Vaikai, kurie žudo: antra dalis

vaikas-zudoVaikai, kurie žudo – nemažai žmonių virptelėjo išvydę šią frazę ekrane 2009 metais, filme „Našlaitė“, kai Keitė nepajėgė suprasti, kas darosi devynmetei įdukrai. Filmo pabaigoje paaiškėjo, jog ji visai ne maža mergaitė…
Tačiau kokios yra tikros istorijos vaikų, kurie žudo?

 

1. Vilis Bosketas

 

„Kas mano tėvas?“
„Blogas žmogus. Ir tu toks pats“

 

Sakoma, jog ateidamas į šį pasaulį žmogus jau šį tą atsineša su savimi. Na, bent jau Vilis Bosketas tikrai atsinešė.

 

Nors jo tėvas ir buvo žmogždudys, Vilis gerokai perspjovė jį. Galų gale, ne kiekvienas penkiolikmetis padaro įtaką visai sistemai, o Viliui tai pavyko – jo dėka Niujorke vaikai pradėti teisti kaip suaugę nuo 13 metų.
Pirmą žmogų jaunasis Bosketas nužudė būdamas penkiolikos, per ginkluotą apiplėšimą. Antrą – taip pat. Dėl savo amžiaus nuteistas vos penkeriems metams, pradėjo kalbas, jog reikia bausmes griežtinti.

 

Toks tad buvo Vilio Bosketo indėlis į istoriją – Amerikoje imta rimčiau žiūrėti į nepilnamečius nusikaltėlius. Tolesnis jo paties likimas – nesibaigiantys kitų kalinių bei darbuotojų puldinėjimai kalint 82 metų bausmę.
Šiuo metu 54 metų vyras visą savo suaugusiojo gyvenimą, išskyrus 100 dienų, yra praleidęs kokioje nors įkalinimo įstaigoje.

 

2. Endrius Vurstas
Aštuntokas, keturiolikmetis Endrius Vurstas paliko savižudybės raštelį ir išėjo iš namų, bet pakeliui apsigalvojo dėl šiandienos mirčių skaičiaus ir pasuko į mokyklos išleistuves. Ten nušovė mokytoją bei paleido šovinių seriją į minią, sužeisdamas keletą žmonių.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Vienišas vidutinių gabumų mokinys anksčiau į psichiatrą kreipęsis nebuvo.

 

Šiuo metu sėdi kalėjime. 2029 metais galės paduoti prašymą būti paleistas anksčiau.

 

3. Kvyn Vašington 9-metė žudikė

 

Devynmetė mergaitė nepasidalino kamuoliu su 11-mete Kvyn Vašington, ir, kai mama trumpam paliko jas vienas, nudūrė pastarąją peiliu.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Jaunoji nusikaltėlė kaimynų apibūdinta kaip įžūli ir nesukalbama. Jos vardas negali būti atskleistas dėl jauno amžiaus. Mergaitė atiduota šeimos teismui.

 

4. Džordanas Braunas

 

Vienuolikmetis Džordanas Braunas paėmė šautuvą iš tėvo kambario, nuėjo į gimdytojo sužadėtinės kambarį ir šovė į ją miegančią, tuo pačiu nužudydamas ir kūdikį, kurio ši laukėsi. Tai padaręs Džordanas ramiai įsėdo į mokyklinį autobusą. Moters kūną rado jos keturmetė duktė.

 

2016 metais, nuo žmogžudystės praėjus 7 metams, Džordanas paleistas. Įkalinimo įstaigoje baigė mokslus ir žaidė kreipšinį bei beisbolą.

 

Išėjęs į laisvę vaikinas buvo priimtas į universitetą, bet vėliau kvietimas atšauktas dėl reputacijos sumetimų. Atstovai teigė, jog mielai priimtų jį mokytis nuotoliniu būdu, bet dėl norimų studijų, susijusių su kompiuteriais, tai nelabai įmanoma.

 

„Apskritai, Džordanas laikosi gerai. Visi 19-mečiai susiduria su savo amžiui būdingais sunkumais, bet jis tvarkosi“, – teigė Džordano teisininkas.

