Australijos ežero bangos į krantą išmetė keisto padaro lavoną

Murenlydžiai garsėja kaip padarai, kurie užkibę ant kabliuko pradeda taip rangytis ir daužytis, kad sugadina žvejybos įrangą. Užkibus šiai žuviai, žvejai stengiasi kuo greičiau nurėžti valą.Murenlydžiai garsėja kaip padarai, kurie užkibę ant kabliuko pradeda taip rangytis ir daužytis, kad sugadina žvejybos įrangą. Užkibus šiai žuviai, žvejai stengiasi kuo greičiau nurėžti valą.Murenlydžiai garsėja kaip padarai, kurie užkibę ant kabliuko pradeda taip rangytis ir daužytis, kad sugadina žvejybos įrangą. Užkibus šiai žuviai, žvejai stengiasi kuo greičiau nurėžti valą.Kažkoks neaiškus krokodilo ir delfino mišrūnas skustuvo aštrumo dantimis – taip neregėtą gyvį ant Makvario ežero kranto Naujajame Pietų Velse (Australija) apibūdino mačiusieji.
 
Dalis mačiusiųjų nuotraukoje įamžintą keistą negyvą padarą mano, kad čia – didžiulis paprastosios siūlauodegės kalavijos (lot. – Trichiurus lepturus) egzempliorius. Skeptikai abejoja šio kadro autentiškumu ir mano, kad gyvis pagražintas “fotošopu” arba nufotografuotas ne prie Makvario ežero.
 
Vis dėlto Australijos muziejaus žuvų žinovas Markas McGroutheris yra linkęs manyti, kad nuotraukoje nufotografuota giliavandenė rytinėje Australijos pakrantėje gyvenanti žuvis – murenlydis (angl. – pike eel, lot. – Muraenesox bagio).

 

“Šios žuvies kūną, o ne vien griaučius, matau pirmą kartą, – pripažino gamtininkas. – Spėju, jis įkliuvo į žvejų tinklus, o paskui jį kažkodėl išmetė.”

 

Murenlydžiai garsėja kaip padarai, kurie užkibę ant kabliuko pradeda taip rangytis ir daužytis, kad sugadina žvejybos įrangą. Užkibus šiai žuviai, žvejai stengiasi kuo greičiau nurėžti valą.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Kokio tiksliai dydžio buvo nuotraukoje matoma žuvis M. McGroutheris vertinti nesiryžo, tačiau sutiko su mintimi, jog ant ežero kranto guli gana stambus egzempliorius.

 

padaro-lavonas2

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

“Murenlydžiai užauga iki 1,8 metro ilgio, tačiau šioje nuotraukoje žuvis nufotografuota tokiu kampu, kad spręsti apie jos dydį gana sudėtinga”, – sakė gamtininkas.

 

Murenlydžiai pasižymi pailgu kaip ungurio kūnu ir nedideliais, tačiau skustuvo aštrumo dantų nasrais. Tai – naktiniai padarai, nuneriantys į 100 metrų ir didesnę gelmę, kur medžioja žuvis ar vėžiagyvius.

 

Palei pat rytinę Australijos pakrantę tyvuliuojantis ir su Ramiuoju vandenynu susisiekiantis Makvario ežeras įspūdingų gyvių į krantą išmeta ne pirmą kartą. Štai prieš metus žvejai ežere sugavo labai retą ypač atgrasios išvaizdos aitvarinių ryklių atstovą raganosį ryklį (angl. – goblin shark). Šie pabaisos įprastai gyvena 1,2 km gylyje.

 

Rekomenduojami video:


2500

Taip pat skaitykite