8 dalykai, kuriuos žmonės apie jus sužino per pirmą susitikimą, net jei to nenorite atskleisti

Jums smalsu, ką apie jus mano kiti žmonės? Iš tiesų net tada, kai mums atrodo, jog meistriškai slepiame savo jausmus, aplinkiniai apie mus gali sužinoti daugiau negu mes norėtume. Kūno kalba, apranga ir kalbėjimo būdas išduoda, kaip mes jaučiamės. Ir jau per pirmą susitikimo minutę pašnekovas nusprendžia, ar mumis galima pasitikėti.

 

Vienatvė

 

Norint suprasti, ar žmogus vienišas, nereikia būti ekstrasensu. Išvaizda išduoda šeimyninę padėtį per keletą sekundžių.

 

Agresyvus stilius. Labai ryškūs drabužiai ir nusiteikimas juoktis iš kiekvieno naujojo pažįstamo pokšto rėkia apie vienatvę. Vyrus tokios moterys gąsdina. Dėl to kalta evoliucija – vyrai pagal savo prigimtį yra medžiotojai, todėl į ryškius objektus reaguoja atsargiai.

 

Kalbėjimasis su daiktais. Jeigu jūs kalbatės su savo automobiliu („Nagi, brangioji, užsivesk“) arba pučiate dulkeles nuo mobilaus telefono, tai nerimą keliantis signalas. Akivaizdžiai jums trūksta bendravimo. Pasak psichologų, tik vieniši žmonės daiktams priskiria žmogiškas savybes.

 

Šaltos rankos. Vienišų žmonių kūno temperatūra žemesnė nei tų, kurie daug bendrauja.

 

Narciziškumas

 

Niekas nenori turėti reikalų su žmogumi, kuris beprotiškai įsimylėjęs save. Paprastai narcizai atsiskleidžia bendravimo metu, tačiau yra keletas detalių, kurios iš karto išduoda save įsimylėjusį žmogų.

 

Padidintas dėmesys savo išvaizdai, kūnui ir aprangai. Narcizas bandys nukratyti nuo savo drabužių menkiausią šapelį ir verkšlens dėl nulūžusio nago. Mat jis tiesiog perfekcionistas ir nepakenčia netobulumo nei savyje, nei kituose.

 

Laužo taisykles ir tuo didžiuojasi. Save įsimylėjęs žmogus be sąžinės graužaties aprėks viešoje vietoje ar kitaip įžeis aplinkinius. Socialinės normos jam nieko nereiškia. Tačiau iš tiesų toks elgesys byloja apie nepasitikėjimą savimi, persipinantį su padidintais lūkesčiais. Tokiam žmogui būtina psichologo konsultacija, kad jis atgautų normalų savęs vertinimą.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Stresas

 

Aplinkiniai labai lengvai pastebi, jeigu viduje jums norisi kaukti vilku. Tam visiškai nebūtina grąžyti rankas ir raudoti. Mūsų kūnas ir be to skleidžia aiškų SOS signalą:

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Pakelti pečiai. Taip pat gali būti įsitempęs kaklas ir pakeltas smakras. Stresinėje situacijoje kūnas iš raumenų sukuria apsauginį skydą. Taip žmogus nesąmoningai saugo save nuo aplinkos.

 

Padidėjęs prakaitavimas. Drėgni delnai išduoda stiprų susijaudinimą.

 

Nepasitikėjimas savimi

 

Nepasitikinčio savimi žmogaus moto: „Nenoriu nieko įžeisti!“ Jis užsideda „geriečio“ kaukę, nors iš tiesų giliai viduje svajoja iš peties trenkti kokiam nors chamui.

 

Pasiruošęs kęsti nepatogumus, kad tik žmonės nežiūrėtų kreivai. Tokie žmonės visada praleis besiveržiantį be eilės ir duos kelią agresyviam piliečiui.

 

Šaiposi iš savo trūkumų kitų akivaizdoje. Savimi nepasitikintys žmonės tai daro tik todėl, kad palinksmintų aplinkinius.

