Jūsų amžius tėra tik skaičius

Mūsų sociume sklando daugybė su žmogaus amžiumi susijusių legendų bei mitų. Vienas iš jų yra tas, jog didesnis amžius apriboja galimybes. Tiesa ta, jog mūsų epochoje niekas nėra nei per jaunas, nei per senas savo siekių įgyvendinimui. Deja, nemažai keturiasdešimtmečių ir vyresnių žmonių yra linkę manyti, jog jie jau mažai kam tinkami.

 

Kol yra gyvenimas, yra ir vilties

 

Mūsų sugebėjimas išnaudoti gyvenime atsiradusias galimybes iš esmės mažai priklauso nuo amžiaus. Žymiai svarbesnės yra Jūsų charakterio savybės: atkaklumas, sugebėjimas susikaupti, pasitikėjimas, aistra ir t. t.

 

Čarlzas Darvinas baigė savo darbą apie rūšių kilmę, kai jam buvo 50 metų. Jo knyga “Rūšių atsiradimas” sukėlė tikrą sensaciją.

 

Vinstonas Čerčilis Didžiosios Britanijos valdymą perėmė būdams 66 metų bei tapo vienu įtakingiausių ir gerbiamiausių valstybės tarnautojų per visą jos istoriją bei daugeliu atžvilgių lėlė Antrojo Pasaulinio karo eigą. Jis taip pat, būdamas 76 metų, tapo Nobelio taikos premijos laureatu literatūros srityje.

 

Rašytojas Tonis Morisonas savo pirmąją knygą išleido būdamas 40 metų, o po 22 metų gavo Nobelio literatūros premiją.

 

Britų rašytoja Penelopė Fidžerald pirmąją knygą išleido, kai jai buvo 60 metų. Po keleto metų ji gabo “Booker” premiją – vieną prestižiškiausių literatūros apdovanojimų ne tik Jungtinėje Karalystėje, bet ir visame pasaulyje.

 

Kaip matote, per vėlu yra tik tada, kai mirtis jau žengia per slenkstį. Arba kai nustoji svajoti ir siekti. Su nugyventų metų kiekiu tai visai nesusiję.

 

Šaltinis: http://www.esotericblog.ru

Rekomenduojami video:


2500

Taip pat skaitykite