6 frazės, kurios pritraukia nelaimes ir nesėkmes


Kartais mes vartojame neigiamus žodžius, dažnai nepagalvodami apie tai, kokia jų reikšmė iš ties ir kokią žalą jie gali padaryti. Jūs dar nežinote apie tai, tačiau kai kurios frazės užprogramuoja mūsų pasąmonę ir protą ir prišaukia nelaimę.
Mes juos ištarime automatiškai, kad susidorotume su nusivylimu ir išreikštume stresą.
Tačiau kartodami šiuos žodžius kasdien, mes darome nepataisomą žalą mūsų sveikatai ir sielai. Dėl nesėkmės ir nelaimės tampa tikrovė.

Neigiamos frazės ir kurios pritraukia nelaimes

Pagal traukos dėsnį mes į savo gyvenimą įtraukiame viską, ką mes galvojame. Tai yra visuotinis dėsnis, kuris yra teisingas nepriklausomai nuo religijos ar rasės.

Daugelis iš mūsų net nežino, kokios galingos yra mūsų mintys. Kai kurie mano, kad prieš tūkstančius metų šio dėsnio mus išmokė Buda. Jis kalbėjo apie tai, ką mes gauname iš gyvenimo (rūpesčius, meilę, laimę), į tai ką mes investuojame.

Pasirodo, mūsų mintys virsta realybe, jei jos ilgai išlieka mūsų mintyse. Mes išreiškiam savo mintis žodžiais ir įkūnija tai, kas pasakyta.

Tyrimai parodė, kad mūsų biologinė sistema yra kaip magnetas, o kai mes ilgai ir sunkiai galvojame, aktyviname savo magnetinį lauką.

Todėl, jei mes vartosime žodžius turinčius neigiamą reikšmę, mes įtraukiame į mūsų gyvenimą nepageidaujamą realybę. Be to, neigiami žodžiai veikia mūsų bendrą sveikatą. Kokių frazių neturėtumėme vartoti?

1. Savęs sunaikinimo žodžiai: “aš negaliu”

Visų pirma turime vengti frazių, kurios riboja mūsų pasitikėjimą savimi. Jos sustiprina mūsų pralaimėjimo poziciją, apriboja mūsų potencialą ir, galų gale, sėkmę.

Tokie žodžiai:
Aš negaliu
Aš nepakankamai geras/gera
Aš negaliu to padaryti
Aš nenaudingas
Tai neįmanoma
Jei ir toliau kartosime šiuos žodžius, mes apleisime save ir realizuosim šiuos apribojimus ir nustatysime save.

2. Neigiamos prielaidos: “nieko neišeis”

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

Dažnai, vertiname situaciją, mes tuoj pat prisiimame tai kas gali būti blogiausia. Mes sakome “Siaubingas kamštis ” arba “Mes pakliuvome į siaubingą audrą”. Žinoma, šiuose žodžiuose gali būti šiek tiek tiesos, tačiau jie taip pat sako, kad mes pasiduodame.
Perfrazuojant tai, ką mes pasakėme, mes iš karto keičiame mūsų požiūrį į aplinkybes. Tai filosofija, kuri yra pusiau pilna arba pusiau tuščia.

Galime pasakyti “Aš važiuosiu kitu keliu, kad išvengti eismo kamščių”, o ne pasinerti į pralaimėjimą. Tai skatina mus rasti išeitį iš situacijos ir pradėti veikti.

Mes taip pat galime pasakyti “pasiimkime skėčius”. Mūsų reikalai nebus nebaigti dėl nedidelio lietaus.

3. Neigiami palyginimai: “Aš toks geras, kaip jis/ji”

Be to, mūsų noras sėkmingai gyventi dažnai veda mus į palyginimus su aplinkinias žmonėmis ir jų sėkmę. Mes linkę būti pavydūs tiems, kurie yra gražesni, taleningesni ar turtingesni. Dėl šios priežasties, mes dažnai naudojame frazę: “Aš neesu toks geras, kaip jis”, “Jis turi tiek daug pinigų, kad net nežino, ką su jais daryti.”

