Po lietaus vyras aptiko keistą besirangančių gyvių gniužulą VIDEO

Po lietaus greta savo namų Hiustone (Teksase) vyriškis pastebėjo labai keistą gyvį, kuris pulsavo lyg širdis. Jis sakė: „Priėjau arčiau ir pamačiau kad jis juda ir rangosi. Neturėjau net menkiausios minties, kas tai galėtų būti, tačiau mačiau kaip aplink rangosi pavienės kirmėlės.“

 

Pasirodo, tai buvo tubifeksų kirmėlių kolonija (priklauso žieduotosioms kirmėlėms), kurios dažnai po lietaus randamo kanalizacijos sistemose.

 

Tubifeksai aptinkami dirvožemyje aplink upes ir ežerus. Anot vyro, tai buvo besirangantis, tvinkčiojantis, beformis, susipynusių kirmėlių darinys, kurio link ištisai plaukė dar daugiau kirmėlių.

 


Kodėl jos taip elgėsi?

 

Pasirodo, kad šios kirmėlės buvo tiesiog išplautos lietaus iš dirvožemio ir neturėdamos kur prisitvirtinti, jos sulipo su viena kita. Matomi susitraukimai yra širdies plakimo, šios kirmėlės tarsi susitapatina ir daro tą patį ką ir kitos, todėl tuo pat metu jų širdies ritmas sutampa, o vaizdas primena vieną didelę pulsuojančią širdį.

 

Šie sutvėrimai gyvena dumblėtame tvenkinių ir upių vandenyje. Jie aptinkami Europoje, Azijoje, Šiaurės Amerikoje. Tubifeksas moka surinkti deguonį ten kur jo koncentracija maža ir yra labai užterštas vanduo: jis apsiverčia žemyn galva, įsirausia į dumblą ir iš vandens absorbuoja deguonį, dėl to kraujyje esantis hemoglobinas tubifeksų kūną nudažo ryškiai raudona spalva.

 

 

Rekomenduojami video:


2500
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
zvejys

va cia tai butu su tiek slieku kliovas.:D

CNN

Kai nebuna kliovo tai nebuna, ir turek tu kiek nori slieku :D

Taip pat skaitykite