 

Mėgstamiausias žodis – „atsiprašau“. Tai tarsi skydas, kuriuo savimi nepasitikintys žmonės iš anksto prisidengia nuo aplinkinių nepasitenkinimo.

 

Paslėptos emocijos

 

Atidus stebėtojas išlukštens jus vos iš vieno akių judesio. Štai ką, pasak neurobiologų, gali pasakyti žmogaus žvilgsnis:

 

Greitai bėgiojantis žvilgsnis byloja apie impulsyvumą ir ūmų charakterį.

 

Plačiai atvertos akys išduoda nustebimą. Pašnekovas iš karto supras, kad esate susidomėję. Dažnai tuo naudojasi pardavėjai, norintys įpiršti niekam nereikalingą prekę.

 

„Tingus“ žvilgsnis neturi nieko bendra su pasitikėjimu savimi. Lėti vyzdžių judesiai rodo tik tai, kad žmogus pavargęs.

 

Sėkmingumas

 

Nepažįstami žmonės nusprendžia, ar esate sėkmingi, per 100 milisekundžių. Jūs nė nepastebėsite, kaip jus išnarstys po atomą ir surinks iš naujo. Štai detalės, kurios rėkte rėkia, kad jums šypsosi sėkmė:

 

Laikrodis ir batai. Prabangus laikrodis arba batai apie jūsų padėtį pasako daugiau nei brangus telefonas ar raktelis nuo automobilio.

 

Papuošalai. Auskarai gali paįvairinti net visiškai paprastą įvaizdį. Pigi bižuterija išduoda infantilumą, o štai kuklūs, bet brangūs papuošalai kalba apie sėkmingo žmogaus statusą.

 

Rankos. Brangūs papuošalai beverčiai, jeigu jūsų nagai atrodo baisiai. Tvarkingas manikiūras ir glotni oda rodo, kad jūs rūpinatės ne tik savimi, bet ir įspūdžiu, kurį keliate aplinkiniams.

 

Drovumas ir nepasitikėjimas Kai kurie žmonės nepasitiki niekuo ir stengiasi būti nepastebėti. Žinoma, lįsti po stalu nepadoru, tačiau galima pasinaudoti kūno ir gestų kalba.

 

Drovus žmogus visada ką nors laiko prieš save. Tai gali būti kavos puodelis, rankinė arba dokumentų aplankas, prispaustas prie krūtinės. Taip žmogus save atskiria nuo pašnekovo ir siunčia signalus, kad su juo geriau neprasidėti. Nekurkite dirbtinių kliūčių. Atsipalaiduokite, ir žmonės pradės jumis pasitikėti.

 

Drabužiai

 

Jūsų drabužiai taip pat išduoda jūsų charakterio savybes.

 

Neutralūs atspalviai sako: „Aš esu kiaute.“ Žmonės, kurie mėgsta prislopintų atspalvių drabužius ir vengia aksesuarų, užstrigo savo įprastoje rutinoje. Jie nenori iškišti nosies už savo komforto zonos.

 

Maišo silueto drabužiai byloja apie tai, kad jūs nepriimate savo kūno ir drovitės jo. Greičiausiai sau atrodote gerokai storesni nei esate iš tiesų.

 

Madingos etiketės. Madingų prekės ženklų mėgėjai tiesiog trokšta aplinkinių pripažinimo. Be to, jie vertina savo statusą.

 

Kostiumas „rūpestinga mama“. Jei spintoje gyvena tik džinsai ir laisvos palaidinės, tai reiškia, kad žmogus šeimos poreikius iškelia aukščiau savų.

 

Rekomenduojami video:


2500
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Taisyklė

Čia, šio “taisyklių” straipsnio autoriui, reikėtų priminti: nėra gyvenime jokių taisyklių, išskyrus vieną, kuri sako, kad gyvenime nėra jokių taisyklių.

Pyktis.

O kad gyveni vergiskoj sistomj kurios atstovai tau primete kruva taisykliu kuriu tu laikaisi tai nesiskaito?

Taip pat skaitykite