Pakeiskite šia frazę į “Aš gražus” arba “Aš būsiu finansiškai nepriklausomas”. Mokslininkai patvirtino, kad neigiami palyginimai tik sustiprina stresą.

4. Atsiminimai apie praeitį: “jei ne aš to būtų neįvykę …”

Kiekvienas žmogus patyrė nesėkmes ir nėkmingas aplinkybes, kai kurios iš jų buvo labai skaudžios. Jie gali trukdyti mums daugelį metų. Todėl mes dažnai sakome: “Jei mano mama manęs neignoruotų …”, “Jei aš būčiau išlaikęs egzaminą”.

Laikydamiesi savo praeities ir naudodamiesi šiais žodžiais, mes prarandame naujas galimybes. Jos slopina mūsų vystymąsi ir pritraukia dar daugiau nelaimių.

5. Įtikinimai, išreiškiantys nepasitenkinimą kitais žmonėmis: “Jis blogas žmogus”

Labai dažnai mes linkę turėti neigiamų minčių apie kitus žmones. Tai gali būti narcizas ar pasyvus agresyvus asmuo, apie kuriuos mes galime pasakyti: “Tai yra bjaurus, blogas žmogus.”

Tokie pareiškimai atimama iš mūsų jėgas, kurių reikia jom spręsti. Vietoj to geriau pasakyti: “Aš pasakysiu / padarysiu/ pakalbėsiu … kai susitiksiu su juo”. Suteikite sau galimybę spręsti galimus konfliktus ir baimę.

6. Frazės, priskiriančios kaltę: “Tai tavo kaltė”

Ir pagaliau mes esame linkę kaltinti kitus dėl mūsų nesėkmių. Jūs tikriausiai girdėjote tokias frazes kaip “Visa tai tavo kaltė”. Tačiau reikia prisiminti, kad nuolatiniai kaltinimai tik sustiprina pykčio jausmą. Žmonės, kurie jus kaltina, apie tai nežinodami ir iki galo nesuprasdami jūsų jausmų ir vidinių išgyvenimų, skausmo, ir jiems nesvarbu, kad jie jus įžeidė. Nors jų pyktis gali būti pateisinamas, tai neišsprendžia problemų, o tik jas pagilina.

Geriau pasakyti “Geriau tai išspręskime kartu, aš tau padėsiu”. Leiskite sau būti aukščiau jūsų bėdų, kurias padarė kitas žmogus, neleiskite sau žeminti ar įžeidinėti kitų žmonių, nes taip darydami parodote tik savo slipnumą ir visai nepagalvojate apie kito žmogaus jausmus, nepaisant to ką jis padarė, pirmiausia turite galvoti apie asmenį, ant kurio pykstate ir kaip tai pasakyti ir kaip jis jausis išgirdęs tokius žodžius. Tokie pykčio protrūkiai atima jėgas ne tik iš jūsų ir sukelia skausmą ne tik jums bet ir aplinkiniams žmonės, pykdami ant kito žmogaus ir reikšdami neigiamas emocijas, aukomis paverčiate ne vieną ar du žmones, kartais visą šeimą ir daugiau aplinkinių nekaltų žmonių. Taigi taip elgdamiesi esate dar blogesnis žmogus nei tas, kuris suklydo ir nori ginčą ar situaciją išspręsti ar bent jau sušvelninti.
Kaip nustoti naudoti neigiamas frazes

Norėdami nustoti naudoti neigiamus žodžius, turime sustabdyti begalinį neigiamų minčių srautą. Galų gale mes nenaudosime ciniškų žodžių, nebent esame ciniški.

Štai keli patarimai, kurie jums gali padėti.
Jei turite neigiamų minčių, pakeiskite tas mintis į kitas, kurios teikia džiaugsmą.
Pagalvokite apie sėkmę, kai įsivaizduojate nesėkmę.
Pasinaudokite teigiamais žodžiais, kai norite panaudoti neigiamus.
Pasakykite “Aš galiu” vietoj “Negaliu”.
Leisk sau būti laimingas.
Nuspręskite palikti neigiamas mintis ramybėje ir jas išbraukti.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

Rekomenduojami video:


2500

Taip pat skaitykite