 

5. Kesidė Gudson

 

Keturiolikmetė Kesidė Gudson pagimdė sūnų tiesiai į tualetą. Ištraukusi spurdantį kūdikį, užčiuopė jo pulsą ir sugniaužė gerklę. Tuomet vėl patikrino – šįkart pulso nebeužčiupė. Tuomet sutvarkė vonią, nusimaudė pati, nuprausė kūdikio kūnelį ir patalpino jį batų dėžę. Mamai pasakė, jog persileido (nors šiaip nėštumą nuo šeimos narių nuslėpė), ir ši nuvežė ją į ligoninę.

 

Po trijų dienų mama pajuto keistą kvapą dukros kambary ir rado negyvą kūdikį batų dėžėje.

 

Suimta 18-kai mėnesių, Kesidė nebuvo labai smerkiama. Pasak advokatų, ji nėra pavojinga, tiesiog nebrandi savo amžiui. Senelis anūkę apibūdino kaip labai gerą mergaitę, padariusią klaidą.

 

6. Danielis Bartlamas

 

2011 metais keturiolikmetis Danielis Bartlamas uždaužė savo miegančią mamą plaktuku. Tai buvo tik pradžia – išvedęs jaunesnįjį brolį ir šunį laukan, berniukas padegė visą namą. Atvykusiems pareigūnams pasakė, jog įsibrovėlis nužudė mamą ir padegė namus, tačiau patyrinėję Danielio kompiuterį, tyrėjai rado tokių paieškų kaip „Kaip išsisukti po žmogžudystės“ ir panašių. Berniukas buvo nuteistas kalėti mažiausiai 16-kai metų.

 

Viešumoje malonus ir ramus, namuose Danielis siekė dėmesio drastiškais būdais: rašė kraupius, kruvinus apsakymus ir rodė mamai bei patėviui. Vienas tokio rašinio scenarijus ir buvo įvykdytas – skirtumas tik tas, kad fantazijoje žudikas išsisuko ir laimingai gyveno, o realybėje buvo išaiškintas ir nuteistas.

 

7. Kiplandas Kinkelas

 

Kai penkiolikmetį Kiplandą Kinkelą laikinai pašalino iš mokyklos už neteisėtą vogto ginklo laikymą, tėvas pagrasino išsiųsti į sukarintą mokyklą. Tuomet vaikinas paėmė iš jo kambario ginklą ir nušovė jį. Palaukė, kol grįš mama, pasakė, jog myli ją, ir nušovė taip pat. Nutempė abu kūnus ir uždengė. Visą šį laiką garsiai grojo „Liebestod“ iš „Tristano ir Izoldos“ operos.

 

Kai atvažiavo policija, operinė muzika tebegrojo. Ant stalo buvo paliktas raštelis: „Ką tik padariau du sunkius nusikaltimus. Mano tėvai neištvers to! Tai palauš juos. Šitokia gėda. Jiems bus per daug.“ Toliau vaikinas bandė paaiškinti savo būseną: „Negaliu normaliai mąstyti. Po galais, tie BALSAI galvoje… Turiu žudyti žmones. Nežinau, kodėl… Neturiu pasirinkimo.“

 

Po tėvų nužudymo penkiolikmetis nuvyko į mokyklą ir pradėjo šaudyti – nušovė du ir sužeidė dar keliasdešimt.

 

Sulaikomas Kiplandas rėkė, jog jį nušautų.

 

Panašu, jog vaikinas sirgo paranoidine šizofrenija; dar nuo 12 metų sakė gydytojams, jog girdi balsus ir kenčia nuo haliucinacijų ir keistų minčių (pavyzdžiui, kad vyriausybė implantavusi čipą jam į smegenis). Deja, bijodamas, kad bus apšauktas trenktu ar nenormaliu, ėmė slėpti simptomus. Savo nerimu dalinosi tik su dienoraščiu: „Norėčiau būti miręs. Man reikia pagalbos, man negera. Mane sulaiko tik viltis, kad rytoj bus geriau. Kai vilties nebebus, žmonės ims mirti.“

 

Kiplandas nuteistas kalėti 111-ai metų.

