Kieno norą pildys Visata, jeigu to pačio dalyko nori du žmonės?

Nemokamas sūris tik pelėkautose – taip byloja liaudies išmintis. Tai yra visatos dėsnis – kiekvienas noras turi savo kainą.

 

Visata kaip mechanizmas, kuris veikia pagal labai konkrečius dėsnius. Vienas iš jų ir turbūt pagrindinis yra – pokytis įvyksta tik tuomet, kada įdėta pakankamai pastangų jam įvykti.

 

Kiek Jūs žinote apie šį pagrindinį visatos dėsnį? Kiek Jūs jį naudojate savo gyvenime?

 

Gali būti, kad Jūs tiesiog tikitės greito rezultato, paprašę visatos suteikti Jums tai, ko norite. Tačiau to neužtenka. Nes galbūt kažkas kitas prašo priešingai nei Jūs. Kurį norą visatai įgyvendinti tuomet?

 

O tuomet ji žiūri, kieno ryžtas bus didesnis. Tai galioja ir paprastoje fizikoje. Į kurią pusę dalelė bus veikiama didesnės energijos, į tą pusę ji ir judės.

 

Kas vyksta, kai turime ryžto?

 

Ryžtas mus įkvepia veiksmui. Tuomet mes natūraliai imames to, ką manome esant teisinga atlikti norėdami pasiekti tikslą. Nesvarbu kas tai bebūtų: anksti keltis, sportuoti, sveikai maitintis, melstis, medituoti, užsiimti joga ir t.t.

 

Mūsų ryžtingi veiksmai vardan noro-tikslo yra tikras įrodymas VISATAI, kad mes to tikrai norime. Kad neabejojame. Kuo ilgiau ir kuo stipriau to siekiame, tuo didesnis įrodymas. Juk tai labai sąžininga. Kam duoti kažkam tai, ko jis nelabai nori – negali to įrodyti veiksmais?

 

Iš ko susideda ryžtas?

 

Pirmiausia reikia aiškiai suprasti ko norite. Jei blaškotės ir kasdien keičiate nuomone, visata jau net ir norėdama nespėtų sudėlioti Jums tinkamų aplinkybių norui įgyvendinti. Taigi, jei neturite ryžto, tai bent tiksliai reikia žinoti, ko norite.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Ryžtas stipriai priklauso ir nuo Jūsų pačio tikėjimo savim. Jei Jūs žinosite ko norite, tačiau netikėsite, kad galite tai padaryti – ryžto nebus. Jūs vistiek bijosite pradėti.

 

Ryžtas = Tikslus žinojimas ko nori + tikėjimas savimi, kad gali tai pasiekti.

 

Ryžtas aktyvuoja energiją mumyse. Ryžtas didėja geometrinės progresijos didumu.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Aplinkiniai gali net nesuprasti iš kur mes tiek daug jėgų turime siekdami tikslo. Jiems gali atrodyti keista, kad niekaip nesibaigia optimizmas ir tikėjimas, o kiekvieną dieną nugyvename taip smagiai. Tikroji tiesa ta, kad tikėjimas savimi ir žinojimas ko norime davė mums vis daugiau energijos atlikti veiksmais, o atlikti veiksmai suteikia vis didesnį pasitikėjimą savimi, kad visgi mums tai sekasi ir mes galime tai atlikti.

 

Tai sukuria dar didesni tikėjimą, o atlikti veiksmai dar labiau patikslina mūsų norą ko tiksliai norime. Taigi, įvyksta geometrinė progresija – vis labiau stiprėja mūsų veiksmai ir jie vis tikslesni, todėl tikslas vis arčiau. Kurioje atkarpos dalyje šioje geometrinėje progresijoje esi tu?

 

Pagalvokite, jei pakeisite savo gyvenimą bent 3 procentais, koks jis bus po dešimties metų, po dvidešimties ir daugiau?

 

Kai nėra ryžto

 

Norų turime visi. Tačiau vieni jų įgyvendina daugiau, kiti mažiau, treti visai nieko. Pastarieji tampa labai pikti ant pasaulio, nes nerado rakto atrakinti šį esminį jo dėsnį. Jie netiki, kad gali įgyvendinti norus ir kad pasaulis geras, nes jiems tai nepavyko.

