15 laimingų žmonių įpročių

Kas yra laimė? Tai klausimas, nuo senų senovės dominantis daugybę filosofų, mokslininkų, menininkų ir, žinoma, kiekvieną iš mūsų. Atsakymų daugybė, nes kiekvieną žmogų laimingą padaro skirtingi dalykai. Tačiau egzistuoja ir tam tikri universalūs dėsniai – mąstymo būdas, įpročiai, išskiriantys laimingus žmones iš kitų. Kokie jie? Čia aptarsime tik keletą jų. Siūlome sąrašą pratęsti patiems.

 

15 laimingų žmonių įpročių

 

1. Jie rūpinasi savimi

 

Sakoma, kad tol, kol neprisipildome patys, negalime nieko padovanoti ir kitiems. Todėl laimingi žmonės visų pirma skiria dėmesio, rūpesčio, laiko ir energijos sau patiems.

 

2. Jie laikosi dienos režimo

 

Laiko ir veiklos planavimas kai kuriuos žmones gali gąsdinti. Tačiau dauguma laimingų žmonių taip vertina savo prioritetus, tikslus svajones ir, be abejo, laiką, kad gana kruopščiai visa tai planuoja, į šį planą įtraukdami įkvepiančią ryto ar vakaro rutiną, be to, saikingai subalansuodami darbą ir poilsį.

 

3. Jie yra atviri, plačių pažiūrų

 

Nėra jokių abejonių – kuo atviresni ir lankstesni esame, kuo platesne širdimi ir šviesesniu žvilgsniu priimame save, kitus ir visą pasaulį, tuo laimingesni esame. Jeigu sugebame būti tolerantiški ir atviri, jeigu viską, kas vyksta, priimame kaip gyvenimo dovanas ir pamokas, tuomet niekas iš tiesų negali mūsų įskaudinti.

 

4. Jie šypsosi

 

Šypsena – tai viena iš gražiausių dovanų, kurias galime padovanoti patys sau ir pasauliui. Mokslininkai įrodė, kad ne tik emocijos ir pojūčiai fiziškai paveikia mūsų kūną, bet ir, atvirkščiai, mūsų kūno judesiai taip pat veikia emocijas, psichologinę būseną. Todėl net jei ne viskas sekasi taip, kaip norisi, laimingi žmonės vis tiek stengiasi šypsotis ir išlaikyti pozityvumą, nes šypsena (mechaninis veido raumenų judesys) sužadina laimės, džiaugsmo pojūčius (kuriuos kūnas sieja su šiuo veido raumenų judesiu). Na ir, žinoma, šypsena yra užkrečiama. :)

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

5. Jie yra malonūs ir geraširdžiai

 

Paslaugumo, geraširdiškumo, nuoširdumo, paslaugumo, dėkingumo, atlaidumo praktikavimas suartina mus ne tik su kitais žmonėmis, bet ir su savimi pačiais. Tvirti, gilūs santykiai pripildo gyvenimą išsipildymo ir laimės jausmo.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

6. Jie visuomet išreiškia dėkingumą

 

Laimingi žmonės moka vertinti ir kaip dovaną ar pamoką priimti kiekvieną gyvenimo momentą, todėl už kiekvieną iš jų jaučia dėkingumą. Ne veltui vienas iš dažniausių patarimų, kaip pakeisti savo gyvenimą, kuriuos siūlo įvairūs laimės mokytojai, ir yra dėkingumo praktika.

 

7. Jie sportuoja

 

Sveikame kūne sveika siela. Šį senovės graikų posakį kaip tikrai veiksmingą dėsnį jau daugybę kartų įrodė įvairūs mokslininkai. Pasirodo, netgi depresija yra gydoma judesiu ir sportu.

 

8. Jie turi pomėgių

 

Žinojimas, kad einame tuo keliu, kuriame norime būti, kad sekame savo “aistra”, pomėgiais, svajonėmis ir tikslais, sukelia visaapimantį laimės pojūtį. Netgi jei savo pomėgiams tegalime skirti tik keletą akimirkų kiekvieną dieną, tai vis tiek gali įžiebti laimę ir džiaugsmą.

 

9. Jie leidžia laiką vienumoje

 

Tikrai laimingi žmonės žino, kaip svarbu retkarčiais nuo visko atsitraukti ir susitelkti į savęs ir tikrų savo norų pažinimą. Būtina rasti laiko vienumai – ypač jei reikia priimti svarbius sprendimus ar iš naujo “įkrauti” savo emocines, dvasines ar fizines baterijas.

 

10. Jie yra dvasingi

 

Tikroji laimė kyla ne iš laikinų materialių šio pasaulio aspektų – dauguma pačių laimingiausių žmonių tai gerai žino. Todėl malda, meditacija ar kitos dvasinės praktikos laimės ieškantiems žmonėms yra labai svarbios.

 

11. Jie yra atsakingi

 

Laimingi žmonės suvokia, kad patys (savo mintimis, žodžiais ir veiksmais) kuria savo gyvenimą ir laimę, todėl niekada nekaltina kitų dėl savo klaidų. Jei iš tiesų žinome, ko norime gyvenime, ir žengiame pačių pasirinktu, nuo kitų žmonių nuomonių nepriklausomu keliu, tuomet esame atsakingi už kiekvieną savo žingsnį. Tai suvokiant žymiai lengviau priimti visišką atsakomybę už savo veiksmus ir mokytis iš klaidų.

 

12. Jie priima savo trūkumus

 

Laimingi žmonės pripažįsta, kad nėra tobuli, ir netgi nesistengia tokie būti. Laimė – tai ir savo trūkumų priėmimas su meile. Žinoma, tai nereiškia, kad laimingi žmonės nesistengia augti ir dirbti su savo trūkumais. Jie paprasčiausiai priima tai, ko šiuo metu negali pakeisti, ir akcentuoja tai, ką gero jau turi.

 

13. Jie nebijo likti nesuprasti

 

Laimingi žmonės nebijo pasirodyti keisti ar likti nesuprasti kitų. Autentiškumas, vidinis užtikrintumas tuo, ko nori ir siekia – tai svarbiausia laimingiems žmonėms, todėl kitų nuomonės jų netrikdo. Laimingi žmonės gerai pažįsta save, tvirtai žino savo ribas ir nebijo jų parodyti kitiems.

 

14. Jie yra smalsūs ir žaismingi

 

Laimingi žmonės nuolat domisi ir tyrinėja juos supantį pasaulį, tai susiję su jų atvirumu. Smalsumas suteikia naujų žinių, įspūdžių ir kaskart atveria bei ugdo asmenybę. Be to, jie žino, kad nebūtina į viską gyvenime žiūrėti labai rimtai – tai tik kelia nerimą ir įtampą. Laimingi žmonės dažnai yra žaismingi ir laisvi kaip maži vaikai.

 

15. Jie yra stiprūs, bet nebijo jaustis pažeidžiami

 

Pažeidžiamumas, leidimas sau būti trapiam ir priimti gyvenimą tokį, koks jis yra, labai sustiprina žmogų ir padaro jį laimingą. Tam, kad būtumėm stiprūs, nebūtina auginti vidinius šarvus, apsimetinėti ar kurti kitokias “gynybines sistemas”. Laimingi žmonės žino, kad visai normalu ne visada būti laimingam, arba, kitais žodžiais tariant, jie nepainioja gana trumpalaikiško džiugesio ir pakilumo pojūčio su tikra, ramia vidine laime.

 

Lina Staponaitė

Šaltinis balarama.lt

Rekomenduojami video:


2500

Taip pat skaitykite