Šreką sukūrė pagal tikrą žmogų

Visas pasaulis matė žaliojo milžino Šreko nuotykius. Didelius ir mažus sužavėjusio animacinio filmo kūrėjai trinte trynė rankomis pamatę, kokį pelną neša neįtikėtini jo nuotykiai ir „kepė“ vieną dalį po kitos.

 

Tačiau ar kas būtų galėjęs pagalvoti, kad žaliasis milžinas Šrekas turėjo tikrą savo atitikmenį – prancūzą Maurice’ą Tilletą?

 

Žinoma, tai daugeliui gali pasirodyti tarsi kažkoks liguistas pokštas, tačiau tiesa ta, kad žaliojo žmogėdros galva buvo modeliuota žvelgiant į tikrai egzistavusio asmens skulptūrą.

 

Reta liga pavertė milžinu

 

Prancūzas Maurice’as Tilletas buvo išties inteligentiška asmenybė, poetas ir rašytojas, aktorius, galėjęs kalbėti net 14 kalbų. Be to, ankstyvoje jaunystėje Maurice’as buvo ir imtynininkas.

 

m-tillet

 

1903 metais gimęs vyras svajojo būti aktoriumi, tačiau būdamas dvidešimties susirgo endokrinine liga, vadinama akromegalija. Šis sutrikimas lemia veido, galūnių kaulų bei minkštųjų audinių padidėjimą, o pirmiausia pasikeičia ir šiurkštėja veido bruožai: atsikiša apatinis žandikaulis, sustorėja lūpos, nosis, didėja ausys, liežuvis, plaštakos ir pėdos, užkimsta balsas. Pažvelgus į M. Tilleto nuotraukas, ligos požymiai labai aiškūs.

 

Liga nesugniuždė vaikino, greičiau atvirkščiai. Maurice’as paliko Prancūziją ir iškeliavo į Ameriką, kur susikūrė naują asmenybę. Jis tapo žvaigžde imtynių ringe, kuriame jį vadindavo „keistuoliu ringo milžinu“.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Prieš pat mirtį – trys biustai

 

1944 metais šis keistuolis milžinas tapo Amerikos imtynių čempionu. Jam teko nusifilmuoti keliuose filmuose, tačiau nepaisant jo, kaip aktoriaus, karjeros, žmonės M. Tilletą vis dar vadino senąja pravarde: keistuoliu ringo milžinu. Beje, be šios pravardės jis dar turėjo ir kitą – prancūzų angelas.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

M. Tilletas mirė 1954 metais patyręs širdies smūgį. Tačiau prieš pat mirtį vienas jo bičiulis Bobby’is Managoffas paprašė prancūzo pabūti modeliu ir leisti išlieti jo veidą.

 

Imtynininkas sutiko ir taip atsirado trys jo biustai, kurių vienas, tikėtina, tapo prototipu garsiam animaciniam personažui. Beje, greičiausiai tai, kad pagal jo paveikslą buvo sukurtas garsus animacinis žaliasis milžinas, pačiam prancūzui būtų iš tiesų patikę.

 

Rekomenduojami video:


2500
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Bilduke

ale idomei

asw

SAKES

Taip pat skaitykite