Nesveika meilė: sveiką dukrą sargdinusi motina gavo galą nuo jos mylimojo

Jokia paslaptis, kad vaikų susilaukiama saviems poreikiams patenkinti. Vieniems mažiams dėl to tenka kęsti priverstines smuiko pamokas, antriems šokius, treti nesitraukia nuo knygų, nes užaugę bus tokie, kad „mes galėtume didžiuotis“.

 

Tačiau be eilinių savo ego tenkintojų yra ir tėvų, dažniausiai (90-98 proc.) motinų, kenčiančių nuo Miunchauzeno pagal įgaliojimą sindromo. Norėdamos dėmesio arba užuojautos savo asmeniui, mamytės apsimeta, kad jų atžalos serga – jei neužtenka sumeluotų simptomų, ima nuodyti, kad gautų taip trokštamą rezultatą…

 

Kai Didi Blanšard (Dee De Blanchardee) dukrai Džipsi Rauz (Gypsy Blancharde) buvo treji mėnesiai, motina paskelbė gydytojams, jog mažylė sunkiai kvėpuoja. Buvo numanomas kvėpavimo sustojimas nakties metu ir skirtas kvėpavimo vamzdelis.

 

Septynerių sulaukusiai dukrai mamelė „diagnozavo“ įgimtą ligą ir nupirko neįgaliojo vežimėlį. Netrukus mergaitės ligų sąrašas ėmė ilgėti: per žemas svoris, epilepsija (nuo kurios vaistų sugedo visi dantys). Motina įsivaizdavo, kad Džipsi turi ribotą protinį pajėgumą ir nuo antros klasės ėmė mokyti namuose. Tada Didi Blanšard dar nežinojo, kad ši „diagnozė“ atneš mirtį jai pačiai…

 

Mama kartu su savo dukra.

 

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

Džipsi Rauz nebuvo protiškai atsilikusi. Būdama dvidešimties ji pasijuto vieniša ir per internetą susipažino su vaikinu. Jiedu susitiko kine ir iš pradžių, kadangi šalia buvo Džipsi motina, apsimetė nepažįstami, bet netrukus įsmuko tualetan ir ėmė intymiai pažindintis. Kai išlindo, mamelė buvo įsiutusi ir kone apakusi iš pavydo – tuojau pat uždraudė jiems bendrauti.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Kam deja, kam laimė, paragavusio laisvės žmogaus nebeuždarysi į narvą. Motinai toliau kraustantis iš proto, Džipsi griebė savo gyvenimą už vadžių: „Ar dėl manęs nužudysi ją?“, – paklausė Nikolo Gaudežono, savo internetinio draugo. Jis sutiko. Ji paskolino pirštines ir peilį. Jis nudūrė Didi Blanšard.

 

Galvodama, kad motinos kūnas ims pūti, Džipsi Rauz nutarė paskelbti feisbuke apie žmogždudystę ir tikėtis, kad policija pagalvos, jog tai paskelbė žudikas, kuris yra, žinoma, ne ji, o koks nors atsitiktinis įsibrovėlis ar panašiai. Deja, policija atsekė pagal IP.

 

Gypsy Blanchard teismo salėje

 

Panašu, jog bent iki 2024 metų Džipsi Rauz laisvės neišvys, nes sėdo kalėjiman už antro laipsnio žmogžudystę. Teisme buvo svarstyta apie terminą „būtinoji gintis“, bet planavimas ir pirmą kartą gyvenime matomas žmogus kaip bendrininkas sugriovė šiąją versiją.

 

Sunku pasakyti, ar yra daugiau smerkiančiųjų žmogžudystę, kad ir koks nužudytasis bebūtų (juoba turint galvoje, kad kai kuriose valstijose taikoma mirties bausmė!), ar visgi daugiau palaikančių merginą epileptikę, astmatikę, distrofikę, silpnaregę, sutrikusiu miegu ir protiniu atsilikimu, kuri, vis dėlto, neturi nei vienos šių diagnozių ir yra visiškai sveika, kaip konstatavo gydytojai, ištyrę prieš įkalinimą.

