Žmonijos mįslės: 5 dalykai, kuriuos mokslas negali paaiškinti

Žmonijos istorija yra apsupta krūva įvairiausių mįslių ir paslapčių, kurios iki pat šių dienų neturi paaiškinimo. Štai kelios įdomiausios.

 

Atlantida

 

Prarastasis Atlantidos miestas yra viena seniausių ir garsiausių pasaulio mįslių. Nuo senovės žmonės mėgino atrasti Atlantidą, kurią, kaip manoma, sunaikino žemės drebėjimas arba paskandino cunamis. Graikų filosofas Platonas Atlantidą apibūdina kaip didžiulę salą greta Gibraltaro uolos ir vienos pažangiausių civilizacijų namais. Atlantida taip pat siejama su gražiais gyventojais ir Poseidono šventove.

 

 

Iki šiol niekam nepavyko jos atrasti – po vandeniu ar kitur – tačiau tai netrukdo atsirasti įvairioms naujoms teorijoms apie galimą jos vietą. Povandeninę salą mėgina atrasti įvairios istorikų ar tyrinėtojų ekspedicijos, tačiau Atlantida ir toliau išlieka neįminta mįslė.

 

Džekas Skerdikas

 

Žinomiausio visų laikų nusikaltėlio Džeko Skerdiko tapatybė vis dar išlieka mįslė. Serijinis žudikas, kuris 1888 metais siautėjo Londono gatvėse, yra atsakingas už mažiausiai penkių prostitučių nužudymą. Tiek yra žinoma.

 

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Vis dėlto visa kita – nusikaltėlio tapatybė, tikslus aukų skaičius, mįslingos raidės ant kūnų – miglota ir neištirta byla. Vieni mano, jog dėl visko yra kalta karališkoji šeima, garsus autorius Lewis Carroll ar net moteris Džilė Skerdikė. Kad ir kas jis ar ji buvo, Džeko Skerdiko žudynių niekas neneigia.

 

Pelkių numirėliai

 

Pelkių numirėliai yra vadinamieji natūraliai išsaugoti žmonių palaikai, kurie buvo surasti Šiaurės Europos durpinių samanų pelkėse. Pelkė suteikė idealias sąlygas palaikų išsaugojimui, todėl jų oda ir vidiniai organai išliko nesugadinti.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

 

Tyrinėtojai Vokietijoje, Airijoje, Britanijoje, Nyderlanduose ir Danijoje aptiko tūkstančius kūnų ir ženklus, kad dauguma jų buvo nužudyti. Populiariausia nuomonė, jog tai pagoniškų aukojimo ritualų aukos.

 

Karalius Artūras

 

Karalius Artūras, kardas akmenyje, jo ištikimas magas Merlinas ir apskritasis riterių stalas – išgalvotos legendos ir mitai norint pagerinti anglų karių moralę. Įvairūs literatūros šaltiniai šlovina karalių Artūrą, kuris šeštajame amžiuje laimėjo mūšį prieš saksus ir valdė Anglijos, Airijos, Islandijos, Norvegijos bei Galijos imperiją.

 

 

Deja, tokio asmens egzistavimo įrodymų nėra, tačiau istorikai vis dėl to ginčijasi. Dauguma tiki, kad karalius Artūras yra išgalvotas, tačiau yra tvirtai manančių priešingai.

 

Stounhendžas

 

Nuostabus ir paslaptingas Stounhendžas stovi Viltšyro lygumoje, Anglijoje. Šią mįslingą vietą sudaro daugybė vienas ant kito sukrautų akmenų, kurių kiekvienas sveria net po šešias tonas. Archeologai nustatė, jog kai kurie iš istorinių monumentų yra pastatyti 2500–3000 metų pr. Kr. ir teigia, jog juos pastatė naujojo akmens amžiaus gyventojai.

 

 

Stounhendžo paskirtis išlieka mįslė. Kai kas mano, jog tai ledynmečio rezultatas arba žmogaus sukurtas stebuklas, o kiti tiki, kad prie visko yra prisidėję ateiviai arba kad ši vietovė turi gydančių galių. Labiausiai tikėtina, jog tai laidotuvių vieta. 2008 metais buvo atlikti kasinėjimai, kurių metu atrasti panašaus laikotarpio kaip ir Stoundhendžo žmogaus palaikai.

 

Inf. šaltinis: vyras.lt

Rekomenduojami video:


2500
7 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Paradigm Shift

Apie Atlantidą tai paskaitykit ką rado viduryje Atlanto vandenyno: nuskendusius miestus piramides it t.t. Dar Inkognito (nestumkit būtų psichas neturėtu prieigos prie PC) sakė, jog toriečiai Menuliu nugramzdino Atlantidą.

Viagros Prisigeres Vaiduoklis

zmogus-neisaiskintas objektas:)

AA

tai tuomet ir moksilininkai negali paaiskinti ir drakonu , ir gnomu , ir troliu ir visu kitu liaudies isgalvotu personazu…

AA

kaip galima paaiskinti tokius dalykus kaip atlantida arba karalius arturas jei paprasciausiai ju nebuvo?

Anonimas

O,tai visa kita paaiskina???

didysis Che

klaidinanti antraštė visokeriopai, tinka nebent stounhenžas.
Nelabai supratau, kodėl mokslas turi aiškinti mitus (Artūras ir Atlantida)? Ar kriminalus (skerdikas)?

la.benas

5 dalykai KURIŲ mokslas negali paaiškinti*

Lijundra

Man irgi labai akis bado klaidos. O jau pavadinime…

Taip pat skaitykite