 

Tuomet dažnai įvyksta prasti dalykai – užvaldo priklausomybės, beviltiškumas, depresija, pyktis, nors kovoti ir t.t.

 

Ryžtas turi būti nuolatinis

 

Jei norite mesti svorį, juk nepakanka vienos treniruotės. Ryžtas turi apimti daug Jūsų gyvenimo sričių, pavyzdžiui mitybos įpročius ir turi veikti kiekvieną dieną – treniruotis turite kasdien. Taip geriausiai pasieksite rezultato.

 

Bet koks kitas noro įgyvendinimas yra siekiamas lygiai taip pat. Ar tai būtų verslas, ar darbo paieškos, ar dvasingumo paieškos. Jei to siekiate kasdien, ryžtingai – Jūs įrodote visatai, kad Jūs jau pasiruošęs ir dedate pastangas vardan to. Su kiekvienu savo veiksmu, kad ir koks jis mažas, Jūs artėjate prie to, ko norite. Jūs parodote, kokią kainą galite sumokėti.

 

Labai dažnai progreso nesimato, tačiau jis yra. Jis kaip sėkla, kurios augimo dar nesimato, nors procesas vyksta. Kai išlenda daigelis, jis gali augti labai greitai. Kartais sėkla, pavyzdžiui, bambuko, laistoma net kelis metus, kol ji prasimuša pro žemės paviršių, o tada jau auga dideliu greičiu.

 

Norint perskelti didelį akmenį, suduodama daugybė smūgių į jį ir rezultatas nėra matomas, tačiau jo viduje vis didėja mikro įtrūkimų, kurie jį silpniną ir nuo tūkstantojo smūgio jis skyla pusiau. Nors atrodo, kad jis skylo dėl vieno smūgio, tačiau išties jis skylo dėl viso tūkstančio smūgių ir kiekvienas jų būvo vienodai svarbus.

 

Lygiai taip ir mūsų dienoje turi būti atliekami veiksmai vardan tikslo, kurio siekiame. Jokiu būdų turime nedaryti to, kas prieštarauja mūsų sprendimui, dėl kurio stengiamės. Pavyzdžiui, jei norite mesti svorį – valgyti daug riebaus maisto ir pan.

 

Iš kur gauti to ryžto?

 

Čia jau kita tema ir apie tai bus atskiras straipsnis. Tačiau reikia žinoti tai, kad pirmiausia reikia rasti labai tiksliai to, ko norite ir įtikėti, kad tai galite. Jei tikslas per didelis, padalinkite jį į mažesnes atkarpas. Pavyzdžiui, jei norite mesti svorį, tai užsibrėžkite numesti bent du kilogramus ir kai tai padarysite, kelkite sekantį tikslą. Svarbu yra nefanatikuoti, o išlaikyti kuo nuoseklesnį žingsnelių įgyvendinimą reguliariai ir kiekvieną dieną. Būti tame nuolatiniame kitime, tobulėjime ir juo gyventi.

 

Žinoma, kartais visiškas užsivedimas irgi ne pro šalį, kai reikia nugalėti daugybę neigiamai veikiančių faktorių, tačiau reiktų atsiminti, kad reguliarumas yra tas sėkmės raktas, kuris suteiks bet kuriam mūsų norui sėkmę, o gyvenimui laimę.

 

Kas ieško, tas randa

 

Juk žinote šį pasakymą. Ryžtas būtent ir nulemia tai, kaip stipriai ir ilgai Jūs galite ieškoti. Net jei ir išsikelsite blogus tikslus, ilgainiui vistiek susigaudysite kur gi yra tie gerieji ir pasuksite link jų. Visata mėgsta judėjimą ir viskas joje juda.

 

Siekti tikslų tiesiog privalo mokėti visi

 

Kodėl? Todėl kad taip veikia visata. Ji nepajudina nei vienos dalelės, jei jai nėra suteiktas reikiamas energijos kiekis. Net ir norėdamas išsivirti arbatos, Jūs parodote ryžto paimdamas puodelį, dėdamas cukrų ir užkaisdamas vandenį.

 

Tai yra ryžtas, kuris gimė iš tikėjimo, kad galite tai padaryti ir iš noro tai padaryti! Tačiau jei norite išsikepti tortą, Jums tai taip pat pavyktų, tačiau kiek ryžto tam turite? O jei nusimegzti megztinį, užsidirbti pinigų automobilio pirkimui ir t.t.?

