Vaikai, kurie žudo

vaikai-kurie-zudoVaikai, kurie žudo – nemažai žmonių virptelėjo išvydę šią frazę ekrane 2009 metais, filme „Našlaitė“, kai Keitė nepajėgė suprasti, kas darosi devynmetei podukrai. Filmo pabaigoje paaiškėjo, jog ji visai ne maža mergaitė…

 

Tačiau kokios yra tikros istorijos vaikų, kurie žudo?

 

1. Mary Bell

 

„Žudau tam, kad galėčiau grįžti.“

 

„Brian Howe neturėjo mamos, kuri jo pasiilgtų.“

 

Dieną prieš 11 gimtadienį, 1968 metų gegužę, Mary Bell apleistame pastate pasmaugė keturių metų berniuką, vardu Martin Brown. Netrukus po to su trylikamete drauge įsilaužė ir nusiaubė prieglaudą. Negana to, paliko užuominų, jog yra kalta ir dėl Martino nužudymo, bet policija nepatikėjo.

 

Tų pačių metų birželį porelė pagrobė ir nužudė trimetį Brian Howe. Išraižiusi raidę „M“ ant aukos pilvo, Mary su bendrininke paliko kūną netoliese esančioj dykynėj.

 

Dėl jauno amžiaus ir psichinės būsenos (visi požymiai rodė psichopatiją), ji buvo apkaltinta tik dėl abiejų žmogžudysčių.

 

Išėjo į laisvę būdama 23. Po ketverių metų tapo mama. Dar po 23 – močiute.

 

Pačios Mary tėvai buvo plėšikas ir prostitutė. Pasak kitų šeimos narių, mama kelis kartus bandė nužudyti dukterį ir pavaizduoti tai kaip nelaimingą atsitikimą. Pati Mary teigė, jog mama pardavinėjo ją vyrams nuo ketverių metų.

 

2. Lorenzo Ferreira

 

2015-tų lapkritį Jaine Ferreira, nuėjusi į galinį kiemą patikrinti 1,5 metų amžiaus sūnaus, rado jį kruviną ir įsikandusį gyvatę. Vaikas buvo skubiai nugabentas į ligoninę.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Ten paaiškėjo, jog jis sveikas, o kraujas gyvatės – nuodingiausios Amazonės angies žararakos – berniukas rado roplį ir kando jam arti galvos, taip pats išvengdamas pavojaus.

 

3. Barry Dale Loukaitis

 

Šaltą 1996-ųjų popietę penkiolikmetis Barry Dale Loukaitis įėjo į algebros klasę apsirengęs kaip iš laukinių vakarų bei ginkluotas iki dantų. Ilgai nelaukęs paleido seriją šovinių į bendraklasius, nužudydamas du iš jų bei mokytoją. Veiksmo įkarštyje dar pasakė: „Čia geriau už algebrą, ar ne?“

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Loukaitis planavo paimti mokinį įkaitu, bet juo būti pasisiūlė į sceną įpuolęs kūno kultūros mokytojas. Jam pavyko atimti ginklą.

 

Loukaitis gavo dvigubą iki gyvos galvos bausmę bei 205 metus papildomai.

 

Metus prieš įvykstant žudynėms Loukaičių šeima patyrė nemažai vargo. Motina išsiskyrė su neištikimu vyru ir ėmė kalbėti apie tai, kad jiedviem (jai ir sūnui) derėtų nusižudyti – geriausiai per Valentino dieną, stebint surištiems buvusiam vyrui ir jo naujai draugei. Barry atkalbinėjo: „Mama, nesižudyk. Nenoriu, kad mirtum. Išliek jausmus ant popieriaus! Parašyk pjesę“. Mama sutiko, bet vis atidėliojo. Pagaliau Barry ištarė: „Elkis kaip nori“.

 

Berniukas buvo hiperaktyvus ir sirgo klinikine depresija. Gal paveldėjo ją iš tėvo pusės (trys kartos sergančių ja), gal iš mamos (keturios kartos). Gėrė ritaliną.

 

Pats Barry sakė, kad norėjo nužudyti tik vieną bendraklasį, kiti tebuvo atsitiktinės aukos.

