Poveglija: mirusiųjų sala

Tikrai niekas jums nerekomenduos prisiartinti prie šios mažytės salos, esančios netoli Venecijos.

 

Apie Poveglijos salą sklinda legenda, kad saloje vis dar stovi psichiatrinė ligoninė, kuriai vadovavo išprotėjęs gydytojas.

 

Žmonės mano, kad gydytojas žudydavo savo pacientus, o visiškai išprotėjęs jis nusižudė nušokdamas nuo varpinės. Tikima, kad šioje saloje per visą laiką buvo sunaikinta ir numarinta daugiau negu 160 tūkstančių žmonių.

 

Poveglija – maža sala, esanti Venecijos įlankoje tarp Venecijos ir Lido miestų, šiaurės Italijoje. Mažas vandens kanalas salą padalina į dvi dalis. Šioje saloje visiškai nėra lankytojų, nes vietiniai griežtai atsisako vežti čia turistus. Jos istorija prasidėjo dar Romos imperijos laikais, kai tūkstančiai žmonių, sirgusių maru, buvo čia atvežami ir paliekami numirti.

 

Kai Europos miestus šienavo buboninis maras, jis neaplenkė ir Venecijos. Šio romantiško miesto gatvėse mėtėsi negyvėliai, mieste didėjo užsikrėtusiųjų skaičius. Venecijos valdžia privalėjo kažką daryti, todėl nusprendė Poveglijos salą paversti masine maro aukų kapaviete. Mirusiųjų kūnai masiškai buvo plukdomi į salą ir deginami didžiuliuose laužuose.

 

 

Valdžios pareigūnai, pamatę miestietį, turintį net menkiausius maro simptomus, prievarta jį ištempdavo iš namų ir nugabendavo į salą. Netgi vaikai bei kūdikiai buvo plukdomi į salą ir sumetami į milžiniškas pūvančių kūnų krūvas. Gyvieji buvo paliekamai mirti agonijoje.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

1379 m. Veneciją užpuolė priešų laivynas, todėl valdžia Poveglijoje pastatė gynybinius įtvirtinimus, kurių dalis yra išlikusi iki šių dienų. Po šių įvykių sala daug amžių buvo negyvenama. Apie 1700 m. ji tapo mėgstama pirklių ir lobių ieškotojų, kol į ją neatplaukė du laivai, kurių įgula buvo užsikrėtusi maru.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

 

Sala ir vėl buvo izoliuota nuo pasaulio. Napoleono Bonaparto žygių metu sala taip pat buvo vieta, į kurią buvo siunčiami visi maro ir infekcijų paliestieji. Iki 1922 m. ji buvo laikoma karantino zona.

 

1922 metais saloje buvo pastatyta psichiatrijos ligoninė, į kurią, deja patekdavo ne tik ligoniai, bet ir visiškai sveiki žmonės. Ligoninės pacientai tapo žiaurių, primityviausiais instrumentais atliekamų eksperimentų aukomis. 20 amžiuje italai bandė užimti šią gyvenamąją erdvę, bet atmosfera saloje yra tokia bauginanti, kad niekas čia nesiryžo atsikelti. Iki šių dienų sala yra Italijos valstybės teritorija.

 

Sala yra savotiškai graži, tačiau romantika čia net nekvepia. Į jos pakrantes jūra dažnai išmeta bangų nupoliruotus žmonių kaulus ir jeigu vis dėl to norėsite ten apsilankyti, turėsite papirkti gondolos šeimininką, kad jus ten nuplukdytų.

 


Perspausdindami, cituodami ar kitaip platindami skelbiamą turinį portale kuris priklauso Anomalija.lt grupei, Jūs turite įdėti nuorodą į šaltinį (t.y. Anomalija.lt). Daugiau informacijos apie naudojimo taisykles rasite čia.

Rekomenduojami video:


2500
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
erika

Idomi sala ir labai keista . Tik ar dabar nera tos psichiatrine ligonine …

blanschi

maciau filma menini apie si a sala

Gi]-l]3

paprasta ten vieta,sakyciau,kazkuo gamta panasi i lietuva rudens metu(nes ziemos

Gi]-l]3

paprasta ten vieta,sakyciau,kazkuo gamta panasi i lietuva rudens metu(nes ziemos metu buvau),buvau zinau.jei rasiu ir fotkiu atsiusiu is ten

Egis

Noreciau ten apsilankit manau butu idomi ekskursija…

Taip pat skaitykite