 

Tuo metu Didi Blanšard viešai buvo žinoma kaip dievobaiminga mielaširdė, besirūpinanti sergančia dukrele. Ji, Didi, mielai priėmė aukas ir filmavosi laidose, nemokamai su Džipsi svečiavosi Mirandos Lambert koncerto užkulisiuose.

 

Džipsi mėgo Disnėjų ir pati gyveno tarsi kažkokioje pasakoje, o ne realybėje – su nedirbančia ir ją pastoviai „gydančia“ motina, be draugų, be mokyklos, be tėvo. Didi stačiai slėpė vaiką nuo pastarojo, vis atšaukdama susitikimus dėl dukros „mirtinos savijautos“. Taipogi Didi klastojo duomenis Džipsi dokumentuose, kad „smurtautojui buvusiam vyrui būtų sunku susekti jas“. Džipsi tėtis siųsdavo dukrai dovanas per Kalėdas, o buvusi žmona atplėšdavo jas ir įteikdavo kaip nuo savęs.

 

Didi Blanšard mirtis nė kiek nesukrėtė jos giminaičių. Jie atvirai vadino ją keistu vaiku, vėliau blogu žmogumi ir pasiūlė jos pelenus, kurių neatsiėmė, nuleisti klozetan.

 

Daug kas neabejoja, jog Džipsi šioje situacijoje yra auka, tačiau dokumentiniame filme „Mommy Dead And Dearest“ kalbintas daktaras Markas Feldmanas teigia, jog Džipsi galimai turi sociopatiškų bruožų ir gali būti pavojinga. Neva ką jau ką, bet manipuliuoti iš motinos turėjo būti išmokusi, kadangi visą gyvenimą gyveno vienam dideliam mele.

 

Vienaip ar kitaip, bent iš dalies, ši keista, sveiku protu nesuvokiamų įvykių kupina istorija baigta. Jei viskas bus gerai, Džipsi išeis į laisvę būdama 32 metų ir, laisva nuo motinos prievartos, pradės naują gyvenimą.

 

Įdomūs faktai:

 

– Didi šeima, nežinia, ar iš tikrųjų, ar tiesiog gavę progą visas šeimos bėdas sukrauti vienam žmogui, teigia, jog Didi galimai bandė nunuodyti savo pamotę, o tikrąją motiną numarino badu. Taipogi, jei negaudavo, ko norėdavo, vogdavo.

 

– Pilnas Didi vardas buvo Klodina, pavardė po tuoktuvių – Blanchard (Blanšard), o po skyrybų prisidėjo e raidę, taigi tapo Blancharde.

 

– Didi ir Rodo, Džipsi tėvo, nesiejo meilė. Jie susitikinėjo 4-6 mėnesius, o tada, būdama 17, Didi pastojo. Jie susituokė iš reikalo. Vėliau Rodas paliko ją, ir Didi nepavyko jo susigrąžinti, nors bandė.

 

– Tėvai davė savo dukrai vardą neturėdami galvoje Džipsi Rauz Li, anksti karjerą pradėjusios burleskos ir striptizo šokėjos, ironiška, turėjusios itin valdingą motiną, melavusią apie dukros amžių. Didi patiko vardas Džipsi, o Rodas buvo Guns N‘ Roses gerbėjas.

 

– Didi turėjo seselės padėjėjos darbo patirties, tad lengvai rasdavo naują simptomą, naują ligą, naują „reikalingą“ vaistą savo vaikui.