 

2016 metais iškilo hipotezė, jog 34 metų Barry gali išeiti į laisvę jau po penkių metų, nes kaip nepilnametis negalėjo būti nubaustas be galimybės išeiti anksčiau.

 

4. Jesse Pomeroy

 

Gimęs 1859, 1871 nukankino keturis jaunesnius berniukus. Pagautas išsiųstas į koloniją, kur turėjo būti iki sukaks 21-eri. Už gerą elgesį išleistas po metų su puse.

 

Išėjęs keturiolikmetis išsyk ėmė žudyti. Pagrobė ir nužudė mažą mergaitę, paskui keturių metų berniuką (beveik nukirto jam galvą). Policijai kilo įtarimas. Į klausimą, ar jis nužudė berniuką, Jesse šaltai atsakė: „Tai jau turbūt“.

 

Visuomenė norėjo mirties bausmės, bet valdžia nesutiko pasirašyti leidimo pakarti, tad Jesse iškeliavo į kalėjimo vienutę, kur mokėsi kalbų ir rašė poeziją. 1932-aisiais mirė įstatymui nusižengusių psichinių ligonių ligoninėje.

 

5. Robert Thompson ir Jon Venables

 

1993-aisiais du dešimtmečiai padaro neįsivaizduojamą. Nuvilioję trimetį James Bulger, jį muša, trypia, daužo plytom, lazdom ir vamzdžiais, seksualiai tvirkina. Kai vaikas pagaliau miršta, padeda kūną ant bėgių, kad traukinys perpjautų jį per pusę, kas ir įvyksta. Radus lavoną buvo neįmanoma suvokti, nuo kurio sužalojimo trimetis mirė. Prie šiurpiausių sužalojimų priskiriami kaukolės lūžiai ir apyvarpės sužalojimai.

 

Robert Thompson išėjo į laisvę būdamas 23 ir gavo naują tapatybę. Nors kalėjimo vadovybės atsiliepimai apie jį buvo gana teigiami, jis niekada nesigailėjo nei aukos, nei įvykdyto nusikaltimo. Kiek žinoma, daugiau nebenusikalto.

 

Jon Vanables netrukus grįžo į kalėjimą dėl vaikų pornografijos. Taipogi netrukus buvo paleistas ir vėl gavo naują tapatybę.

 

Tuo metu nužudytojo berniuko mama 2016 gavo dar vieną sukrėtimą: jaunutė menų studentė ėmė virtualiai tyčiotis iš jos, rašinėti tokias žinutes kaip: „Visi žinot, kas esu, tas berniūkštis, kuris nukankino James Bulger, cha cha cha“. Taip pat ji sukūrė tokias anketas kaip „Bulger‘io vaiduoklis“ ir „John Venables“.

 

Keista, bet tai toli gražu ne vienintelis atvejis, kada aukos motina tampa patyčių taikiniu. Žmonės rašė jai žinutes, jog tai jos kaltė, jog pusei minutės užsuko į parduotuvę palikdama vaiką lauke. Ten jaunieji žudikai jį ir sučiupo. 38 žmonės paliudijo matę, kaip du truputį vyresni vaikai vedasi ir stumdo mažametį, bet nekreipė dėmesio, nes palaikė tai normaliais brolių santykiais.

 

6. Winterberry charter mokyklos pirmokai

 

Trys pirmokai nutarė nunuodyti bendraklasį silikageliu pridėdami jo jam į maistą. Nepaisant to, kad silikagelis nenuodingas (jie pagalvojo priešingai dėl užrašo „nevartoti į burną“), pats faktas – labai gąsdinantis. Gerai, kad kitas mokinys nugirdo ir įsikišo mokytojas.

 

7. William York

 

1748-aisiais dešimtmetis William York nužudė penkiametę.

 

Nenuteisti būtų reiškę pasakyti kitiems dešimtmečiams, kad galima žudyti mergaites, kurios „nepatinka“ ir atrodo „pikčiurnos“. Ir vis dėlto, teisėjai nesiryžo pasmerkti mirčiai mažo vaiko, atidėliojo sprendimą iki pat 1757. Tuomet York‘as buvo paimtas į karališkąjį laivyną.

