5 požymiai, kad jūs turite aukštą intelektą

Žinių turėjimas įvairiose srityse dar nereiškia, kad žmogus turi aukštą intelektą. Aukštas intelektas priklauso nuo to, kaip veikia mūsų smegenys.

 

Štai jums 5 požymiai, patvirtinantys, kad jūs labai protingi:

 

Turite didžiulį smalsumo jausmą viskam

 

Žmonės , turintys nepasotinamą protą, turi galimybę tapti intelektualais. Smalsumas, kaip taisyklė, atveda prie atsakymų. „Intelektualūs žmonės gali sau leisti būti sužavėtais tuo, ką įprastiniai žmonės laiko savaime suprantamu dalyku“,- kaip teisingai pastebėjo vienas labai protingas žmogus.

 

Gebėjimas jauduliui

 

Patarlė apie tai, kad nemokšiškumas ir yra palaima, gali turėti kai kokį mokslinį pagrindą, kadangi moksliniais tyrimais įrodyta, kad protingi žmonės daugiau jaudinasi. Kanadietis psichologas Aleksandras Penni atliko studentų apklausą, kurios metu paprašė įvertinti jų pačių jaudinimosi lygį. Apklausa parodė, kad tie, kurie turėjo aukštą intelektą, aukštesniu balu įvertino ir jaudinimosi lyį.

 

Užmaršumas

 

Nors ši savybė gali būti laikoma kontrargumentu aukštam intelektui, tačiau ji yra patobulinta intelekto forma. Po atlikto eksperimento Stenfordo universitete Braisas Kuchl padarė išvadą, kad smegenys atmeta analogiškus prisiminimus, tam, kad atlaisvintų vietą naujiems svarbiems atsiminimams.

 

Humoras

 

Remiantis daugybe tyrinėjimų, polinkis į jumorą rodo didesnį nei vidutinis intelektą. Nju-Meksiko universiteto mokslininkai 2011 metais atliko tyrimą. Psichologijos fakulteto studentus paprašė sugalvoti multfilmų pavadinimus. Tyrimas parodė, kad tie, kurie turi aukštą intelektą, sugalvojo pačius juokingiausius pavadinimus.

 

Skaitymas

 

Mokslininkai nustatė, kad vaikai, kurių skaitymo įgūdžiai, jiems esant septynerių metų amžiaus, jau buvo išvystyti, vėliau tapdavo intelektualais. Atsižvelgiant į tai, kad skaitymas yra vienas iš pagrindinių akiračio didinimo instrumentų, todėl nenuostabu, kad „knygų graužikai“ turi daugiau galimybių tapti protingais, negu tie, kurie išvis neskaito.

 

Šaltinis ve.lt

Rekomenduojami video:


2500

Taip pat skaitykite