Ar įmanoma tapti nemirtingais? Ir kokia būtų nemirtingumo kaina?

amzinybe-gyvenimas-mokslasTurtingi žmonės ieško galimybių gyventi amžinai, o mokslininkai stengiasi šią svajonę paversti įmanoma. Šiuo metu dažniausiai kalbama apie dvi technologijas, kurios potencialiai žmonėms leis gyventi amžinai, bet ar jos kada nors tai pasieks? Ar amžinybė neatsisuks prieš mus pačius?, – klausia technologijos.lt.
 
Šiuo metu mokslininkai, galvodami apie amžinybę dažniausiai kalba apie ląstelių atjauninimą ir sąmonės perkėlimą. Rimtai kalbančių apie kriogeniškai užšaldytų žmonių atgaivinimą yra labai mažai, bet tai irgi savotiška galimybė. Ne vienas milijardierius investuoja į šias technologijas, norėdamas nugalėti mirtį ir išlikti amžinai, kad pamatytų, kaip atrodys ateitis. Visgi, nei viena iš šių technologijų dar nėra pakankamai arti.

 

Ląstelių atjauninimas (vadinamoji rejuvenacija) šalina senėjimo žalą dar ląstelių lygyje – kūnas tiesiog nustotų senti ir net atjaunėtų. Ne vienas gerontologas teigia, kad teisingiausia į senėjimą žiūrėti kaip į ligą, kurią reikia gydyti.

 

Geriausias būdas tai padaryti – reguliariai keisti ar atjauninti ląsteles. Kaip tai vyktų? Jums reikėtų kas keletą metų apsilankyti klinikoje, kurioje iš jūsų kūno būtų pašalintos susidėvėjusios, vėžiu ar kitomis ligomis sergančios ląstelės. Jos būtų pakeistos, o sveikos būtų paskatintos, kad atsinaujintų. Taip žmogaus išvaizda visada išliks jaunatviška, organai itin stiprūs, kaulai tvirti ir taip toliau.

 

Ląstelių atjauninimas turi didelį minusą – žmogus vis tiek galėtų mirti nuo traumos, nepagydomos ligos, apsinuodijimo ir taip toliau. Sąmonės perkėlimas žmonėms suteikia tikrąjį beribį gyvenimą. Specialūs skeneriai nuskaitytų smegenis ir sąmonę perkeltų į kompiuterį.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Ši technologija yra paremta prielaida, kad sąmonė – tai tarsi kompiuterinė programa, sudaryta iš galybės skirtingų išmatuojamų reikšmių. Taigi, nuskaitytas smegenis galima atkurti virtualioje erdvėje. Padarius galybę kopijų, tikėtina, kad jokia katastrofa jų neišnaikintų, tačiau egzistuoja keletas problemų.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Žmogui vis tiek galiausiai reikėtų mirti, tiesiog jo sąmonė gyvuotų kažkur kitur. Iš esmės, tai būtų tik kopija, o kažin ar toks yra žmonių tikslas. Filosofai netgi svarsto, kaip nuskaityta ir į kitą organizmą ar robotą perkelta sąmonė veiktų. Ar ji tikrai suvoktų mus supantį pasaulį ar būtų pasimetusi dėl pačios mažiausios trūkstamos suvokimo grandies?

 

O kas jei sąmonę pavyks perkelti visiškai? Tai yra, nustosite būti žmogumi ir pabudęs suvoksite esantis kompiuterinė programa. Kas jei toks egzistavimas yra prastesnis už mirtį? Kas jei negalėsite bendrauti su niekuo ir net nerasite galimybės išsijungti? O kas jei kelios jūsų kopijos veiks vienu metu? Dėl šių priežasčių ir akivaizdžių technologinių sunkumų dabar linkstama prie ląstelių atjauninimo kaip labiau tikėtinos galimybės gyventi amžinai.

 

Bet gyvenimas amžinai pats savaime turi daugybę problemų. Kaip išspręstume resursų stygiaus bėdą? Populiacijos augimas taptų nebevaldomas, o atskirtis tarp turtingųjų ir nepasiturinčių būtų tiesiog nepakeliamai didžiulė. Turint omenyje, kad tik turtingieji galėtų sau leisti gyventi amžinai, gali būti, kad žmonės sukiltų prieš ląstelių atnaujinimo klinikas.

 

Galiausiai, ar žmonės tikrai nori gyventi amžinai? Tai gali sukelti galybę psichologinių problemų, dar nematytą kartų konfliktą ir psichologines problemas. Ląstelių atjauninimo atveju, žmogus galėtų pasirinkti tiesiog nebesilankyti tokiose klinikose, tačiau savo sąmonę patikėjęs kompiuterinėms sistemoms gali pasirinkimo nebeturėti.

 

Rekomenduojami video:


2500
2 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Lietuvis`

O kur čia to stebuklingojo Dievo plano įrodymai, kad jis čia taip viską sutvarkė kaip tu sakai? Kokios čia pamokos kad aš neatsimenu jokių kitų epochų? Tai ką čia galima išmokti? Gyveni dabar ir galvos nesuki kas bus kitoje epochoje, juk tu jos vis tiek nepamatysi būdamas tokiu kaip dabar esi. O jei ir pamatysi, tai būdamas visai kitas ir nieko nežinosi, kad tuo metu toks buvai.

Naujokas

Idomu, o kas žmogui yra geriau?

Inkognito

Na pamastyk pats. Jeigu žmonės tampa nemirtingi,ir vis viena gimsta tokiais pat tempais,iš dabar esančių 7 milijardų gal per 15-20 metų jų prisiveis tiek,kad antžemės teks stovėti tik stačiomis kaip autobuse piko valandomis. Jeigu tu tik vienas tapsi nemirtingas tai po kurio laiko būsi pats nelaimingiausias žmogus pasaulyje. Juk numirs visi tavo artimieji,tavo mylima moteris pasens ir numirs o tu vis dar būsi jaunas,tavo vaikai ir anūkai bus tavo palaidoti,o aplink tave atsiras nauja karta kuriai tu būsi visisškai svetimas ir visa kas vyks pasaulyje tau bus svetima. Kiekvienas žmogus tegali gerai jaustis toje epochoje kurioje jis gimė egzistuoja,su ja… Skaityti daugiau »

Pyktis.

O tai tavo ateiviai tau neprates gyvenimo? Juk jie super pazenge ;DDD
Beje Dievas rasosi is didziosios raides.
Ir tu kaip visada kliedi :D as pvz jausciausi gerai bet kokioje eppchoje,o tu beveik uz visus pasisakiai,kad visiems butu blogai :D ar tik nebus ateiviuksciai tau kokio minciu skaitytuvo implantave,kad taip viska gerai zinai ne tik apie viska,bet ir apie kitu zmogystu pamastymus,kad taip drasiai uz daugima sneki :D

Abugabuga

Ei Pykti,rašyt išmok. Antros klasės nebaigei?

Emilija

Kaip tu šneki? Žmogus išsake nuomonę. Bet pas tave ir siauras mąstymas. Linkiu patobulėti ir padirbėti prie saves pačio tau. Skmės!

Taip pat skaitykite