Bleiro raganos pėdsakais: kas buvo tas vyras, girdėjęs jos balsą galvoje?

bleir-projectBleiro raganos istorija – neeilinė. Prasidėjusi 1786-aisiais, netyla iki dabar. Internete galima rasti ne vieną forumą, iki šiol po kaulelį narstantį istorines aplinkybes, veikėjus, mitus ir faktus.
 
Kas gali būti tikriau už oficialius dokumentus, teismo sprendimus? Faktą, kad taikus, ramus, miško apsuptyje gyvenęs žmogus nužudė septynis mažus vaikus? Ar senos moters balsas jo galvoje tebuvo staiga kilusi haliucinacija?
 
Prieš pabandydami atsakyti į šiuos klausimus, pradėkime nuo pradžių: straipsnyje „12 įdomiausių raganų iš viso pasaulio“ prisiminkite Elly Kedward istoriją ir pasiruoškite išgirsti naujų faktų apie paslaptingąsias žmogžudystes, smalsuoliams neduodančias ramybės net praėjus 76 metams…

 

Taigi, Merilandas, JAV valstija.

 

Visą gyvenimą čia pragyvenęs Rastinas Paras užaugo su teta ir dėde, mat tapo našlaičiu nesulaukęs nė dešimties. Mokykloje buvo retas svečias, užtat mokėsi dailidės amato iš savo dėdės, kuris, nors ir linkęs į smurtavimą, išmokė Rastiną visko, ką pats moka.

 

Miestelį, kuriame gyveno, supo miškai. Rastinas įprato leisti laiką vienumoje, jaukioje medžių paunksmėje, gamtos ramybėje. Nekeista, jog sulaukęs kiek daugiau nei dvidešimties, jis nutarė pasistatyti namelį girioje, už keturių valandų kelio nuo miestelio.

 

Rastino pastatytas namas

Rastino pastatytas namas

 

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

Užbaigė jį tik po penkerių metų, bet užtat galėjo gerėtis trijų aukštų namuku gražioje vietoje. Rastinas tebedirbo dėdės parduotuvėje dar keletą metų, bet pamažu ėmė retinti apsilankymus mieste, o mirus tetai ir dėdei išsikrausčius į Baltimorę, išvis nustojo ten lankytis. Nuo tada ramiai gyveno savo namelyje, rūkė pypkę ir mėgavosi ilgais pasivaikščiojimais miške. Rastinas buvo laimingas. Jis dievino gamtą ir gyvūnus, kurie jį supo.

 

Et, jei tik jam būtų buvę lemta nugyventi tokį ramų, malonų gyvenimą…

 

Rastinas nėra tikras, kada viskas prasidėjo. Gal dveji, gal treji metai prieš įvykstant žudynėms. Faktas, jog savo ilgų pasivaikščiojimų metu jis ėmė matyti kažin kokią figūrą, šmėkščiojančią miške. Iš pradžių bandė ją šaukti, paskui vytis, bet ji vis dingdavo. Rastinas numanė, kad tai moteris, bet jos veido niekada nematė, gal dėl to, jog ji vilkėjo ilgą, tamsų apsiaustą su gobtuvu. Rastinas nejuto baimės, tiesiog smalsavo, kas gi ta paslaptinga moteris.

 

Atėjus žiemai, jis ėmė girdėti balsą galvoje. Pirmiausia tai vykdavo naktį, todėl žmogus manė, kad tiesiog sapnuoja. Bet netrukus balsas netilo ir dieną. Tada Rastinas jau išsigando.

 

Balsas buvo senos moters, ji kalbėdavo jam įvairiausius dalykus keistomis kalbomis. Kartais tiesiog kartodavo ir kartodavo žodžius. Tada Rastinas jau nebematė šešėlio miške, bet balsas nepaliko jo ramybėje.

 

Po maždaug metų gyvenimo su kažkuo svetimu galvoje, Rastinas visiškai pametė protą. Balsas ėmė įsakinėti, ir jis pakluso. Pirmiausia tai buvo nereikšmingi dalykai, tokie kaip liepimas savaitę miegoti rūsyje.