 

8. Danielis Petrikas

 

Kompiuteriniai žaidimai – ne juokas. Šešiolikmetis Danielis Petrikas rimtai įniršo, kai tėvai uždraudė jam įsigyti neva per žiaurų Halo 3 žaidimą. Kai slapta išsmukęs iš namų Danielis žaidimą visgi įsigijo, tėvas jį konfiskavo, mat šešiolikmetis žaisdavo po 18 valandų per parą ir daugiau – taip leido laiką po traumos, per kurią dar ir užsikrėtė stafilokoku. Tėvas padarė didelę klaidą užrakindamas brangųjį Halo viename seife su realiu Taurus PT92 pistoletu…

 

Atrakinęs seifą tėvo raktu ir paėmęs abu daiktus, šešiolikmetis žengė į kambarį, kur tėvai jaukiai sėdėjo ant sofos. „Užsimerkit, turiu jums staigmeną“, – pasakė Danielis ir pradėjo varpyti kulkomis mamą, pataikydamas į galvą, rankas, krūtinę ir akimirksniu atimdamas gyvybę.

 

Tėvą ištiko šokas išvydus, kaip nuo kulkos iš jo paties galvos čiurkštelėjo kraujo srovė, tačiau vyras liko gyvas, nors ir sunkiai sužeistas. „Ei tėti, štai tavo ginklas, laikyk“, – įbruko pistoletą į ranką sūnus. Po kelių minučių prie durų pasitiko seserį su vyru – pasakė, jog tėvai susiginčijo. Išgirdę gargaliavimą suaugusieji prasibrovė vidun, o Danielis bandė sprukti mašina, bet buvo sulaikytas, o sulaikomas rėkė „Mano tėtis nušovė mano mamą!“.

 

Teisme advokatas aiškino, jog vaikinui maišalynę galvoje sukėlė infekcija ir kompiuterinio žaidimo įtaigumas, dėl ko jis nebesuprato, jog tėvai neturi kelių gyvybių ir nužudyti nebeatsigaus.

 

„Myliu tave, Dani“, – teisme tarstelėjo jo tėvas, tvirtai tikintis, jog sūnus gailisi dėl to, kas įvyko.

 

Danielis nuteistas 23 metams. Tuo metu žiniasklaidą vėl užplūdo diskusijos apie žiaurius žaidimus.

 

Microsoft, Halo 3 leidėjai, nesileido provokuojami ir trumpai pakomentavo, jog atvejį žino ir laiko tragišku.

 

9. Kristianas Fernandesas

 

Kristiano Fernandeso atvejis yra vienas tų, kada prieš nužudymo faktą nublanksta visa situacija.

 

Dvylikos metų Kristianas stipriai trenkė dvimetį brolį į lentyną ir tas prarado sąmonę. Kai grįžo dvidešimt penkerių metų motina, berniukas iškart parodė sukniubusį brolį.

 

Jauna moteris nė kiek nesutriko – ramiai pakeitė be sąmonės gulinčiam vaikui sauskelnes ir uždėjo ledo, tuomet prisėdo prie kompiuterio. Prisijungusi prie interneto ji atliko kelias banko operacijas, pažiūrėjo vaizdelių YouTube, perskaitė kelis straipsnius apie Pipą Midlton bei Bechamus, patikrino paštą, įvedė į paieškos sistemą „kai kas nors atjungiamas“ ir „koma“, galiausiai rado artimiausios ligoninės adresą.

 

Deja, keturios sugaištos valandos buvo esminės – dvimetis mirė. Prieš kurį laiką jam jau buvo sulaužyta koja (vėlgi vyresnis brolis pasidarbavo), bet mama ramiai paliko vaikus kartu ir vėl, ir šį kartą paskutinį kartą.

