5 beprotiškos istorijos, kuo baigėsi tikėjimo eksperimentai

baznycia-tikejimasDaugybė pasaulio žmonių vis dar yra religingi. Nors mūsų kraštuose religijos praktika dažniausiai apsiriboja nekenksmingu vaikščiojimu į šventoves, pasaulyje yra bendruomenių, kurių religiniai lyderiai elgiasi neatsakingai, rašo technologijos.lt.

 

Štai vienas pastorius Pietų Afrikos Respublikoje visai neseniai tikintiesiems liepė gerti žiurknuodžius. Nors internete šis žmogus jau yra smerkiamas ir gali susilaukti pelnytos bausmės, tai nebuvo keisčiausias kokio nors pastoriaus poelgis.

 

Iš tiesų, kai kuriose šalyse pamokslininkai yra garbinami tarsi roko žvaigždės. Jie dažnai maudosi ne tik šlovės spinduliuose, bet ir piniguose. Siekdami į savo pamaldas sutraukti kuo daugiau tikinčiųjų, jie turi išsiskirti iš minios, todėl atlieka netikėtus, tariamai tikėjimą ar Dievo galią įrodančius ritualus. Neretai jie būna ne tik kvaili, bet ir pavojingi. Šiame straipsnyje pateikiame penkis keisčiausius savamokslių pastorių poelgius.

 

1. Jau minėtas žiurknuodžiais savo bendruomenės tikinčiuosius girdantis save kunigu laikantis Light Monyeki kol kas nesulaukė jokios bausmės ar arešto. Mėnesio pradžioje jis tikintiesiems parodė dėžutę žiurknuodžių ir pareiškė, kad tikėjimas visus gali pakylėti aukščiau mirties. Tai yra, kad tikintieji nemirs nuo stiprių nuodų poveikio. Jis įmaišė šių nuodų į vandenį ir pirmasis jų gurkštelėjo. Tuomet link jo plūstelėjo savanoriai, taip pat norintys įsitikinti Dievo galia, ir vienas po kito gėrė nuodus.

 

Pasekmės – vakare ne vienam iš eksperimente dalyvavusių žmonių suskaudo pilvą. 13 žmonių buvo paguldyti į ligoninę, 5 mirė. Pastorius pakomentavo, kad per daug gero taip pat gali atnešti blogą ir reikalo nesureikšmino.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

2. Vienas Pietų Afrikos Respublikos pastorius panašiais veiksmais jau spėjo pagarsėti. Lesego Daniel vieno renginio metu savo pasekėjams liepė valgyti žolę. Šie per daug negalvojo – tiesiog parklupę ėmė drąskyti ir ryti žolę. Ne vienas jų teigė pasveikęs nuo ligų. Tačiau ne vienas vėliau turėjo išsivemti – žmogaus skrandis žolės nevirškina. Kiek vėliau šis pastorius žmonėms siūlė gerti benziną ir šie jį godžiai gėrė, teikdami, kad jis saldus ir tai tik dar vienas stebuklas. Kitą kartą jis savo tikintiesiems liepė valgyti nuodingas gyvates. Nors jie jas valgė, šįkart jam išsisukti taip paprastai nepavyko – jis buvo sumuštas, o vėliau ir suimtas. Išėjęs į laisvę jis nenurimo.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 



 

Populiarumo jis dabar siekia kiek švelnesniais būdais. Pavyzdžiui, įsako „homoseksualumo dvasiai“ patekti į tikinčiojo kūną, o šis ima visaip maivytis. Tuomet pastorius, žinoma, dvasią išvaro, įrodydamas, kad tai įmanoma. Jis taip pat yra įsitikinęs, kad vieną dieną savo tikinčiųjų paprašys pakilti ir skristi, o šie tai ir padarys.

 

3. Vienas pamokslininkas Kenijoje, žinomas Rev. Njohi vardu, kritikos susilaukė dėl kiek kitokių veiksmų. Jis moterims į pamaldas liepė eiti be apatinių. Jo nuomone, jie varžo kūną ir iš esmės nusižengia religijos mokymams. Susilaukęs kritikos jis teisinosi, kad moterys į jo bažnyčią gali eiti apsirengusios kaip nori – tai, kad jos neturėtų dėvėti apatinių, nereiškia, kad jos turi nešioti labai atviras sukneles.

 

4. Dar viena istorija iš Pietų Afrikos. Pastorius Lethebo Rabalago į socialinius tinklus pasididžiuodamas kėlė nuotraukas, kaip tiesiai į tikinčiųjų veidus jis purškia vabzdžių nuodus. Tikintieji patys rikiavosi į eilę, o vėliau džiaugėsi pagerėjusia sveikata. Isekticido gamintojai šia proga buvo išplatinę pranešimą spaudai, primindami, kad net šiek tiek nuodų patekus į akis jas būtina gerai išskalauti. Beje, pats patorius teigė, kad nuodai gydo visas ligas, ypač vėžį ir ŽIV infekciją.

 

Pastorius didelėmis dozėmis žmonėms į veidus purškė insekticidus.  ©Aki Anastasiou | twitter.com

Pastorius didelėmis dozėmis žmonėms į veidus purškė insekticidus.
©Aki Anastasiou | twitter.com

 

5. Edisai Mensah, dar vienas pastorius iš Pietų Afrikos Respublikos, susilaukė kritikos (ir simpatijų) dėl to, kad per vienas savo pamaldas visiems tikintiesiems liepė nusirengti ir pradėti masturbuotis. Tai turėjo garantuoti amžinai sveiką gyvenimą, o pačią bažnyčią paversti šventa kaip rojus. Jis ragino tikinčiuosius, sakydamas, kad angelai juos stebi ir kad tai būtina atlikti. Tas pats pastorius garsėja ir tuo, kad nesigailėdamas šokinėja ant sergančių žmonių ir juos spardo.

 

Sąrašą būtų galima ir tęsti, tačiau esminiai motyvai jau yra aiškūs. Žmonės pastoriais besąlygiškai tiki ir klauso visų jų nurodymų, net jei žino, kad jie kvaili. Kas šioje situacijoje kvailesnis – tikintieji, kurie vienam žmogui savo tikėjimu suteikė tokią galią, ar tas, kuris ją naudoja iš žmonių tyčiodamasis ir juos žalodamas? Nors tokie ekstrevagantiški veiksmai dažniausiai atliekami Afrikoje, panašių pastorių yra visur ir jie taip pat stumdo savo pasekėjus, o šie visaip vartosi, siekdami įrodyti savo tikėjimą.

 

Rekomenduojami video:


2500
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Jadze

Neseniai sutikau darbe juodaodį kunigą iš Nigerijos, labai naivus piktas žmogus, bandantis politikuoti. Nepatenkintas dėl ukrainiečių pabėgėlių, neva atseit sėdinčių and valstybės sprando, bei pareiškė, kad Putinas “teisus” dėl karo. Atseit didysis pasaulio kraugerys tik ginasi… žodžiu, tegul man Dievas atleis, bet žmonijos evoliucija deja aplenkė Afriką…

Taip pat skaitykite