Neįtikėtinas atvejis – moteris atsigavo po 45 minutes trukusios klinikinės mirties


Pirmosios pagalbos įgūdžiai yra absoliučiai būtini visiems. Niekas negali pasakyti, ar jų kada nors tikrai prireiks. Bet geriau juos turėti savo smegenyse ir nepanaudoti, nei nežinoti, ką daryti ištikus bėdai. Tuo įsitikino Baltimorės gyventoja Kathy Patten ir jos artimieji – močiutė net 45 minutes praleido, kaip dažnai sakoma, kitoje pusėje.

 

Reikia pastebėti, kad širdies masažas padeda ne visada. Televizijos serialai sukūrė klaidingą įspūdį, kad tai – kone užtikrintas veiksmas, padedantis išgelbėti daugelį. Greita aplinkinių reakcija sumažina mirties riziką, bet Kathy Patten vis tiek neįtikėtinai pasisekė.

 

Pagyvenusi moteris patyrė širdies smūgį ligoninėje – ji laukė gimstančio anūko. Prie sukniubusios moters sugužėjo gydytojai ir po kelių akimirkų jie jau nebeužčiuopė pulso. Kai jos dukrai buvo atliekamas Cezario pjūvis, Patten buvo gaivinama atliekant širdies masažą ir dirbtinį kvėpavimą. Moteris buvo gaivinama net 45 minutes – ilgiau nei daugelis į panašią situaciją patekusių žmonių. Tačiau galiausiai jos širdis ėmė plakti. Tikinti šeima teigė, kad Dievas jai suteikė antrą šansą – jei ne tą dieną gimusi Alora, Patten nebūtų buvusi ligoninėje.

 

Atsigavimas po 45 minutes trukusios klinikinės mirties yra labai retas reiškinys. Tiesą sakant, ligoninę palieka vos 10,6 % širdies sustojimą patyrusių žmonių. Tačiau Patten ne tik išgyveno, bet ir praktiškai visiškai atsigavo. Tokia ilga klinikinė mirtis įprastai sužaloja žmogaus smegenis, tačiau, kaip dabar atrodo gydytojams, Patten turėtų tęsti daugmaž įprastą gyvenimą. Ji pati teigia, kad gavo antrą galimybę gyventi geriau ir ją išnaudos. Patten dabar turi 8 vaikaičius.

 

Gydytojai neskubėjo šio atvejo vadinti stebuklu. Jų nuomone, gaivinimas yra įprasta medicininė praktika. Tačiau jie pabrėžė, kad Patten atvejis juo išmokė nepasiduoti.

 

Tiesa, ne visi gydytojai mano būtent taip. Daugybė žmonių norėtų nebūti gaivinami – tokį sprendimą įprastai nulemia ligos. Madride dirbantis gydytojas Juanas Ruiz-Garcia teigia, kad visiškas atsigavimas po ilgos klinikinės mirties periodų yra labai mažai tikėtinas ir jis abejoja, kad kai kurie iš tų žmonių būtų norėję, kad gaivinimas būtų tęsiamas, jei žinotų prognozę ir galėtų išreikšti savo norus.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Taigi, 45 minutes trukusi klinikinė mirtis ir atsigavimas po jos yra ypatingai retas atvejis. Kathy Patten galės susipažinti su jauniausia anūke.

 

Šaltinis: http://technologijos.lt/

Rekomenduojami video:


2500

Taip pat skaitykite