Moksliniai tyrimai patvirtino – gamta išties gydo

gamta-zmogusNors bioenergetikai jau prieš kelis šimtmečius teigė, kad būvimas gamtoje teigiamai atsiliepia visam žmogaus kūnui, panašu, kad mokslininkai tik visai neseniai priėjo prie šios išvados.

 

Naujausio tyrimo rezultatai skelbia, kad žmogus atsidūręs gamtoje daro didelę paslauga savo smegenims. O jeigu gamtoje praleidžia ilgesnį laiko tarpą, žmogaus kūne prasideda tikri stebuklai.

 

„National Geographic Lietuva“ sausio mėnesio numeryje atskleidžiama, kad gamta žmonėms kūrybingumą gali pagerinti net iki 50 procentų, o paprastas pasivaikščiojimas miško keliuku, streso hormonų lygį sumažina net iki 20 proc.

 

Panašiai veikia ne tik tikras būvimas gamtoje, tačiau ir namie klausant gamtos įrašytų garsų.

 

Kognityvinės psichologijos specialistas Davidas Strayeris iš Jutos universiteto įrodė, kad žmonės kurie buvo gamtoje nors ir mažą laiko tarpą, kūrybinius galvosūkius sprendė iki 50 proc. geriau, palyginus su tais, kurie visą laiką buvo savo namuose arba ofisuose.

 

Dar 2009 metais olandų mokslininkų išvados skelbė, kad žmonės kurie gyveno ne toliau vieno kilometro nuo žalios aplinkos (parkai, miškai, pievos), rečiau skundėsi 15 ligų, tarp kurių buvo depresija, cukrinis diabetas, nerimas, širdies ligos.

 

“Gyvenant prie žaliųjų plotų kraujyje aptinkama mažiau streso hormonų”, – tyrimų rezultatais dalinasi „National Geographic Lietuva“.

 

Taip pat ilgalaikiai tyrimai parodė, kad prie parkų ir kitų žaliųjų erdvių dažnai būnantys žmonės rečiau serga ir vėliau miršta nepaisant to, ar jie daug laiko prabūna gamtoje. Tai leidžia daryti prielaidą, kad gamta apsaugo mus nuo neigiamų padarinių net per tam tikrą atstumą.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Netradicinės medicinos atstovai pabrėžia, kad kuo daugiau laiko žmonės praleis gamtos apsuptyje (metu laikas įtakos neturi), tuo mažiau jiems reikės gerti papildomų vitaminų ar vaistų, o ilgaamžiškumas beveik garantuotas.

 


Perspausdindami, cituodami ar kitaip platindami skelbiamą turinį portale kuris priklauso Anomalija.lt grupei, Jūs turite įdėti nuorodą į šaltinį (t.y. Anomalija.lt). Daugiau informacijos apie naudojimo taisykles rasite čia.

Rekomenduojami video:


2500
5 Comment threads
5 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
vytra

– nieks nepasikeitė nuo Hipokrato laikų, kuomet jis pasakė: “gydo gamta, o medikas gali tik trukdyti arba padėti šiam procesui”.

Žodis

Ačiū už straipsnį, bet rašykite taisyklingai nors žodį “buvimas”.Jis rašomas be raidės “ū”.

;D

del sito tai sutinku is dalies. grazus gamtos vaizdai isties nuramina atpalaiduoja,o tai teigiamai pasireiskia organizmo bukliai

ZMOGUS

ne vaizduose esme :D

;D

to ZMOGUS. o kame? juk sio pasaulio informacija mes per 80% gauname is vaizdu….

Ei kanape

Tu jau apsirūkęs

Anonimas

jo ypac kanapes

;D

;DDDDD cia tas pats anonimas kur mane pastoviai kritikavo? :D

Anonimas

Anonimas anomalijoje yra kiekvienas kuris neparaso savo vardo ar slapyvardzio. Jeigu palieki laukeli tuscia, tai automatiskai gauni slapyvardi “Anonimas”.

;D

zinau… :D

Taip pat skaitykite