 

12 metų berniukas buvo teisiamas kaip suaugęs, o psichiškai nesveika motina išėjo mokytis socialinių įgūdžių vos po 2 metų ir 4 mėnesių – esą jos gydymas nesuderinamas su kalėjimo aplinka, o ji pati nekelia grėsmės visuomenei.
2011 metais Kristianui buvo iškelti nauji kaltinimai – dėl galimo seksualinio priekabiavimo prie penkiamečio brolio.

 

„Ką dar Floridos valstija gali padaryti, kad visiškai sugriautų šito vaiko gyvenimą?“, – klausė Kristiano advokatas, kaltinimus palaikęs „silpnais“ ir taikančiais manipuliuoti viešąją nuomone.
Kristianas turėtų išeiti į laisvę būdamas 19-kos.

 

10. Brenda Spenser

 

„Man nepatinka pirmadieniai. Tai pagyvino šią dieną. Šaudyti į mokinius smagu – kaip į ančiukus tvenkiny. Vaikai stovėjo it karvių banda, buvo labai lengvi taikiniai“, – aiškino 16-metė Brenda, kodėl šaudžiusi iš savo namo į kitoj gatvės pusėj stovėjusią mokyklą ir nušovusi direktorių su sargu bei sužeidusi dar devynis žmones.

 

Tačiau buvo ir kita tiesos pusė – savižudiškos mintys ir tėvas, nedavęs leidimo gydymui, užtat padovanojęs šautuvą. Mergina pasijuto, lyg jis būtų pasiūlęs jai tiesiog atimti sau gyvybę. Visgi, 1979 metais įvyko, kas įvyko.

 

Brenda iki šiol kalėjime, jos prašymai paleisti atmetami. Tuo metu neapykanta pirmadieniams plinta: The Boomtown Rats sukūrė dainą I Don‘t Like Mondays, filme „Pusryčių klubas“ šis užrašas šmėstelėjo ant sienos, o vienam Vilniaus mikrorajonų jau daug metų puikuojasi grafiti „Sudie juodasis pirmadieni“.

 

11. Koltas Landis ir Polas Gingričas

 

„Jeigu tai pasikartos, aš užmušiu jį“, – įspėjo penkiolikmetis Koltas Landis motiną, kai girtas patėvis vėl ėmė lįsti.

 

Motina šio pokalbio vėliau teigė nė neprisimenanti, o girtuokliai taipogi nesikeičia, tad Kolto galvoje ėmė rastis planas. Iš esmės jis tenorėjo pabėgti. Tolyn. Į Kaliforniją. Planavo ten rasti darbą ar panašiai, tas nesvarbu. Svarbiausia – pabėgti nuo bjauraus patėvio, gana neblogo žmogaus, bet po taurės kitos virstančio žmogumi, kurio Koltas negali pakęsti.

 

Viskas baigėsi keturiomis kulkomis, negyvu vyru ir dviem draugais bendrininkais – penkiolikmečiu Koltu Landžiu ir dvylikamečiu Polu Gingriču.

 

Deja, iš metaforinio kalėjimo berniukai pateko į tikrą – gavo po 30 metų su galimybe už gerą elgesį išeiti anksčiau. Polas turėtų išeiti jau netrukus – praleidęs už grotų 6-rius metus. Koltui pasisekė mažiau, apie jo paleidimą bent kol kas nekalbama.

 

Ši istorija, prasidėjusi 2010 metais Kosčiuškos apygardoje Indianoje, paliko pėdsaką – atsirado taip vadinamas Polo įstatymas, leidžiantis nepilnamečius laikyti nepilnamečių įkalinimo įstaigoje, nors jie ir buvo teisti kaip suaugę (o Polo su Koltu atveju taip ir buvo – visus šokiravo 12-mečio, atrodančio dar jauniau, veiksmai).

 

Parengė: E.

 


Perspausdindami, cituodami ar kitaip platindami skelbiamą turinį portale kuris priklauso Anomalija.lt grupei, Jūs turite įdėti nuorodą į šaltinį (t.y. Anomalija.lt). Daugiau informacijos apie naudojimo taisykles rasite čia.

Rekomenduojami video:


2500
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
God

Nemiegosiu dabar. Bijosiu sunaus :D

Taip pat skaitykite