Suomijoje išpopuliarėjo dienos miegas darbe. Šis laikas apmokamas. Ne, tai ne pokštas.


Helsinkyje nauja mada — miegoti darbe už darbdavio įmonės pinigus. Pasirodo, Suomijos profsąjungos priėjo išvadą, kad dienos miegas darbo proceso metu, teigiamai veikia ne tik darbuotojų rezultatyvumą, bet ir (kas yra visiškai logiška) finansinę būklę įmonės, kurios darbuotojams leidžiama valandėlę nusnausti.

 

Kaip rašo leidinys yle.fi, kai kurios įmonės netgi samdo specialistą, kuris praveda korporatyvinę tylos valandėlę — padeda atsipalaiduoti, moko meditacijos.

 

aprasymas

 

„Priversti save atsipalaiduoti būna sunku, bet su trenerio pagalba tai padaryti daug paprasčiau netgi vidurdienį. Tokioje situacijoje instruktorius yra be galo vertingas, jis padeda padaryti šia mentalinę pauzę, išvykti į pusvalandžio trukmės atostogas”, — RIA cituoja Tiiną Vainio iš „Sofia Future Farm” centro, organizuojančio tokius užsiėmimus.

 

Helsinkio profsąjungos priėjo išvadą dėl dienos miego (kuris sudaro nuo 30 iki 60 minučių, priklausomai nuo įmonės vadovybės nurodymų) naudos, atliktų skirtingų įmonių darbuotojų apklausų pagrindu. Žmonės pasakojo apie nuovargį darbo vietoje, fizinį diskomfortą (nugaros ir sąnarių skausmus dėl sėdimo darbo) ir norą greičiau palikti darbo vietą darbo dienos pabaigoje.

 

Daugelis žiniasklaidos priemonių savo leidinių puslapiuose jau spėjo papasakoti apie naują sostinės madą. Žurnalistai tikisi, kad artimiausiu metu įprotis miegoti darbe (priminsime, kad šis laikas apmokamas, kaip ir išdirbtas laikas) persikels ir į kitus miestus.

 

Jau dabar akivaizdu, kad miegas, kurį visi įprato tapatinti su tinginyste, tiesiogiai lemia darbuotojų produktyvumą, o taip pat daro įtaką įmonių naudingumui, populiarumui ir konkurencingumui.

 

Šaltinis: http://vmarkus.lt/

Rekomenduojami video:


2500

Taip pat skaitykite