 

Net jei Jūsų tikslas yra harmonija su visata, ryšys su Dievu. Jums vistiek reikia mokėti siekti tikslų. Kodėl? Nes net ir čia galioja tos pačios taisyklės. Jūsų pastangos bus lygios rezultatui. Jei Jūs tik pagalvosite, kad norite harmonijos, tačiau tai visiškai neatsispindės Jūsų kasdieniuose veiksmuose, tai matysite šį tikslą kaip savo ausis be veidrodžio.

 

Pastangos vardan tikslo, tai auka Visatai

 

Galite į savo pastangas žiūrėti kaip į auką. Siekiant kai kurių tikslų, tai ir yra auka. Pavyzdžiui siekiant dvasinių tikslų, Jūsų pastangos yra tiesiog auka. Tačiau vistiek reikia ryžto, nes kuo daugiau jo bus, tuo daugiau galėsite pasiaukoti. Argi ne taip?

 

Seniau žmonės aukodavo Dievams avinėlius, maistą, bet ką, kas yra jiems brangu. Kuo tai brangiau jiems, tuo tai didesnė auka. Tai vėlgi rodo jų pasiryžimą ir nusiteikimą. Ši auka yra taip pat labai stiprus signalas visatai, kad tas kuris aukoja yra rimtai nusiteikęs ir pasiryžęs pasiekti savo tikslo.

 

Kai dedame pastangas vardan tikslo – AUKA tampa mūsų laikas, malonumų atsisakymas, galėjimas anksti atsikelti, galėjimas susikaupti ir vyti šalin bereikalingas mintis, gebėjimas stebėti savo veiksmus, kurie atitinka, o kurie priešingi tam, ko norime ir t.t. Tai yra mūsų AUKA. Visatai tai yra pats geriausias ženklas kiek stipriai mes nusiteikę-pasiryžę. Ji žiūri, ar šios aukos energijos pakanka tai dalelei išjudinti ir jei taip, Jūs tai gaunate.

 

Jūsų auka, tai parodymas kokią kainą galite už tai sumokėti. Juk nenorime gauti vertingų daiktų už dyką? Kiek ilgai norėtume gyventi, jei viskas ko norime atsirastų mūsų gyvenime akimirksniu?

 

Kiek reikia energijos dalelei išjudinti?

 

Jei mes visuomet žinotume, kiek tiksliai turime padaryti vardan tikslo ir turėtume su savimi prietaisą, kuris rodytų kiek procentų jau padarėme, kaip viskas būtų lengva.

 

Tačiau palaukite. Juk tai ir yra TIKĖJIMAS. Todėl, kad tu žinai kad turi stengtis, tačiau nežinai kiek ir nežinai kiek arti tu jau priartėjai, todėl tu tas pastangas darai dėl to, kad tiki, kad tau pavyks. Štai kas yra tikėjimas.

 

Jei mes turėtume prietaisą su savimi, kuris galėtų išmatuoti kiek tiksliai pastangų būtent mums reikės pasiekti kažkokį tikslą ir tuo pačiu tiksliai rodytų kiek arti jo esame, mums nebereikėtų tikėjimo.

 

O kol tokio neturime, mes turime tiksliai suprasti, kad kiekvienas tikslas turi savo keliamą reikalavimą ir mes pajėgūs ji pasiekti. Tik klausimas, kokią kainą-auką mes pasiruošę sumokėti. Kiek stipriai to norime? Kiek pastangų mes pasiruošę vardan to padaryti?

 

Visatos dėsnis: dalelė juda tik tuomet, kai yra veikiama pakankamo kiekio energijos. Juda taip greit, kiek energijos ją veikia.

 

Šaltinis: samone.lt (2016 m.)

Rekomenduojami video:


2500
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Pyktis.

Buti turtingu turbut kas antro noras. Tai turbut todel tiek daug ubagu ant svieto? Per daug norinciu?

cortesas

straipsnio autoriui(-iui) galima tik “pavydėti” tokio supratimo apie Visatos sandarą ir galiojančius dėsnius,taip…tiesiog be komentarų toliau…

juozas

Įdomu,kaip būtų su ryžtu stovint keliese prie vienintelio tualeto durų,ir esant vienodoje kritiškoje situacijoje?

Zinoma

Tikejimas- tik ejimas:)

Taip pat skaitykite