Paaiškėjo kada smegenyse turėsime įdėtas mikroschemas

Mes neišnaudojame viso savo smegenų potencialo. Taip jau yra – reikia labai daug ir sunkiai dirbti, kad turėtume geresnę atmintį ir intelektines savybes, rašo technologijos.lt.
 
Tačiau mokslinėje fantastikoje minima ir kitas būdas išplėsti smegenų galimybes – elektroniniai implantai. Dabar mokslininkas atskleidė, kada jie bus pradėti naudoti ir kaip sulauks tokio populiarumo kaip išmanieji telefonai.

 

Įsivaizduokite laikus, kuomet galėsite ištrinti savo prisiminimus ar atsisiųsti kitų žmonių smegenyse įrašytus siužetus. O dabar prie viso to dar pridėkite greitesnį mokymąsi, praktiškai telepatinį bendravimą su kitais žmonėmis ir virtualias keliones laiku ar į įsivaizduojamus pasaulius. Skamba kaip nepasiekiama fantastika? Startuolis „Kernel“ yra viena iš tų organizacijų, kurios bando šiuos dalykus atvesti į šių dienų realybę.

 

Bryanas Johnsonas, „Kernel“ įkūrėjas, teigia, kad mikroschemos smegenyse gali pakeisti pasaulį visiems laikams. Jos padės mums efektyviau dirbti, palaikyti geresnius socialinius ryšius, mokytis ar net persikelti į alternatyvią tikrovę. Pavyzdžiui, kas nors gali sukurti programą, kuri žmogui leistų pasijusti laukinių vakarų kaubojumi. Tiesiai į įrenginį savo smegenyse galėtumėte atsisiųsti pačių įvairiausių programų ir žaidimų.

 

Johnsonas teigia, kad tokios mikroschemos bus prieinamos jau po 15-20 metų. Iš esmės, reikalingos technologijos egzistuoja jau šiandien, tačiau prireiks laiko, kol kompanija ištobulins mikroschemą taip, kad ji nekels pavojaus smegenims ir žmogaus sveikatai. Tiesiog reikia sukurti tvirtesnę ir patikimesnę sistemą, šiame procese skubėti negalima.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Tikriausiai jau manote, kad tokia fantastinė sistema bus prieinama tik turtingiesiems. Iš tikrųjų, jei tikėtume visomis mokslininkų ir „Kernel“ prognozėmis, ši sistema žmonėms padėtų tapti dar turtingesniems, nes ji leistų susikaupti, mokytis ir dirbti taip, kaip iki šiol negalėjome. Tačiau Bryanas Johnsonas teigia, kad technologija bus prieinama labai plačiai. Iš tikrųjų, jo teigimu, šios mikroschemos turi potencialo tapti tokiomis pat populiariomis kaip ir išmanieji telefonai.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

„Kernel“ jau dabar kuria medicininius elektroninius implantus. Šiuo metu kompanija ruošiasi pradėti mikroschemos, skirtos padėti epilepsijos kamuojamiems žmonėms, bandymus. Taip pat vykdomi tyrimai, kuriais siekiama išsiaiškinti, ar elektroninės mikroschemos padėtų Alzheimeriu sergantiems žmonėms. Taigi, pirmieji mikroschemas gaus tie, kuriems jų reikia dėl sveikatos priežasčių, o sveikieji – po maždaug 15 metų. Klausimas tik vienas – ar žmonija tuo metu bus pasiruošusi masiniam įrenginių implantavimui į smegenis? Juk tai – operacija, o ir klausimai dėl etikos ir privatumo išlieka.

 

Rekomenduojami video:


2500
4 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
1248

jei sukurs tokias mikroshemas as busiu pirmas eileja

Magdeliete

Sveiki, tai reiskia reptilijos veikia, kol zmonija dar miego stadijoje, kuo skubiau jiems neleisti prabusti. Bukite palaiminti.

Pyktis.

Nors dar esu jaunas,bet kas ten zino sulauksiu ar ne tu cipu. Bet jeigu ir sulauksiu tai jokiu budu nesileisiu cipuojamas. Nes tai yra totali vergyste ir visiskas asmeninio gyvenimo neturejimas. mums yra persama mintis,kad tai ura didelis mokslo pasiekimas,bet deja yra atvirksciai. Per ale ivairiu ligu “gydyma” bando iteigti,kad cipas yra perversmas. Nors vaistai nuo daugelio ligu jau senai yra,bet sistemai reik viao to kas yra dabar. Nes kitaip ji zlugtu. O zmonija vargu ar pabus. Letargo busena “mus visus” labai jaukiai “isukus” i ta “vystikla” kuriame daugelia jauciasi labai gerai ir keist nieko nenori. Cia kazkada buvo straipanis… Skaityti daugiau »

juozas

Čia pilnai sutinku.Protingas paaiškinimas,ir,ačiū,be blevyzgų.Visada galime sutarti,tik reikia elgtis tolerantiškai oponentų atžvilgiu.

Greece

Dar daugiau neigiamu minciu i galva kis. Uztenka ir ziniu jau vien blogos naujienos

Slaptuolis

Nu čia tai geras pradės čipuoti smegenis.

Taip pat skaitykite