Įvardinti paskutiniai svarbiausi 2020 m. Astronominiai reiškiniai


Šių metų lapkritį numatomas užtemimų koridorius. Tai laikotarpis, kai paeiliui pasitaiko keli reti astronominiai reiškiniai. Iš pradžių Žemės gyventojai stebės Mėnulio užtemimą, o vėliau – Saulės užtemimą.

 

Mėnulio užtemimas

 

Mirusiųjų mėnulis pirmasis pakils visame pasaulyje lapkričio 30 d. Renginys šiemet bus ketvirtas. Jis prasidės, kai mėnulio diskas pereis į Žemės metamą šešėlį. Gali atrodyti, kad mėnulis žymiai padidėjo. Objektas iš dalies arba visiškai patamsės, taip pat įgaus tamsiai raudoną spalvą.

 

Lapkričio mėnulio pilnatis buvo pavadinta Bebru. Senovės žmonės pastebėjo, kad prieš žiemą šie gyvūnai visiškai baigė statybas ir tapo mažiau aktyvūs. Pilnaties dieną medžiotojai dažnai pastatė šiems gyvūnų spąstus.

 

Šis reiškinys dar vadinamas mirusiųjų mėnuliu arba pašėlusiu mėnuliu. Nėra mistinės konotacijos: tiesiog mūsų palydovas pereina nuo Jaučio ženklo prie Dvynių ženklo.

 

Saulės užtemimas

 

Gruodžio 14 dieną numatomas Saulės užtemimas: Mėnulis visiškai užstos Saulę. Žmonės stebės karūną aplink žvaigždę, pasislėpusią už natūralaus palydovo. Dėl žvaigždės fotosferos kaitros vainikėlis turės mėlyną atspalvį. Čilės, Argentinos ir iš dalies Pietų Amerikos gyventojai galės stebėti retą renginį.

 

Astrologai iki šių dienų yra tikri, kad dėl bet kokių užtemimų žmonės tampa agresyvūs ir sujaudinti. Senovės žmonės tikėjo, kad jie reiškia laimę ir nelaimę. Pasak psichologų, problema labiau slypi savęs hipnozėje. Astronominiai įvykiai negali sukelti jokio negatyvo šeimoms.

 

Rekomenduojami video:


2500

Taip pat skaitykite