 

– Uraganas Katrina sunaikino Didi ir Džipsi namus, ir jos kurį laiką keliavo per įvairias ne pelno siekiančių organizacijų pastoges bei naudojosi kitais pasiūlytais patogumais. Beje, force majeure pasitarnavo Didi ligotai būsenai – visada buvo galima iš naujo ir iš naujo prikurti išgalvotų faktų apie dukros gimimo datą, ligas, skirtus vaistus… Tikrieji dokumentai neva žuvę su namu.

 

– Didi ne tik „gydė“, bet ir kitaip smurtavo – plaktuku sudaužė Džipsi kompiuterį ir grasino tą patį padaryti su jos pirštais. Visada viešumoje laikė ją už rankos, ir, jei dukra ką netaip pasakydavo, sugniauždavo jos delną – tu nesi laisva, tai reikšdavo, kaip paaiškino psichologas Markas Feldmanas. Dar geroji motina rišdavo dukrą prie lovos.

 

– 18 gimtadienio proga tėtis paskambino dukrai ir jie ėmė normaliausiai kalbėtis ir juokauti, bet tada į pokalbį įsiterpė motina ir pasakė, jog Džipsi nesuvokia, jog yra 18-kos, mano esanti 14-kos, ir tegu tėvas nebando sakyti kitaip.

 

– Džipsi teigia, jog buvo maždaug 19-kos, kai suvokė, jog kažkas netaip. Juk ji gali vaikščioti, bet verčiama sėdėti neįgaliojo vežimėlyje. Ji neserga jokiu vėžiu, bet motina skuta galvą sakydama, kad vis tiek nuslinks, tad padarykime gražiai ir tvarkingai…

 

– Nikolas Gaudežonas, krikščioniškoje pažinčių svetainėje susipažinęs su Džipsi ir savo rankomis įvykdęs žmogžudystę, yra vis dar teisiamas. Džipsi sako, kad jis turi problemų su pykčio valdymu. Vaikystėje diagnozuotas autizmo spektro sutrikimas, vėliau baustas už masturbaciją darbe. Susirašinėdamas Nikolas pabrėžė, kad Džipsi turėtų visada rodyti jam pagarbą ir rašyti vardą iš didžiųjų raidžių. Taip pat Nikolas minėjo, jog Džipsi jį patraukė savo „tyrumu“.

 

– Nikolas Gaudežonas įsmuko į „Habitat for Humanity“ organizacijos namą, kuriame gyveno Džipsi su motina, ir nudūrė ją vonioje. Tada pora spruko į jo tėvų namus, bet laisvėje išbuvo tik kelias dienas, nes tada parašė žinutę feisbuke ir taip išsidavė, nors manė kaip tik nukreipsią policijos dėmesį.

 

– Nikolas norėjo nužudęs dar ir išprievartauti Didi kūną, bet Džipsi nesutiko ir pasiūlė vietoj to išprievartauti ją. Vėliau Nikolas sakė, kad prievartos nebuvo, o Džipsi tvirtino priešingai.

 

– Paskutiniai Didi Blanšard ištarti žodžiai savo dukrai buvo po ginčo ir susitaikymo: „Pradedu po truputį atsipalaiduoti. Neįskaudink manęs.“

 

– Džipsi Rauz sunku nusakyti, ką ji jaučia savo motinai. Tam tikra prasme ilgisi jos, nes visą gyvenimą tai buvo vienintelis žmogus šalia. Iš kitos pusės, supranta, kad kalėjime turi daugiau laisvės, nei kad turėjo namuose. Ji būtų buvusi gera motina vaikui, kuris iš tikrųjų sirgo, galvoja Džipsi.

 

Parengė: E.

 


Perspausdindami, cituodami ar kitaip platindami skelbiamą turinį portale kuris priklauso Anomalija.lt grupei, Jūs turite įdėti nuorodą į šaltinį (t.y. Anomalija.lt). Daugiau informacijos apie naudojimo taisykles rasite čia.

Rekomenduojami video:


2500
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Moi

Anksčiau neteko girdėti žodžio “juoba”…

Taip pat skaitykite