 

Bet 1941 metų lapkritį balsas liepė nueiti į Burkitsvilį miestelį ir pagauti du pirmus pamatytus vaikus. Rastinas negalėjo nepaklusti. Netgi tada, kai išgirdo įsakymą pagauti dar daugiau vaikų ir juos nužudyti. Galiausiai vyro aukomis tapo septyni vaikai ir dar vienas, likęs gyvas, bet taip niekada ir neatsigavęs nuo to, ką pamatė Rastino Paro rūsyje…

 

Vienintelis išgyvenęs Kyle'as Brodys

Vienintelis išgyvenęs Kyle’as Brodys

 

Kai buvo nužudytas septintasis vaikas, Rastinas tarsi atsibudo, ir prieš jį stovėjo figūra su gobtuvu. Tamsoje negalėjo gerai įžiūrėti, bet neabejojo, jog tai ta pati moteris. Ji prabilo tokiu pačiu šiurpą varančiu balsu, kokiu kalbėjo ir iki šiol jo galvoje. Būtybė pasakė, jog Rastino darbas baigtas, ir kitą dieną jis nueis į miestelį ir pasakys, ką padarė. Pridūrė, kad ji paliks jį ramybėje, jei jis tai atliks. Tai pasakiusi dingo ir Rastinas niekada daugiau jos nebematė.

 

Pabudęs kitą rytą, vyriškis atrišo Kyle (aštuntąjį vaiką, berniuką, kuris žudant kitus vaikus, stovėjo rūsio kampe Rastino lieptas). Net pravirko. Tada lėtai nuėjo į miestelį, įžengė į parduotuvę ir pasakė: „Pagaliau baigiau“.

 

Jau suimtas Rastinas

Jau suimtas Rastinas

 

Policija nuvyko į jo namus ir rado verandoje stovintį Kyle, negalintį ištarti nei žodžio. Policininkai atrado septynis kapus rūsyje, kuriuose gulėjo vaikų kūnai. Rastinas buvo suimtas ir apkaltintas žmogžudystėmis.

 

O paslaptingas balsas jo galvoje išties nebepasigirdo. Rastinas nežinojo, kas toji moteris buvo, bet manė, jog tai kažkoks senas vaiduoklis. Jis neabejojo, kad moteris, kurią matė ir girdėjo, yra negyva. Nors Rastinas nuoširdžiai gailėjosi dėl to, ką padarė, negalėjo nuslėpti, kad džiaugiasi, jog balsas pagaliau liovėsi.

 

1941 metais Rastinas Paras buvo pakartas.

 

Parengė: E.

 


Perspausdindami, cituodami ar kitaip platindami skelbiamą turinį portale kuris priklauso Anomalija.lt grupei, Jūs turite įdėti nuorodą į šaltinį (t.y. Anomalija.lt). Daugiau informacijos apie naudojimo taisykles rasite čia.

Rekomenduojami video:


2500
6 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Grom

jo sizofrenija baisi liga… ir visi ja sergantys ir girdintys balsus ture tubuti jei ne izoliuoti tai bent nuolatos po padidinamuju stiklu, kas menesi apklausiami. rusijoj vyras nuzude berods 7 vaikus, sirgo sizofrenija. Aukle velgi rusijoj nuzude mergaite,nupjove galva irgi sirgo sizofrenija, girdejo balsa kuris jai tai liepe. Kinijoj vyras pribego prie dviraciu vazinejancio vaiko ir nupjove galva irgi sirgo sizofrenija. Vyras Lietuvoje imetes vaikus i sulini irgi galimai turejo psichine liga. O jei paskaitytumet literatura tai teigiama, neva sizofrenikai DAZNIAUSIAI nepavojingi. .. Paciam irgi tenka gyvent gan agresyvaus sizofreniko aplinkoje, kuri visi “seka” jam “kenkia” apie ji kalba per… Skaityti daugiau »

hehe

Istorija gerai sukurpta, gaila , kad netikra :)

Zygis

Idomus str.

Goda

Vertejo paminet, kad blairo raganos fenomenas siekia nuo ~1600 metu

Anonimas

E. ar tu dalyvauji anomalijos forume? Jeigu taip, gal galėčiau sužinoti tavo forumo slapyvardį?

detektyvas

patinka tokie analitiniai straipsniai apie realiai buvusius ivykius. aciu

Taip pat skaitykite