 

8. Eric Smith

 

1993 metais trylikametis Eric Smith nusitempė keturmetį Derrick Robie į mišką: daužė akmenimis, prievartavo su lazda, tyčiojosi iš jo kūno ir po mirties.

 

2016 m. aštuntą kartą buvo atsakytas jo prašymas paleisti anksčiau laiko.

 

Psichiatras pažymėjo, jog Eric‘o problema – maniakiškas pyktis ir jo nevaldymas. Eric‘o mama nėštumo metu gėrė vaistus, kurie sukelia apsigimimus. Tai galėjo būti jei ne pykčio, tai nulėpusių ausų priežastis, kuri sumažino berniuko pasitikėjimą savimi, kas turėjo fatališkų pasekmių.

 

Apinkiniams Eric‘as visada atrodė visiškai normalus ir nuoširdus.

 

9. Lionel Tate

 

1999 m. Lionel Tate‘o mama prižiūrėjo šešiametę mergaitę. Palikusi Lionel su ja, užlipo kažko viršun. Netrukus sūnus užbėgo pas ją ir pasakė, kad mergaitė nebekvėpuoja.

 

Jis aiškino, kad tik išbandė kelis imtynių veiksmus, kuriuos matė per televiziją. Ir visgi buvo apkaltintas pirmo laipsnio žmogžudyste.
2004 m. Lionel buvo paleistas dėl neteisingo teismo sprendimo – jis galimai nesuprato, kuo yra kaltinamas. Nuosprendis buvo pakeistas į antro laipsnio žmogžudystę.

 

Deja, jau po metų Tate grįžo kalėjiman dėl picos išvežiotojo apiplėšimo.

 

10. Jasmine Richardson

 

Tėvai uždraudė 12 metų Jasmine Richardson susitikinėti su 23 metų Jeremy Steinke (alkoholikės sūnumi, skriaustu jos partnerių ir patyrusiu patyčias mokykloje, save vadinusiu 300 metų senumo vilkolakiu). 2006 metais pora sumetė planą… „Jis prasideda manimi – nužudančia juos ir manimi – gyvenančia su tavimi.

 

Perpjauti gerkles – štai ką noriu jiems padaryti. Jie atsakys už viską, ko pridirbo. Pagaliau stos tyla. Jų kaltes nuplaus tik kraujas.“ Apie planuojamas žmogžudystes Jasmine prasitarė ir draugams, kurie ja nepatikėjo.

 

Tą dieną tėvai buvo apačioje. Juos nužudė Jeremy. Aštuonmetis brolis buvo viršuje. Jį nužudė Jasmine. Vėliau sakė, tam, kad nesikankintų gyvendamas vienas be tėvų.

 

Pagauti jie nė trupučio nesigailėjo ir advokatams dirbant, patys leido laiką susirašinėdami laiškais.

 

Jeremy šiuo metu kali iki gyvos galvos, o Jasmine baigė savo laiką psichiatrinėje ir yra laisva.

 

11. Alyssa Bustamante

 

2009 m. penkiolikmetė Alyssa Bustamante pasinaudojo seserimi, kad kai jos su devynmete kaimyne baigs žaisti, ji, Alyssa, galėtų „netyčia sutikti“ mažąją kaimynę pakeliui į namus.

 

Alyssa nuviliojo mažametę į mišką ir puolė: bedė peiliu į krūtinę, smaugė, perpjovė gerklę. Vaiko kapu tapo įduba, vietoj vainiko buvo apdėta lapais.

 

Grįžusi namo Alyssa pasipasakojo dienoraščiui: „Aš ką tik suknistai nužudžiau kai ką. Pasmaugiau, perrėžiau gerklę, nudūriau ir dabar tas kai kas negyvas. Nežinau, kaip dabar jaustis. Tai buvo nuo-sta-bu. Kai tik nuveji tą „odėvenegaliunegaliuuu“, tampa smagu. Šiuo metu esu truputį nervinga ir drebanti. Gerai, ko gero, nueisiu iki bažnyčios… cha.“

 

Vėliau Alyssa prisipažino iškasusi dar du kapus, kur veikiausiai turėjo atgulti jos dvyniai broliai.

 

Alyssa nuteista iki gyvos galvos su galimybe išeiti anksčiau.

 

12. Graham Young

 

„Sieloje jaučiu tuštumą.“

 

Graham Young, dar žinomas kaip „arbatnuodis“, mirtinai nunuodijo savo pamotę ir apnuodijo kitus šeimos narius, būdamas 14-os.

 

Išsiųstas į psichiatrinę mažiausiai 14-kai metų, jis „pasveikęs“ išėjo po 9-erių. Tarp kitko, per jo buvimą ligoninėje, buvo nunuodyti du pacientai, bet niekas niekada nesusiejo jo su šiuo nusikaltimu.

 

Išėjęs Graham nunuodijo dar 70 žmonių. Simptomai panašėjo į virusą, tad teisėsaugai buvo nelengva. Viskas gal ir būtų taip pasibaigę, jei ne nepakankama šlovė – neištvėręs Graham pats ėmė duoti užuominas tyrėjams, kokių nuodų pėdsakų ieškoti. Tik tada policija susigriebė ir atskleidė jo kriminalinę praeitį, o paskui ir detalų dienoraštį, kuriame jis normavo dozes ir svarstė, ar leis žmogui gyventi, ar mirti.

 

Psichiatrai įžvelgė šizofreniją, asmenybės sutrikimą ir gal net autizmo spektrą.

 

Graham mirė kalėjime 1990-aisiais, mėnesį po 43 gimtadienio, nuo širdies smūgio.

 

13. Josh Phillips

 

1998 m. 14-metis Josh Phillips žaisdamas beisbolą netyčia vožė aštuonmetei kaimynei į akį. Ji sukliko, ir jis iš panikos nunešė ją namo ir ėmė smaugti telefono laidu. Nepavykus šitaip užmušti, Josh 11 kartų dūrė peiliu ir uždaužė beisbolo lazda. Kūną padėjo po lova…

 

Josh minėjo, kad kai įnešė ją į namus, neketino daryti nieko blogo, bet ji nesiliovė verkti ir jis supanikavo, nes į smurtą linkęs tėvas būtų labai supykęs, jei būtų išvydęs ją namuose. Toliau Josh veikė vedamas panikos ir jei galėtų, atsuktų laiką atgal.

 

Tyrėjams paklausus, kaip Josh ketino gyventi toliau su lavonu lovoje, jis atsakė, jog tiesiog ignoravo realybę, nes negalėjo jos ištverti.

 

Atsitiktinis faktas – autopsija nenustatė seksualinės prievartos, bet mergaitės kūnas žemiau juosmens buvo nuogas.

 

Šiuo metu Josh kali be galimybės išeiti anksčiau, bet šis reikalas jau judinamas, tad gali būti, jog fatališkai isteriška jaunystės klaida 32-ejų metų vyrui bus atleista.

 

14. Aniyos Batchelor žudikas

 

Dvylikametis berniukas, kurio tapatybė negali būti atskleista dėl jauno amžiaus, 2012 m. iki mirties sumušė dvimetę šeimos globotinę Aniya Batchelor.

 

Berniukas pripažino sudavęs 6 kartus, bet autopsija parodė virš 50 išorinių ir vidinių sužeidimų.

 

Greičiausiai žudikas vaikiškai užpavydėjo dėmesio. Buvo nutarta jį atiduoti terapeutinei globai, nes jis ne iki galo suvokė, ką padarė.

 

15. Carl Newton Mahan

 

1929 m. šešiametis Carl Newton Mahan ir aštuonmetis Cecil Van Hoose nepasidalino gabalu geležies. Cecil atėmė jį ir pliaukštelėjo Carl‘ui. Jis nubėgo namo, atsinešė tėvo šautuvą ir suriko: „Nušausiu tave!“. Taip ir padarė.
Po 30 minučių teismo, prisiekusieji nutarė kaltinimą pakeisti į netyčinę žmogžudystę ir nubausti 15-ka metų kolonijos. Tada paleido už 500 dolerių užstatą.

 

Vėliau gautas skundas dėl įgaliojimų viršijimo ir galutinis rezultatas – šešiametis vaikas grįžo namo.
Jis mirė 1958-aisiais, būdamas 35 metų.

 

Parengė: E.

 


Perspausdindami, cituodami ar kitaip platindami skelbiamą turinį portale kuris priklauso Anomalija.lt grupei, Jūs turite įdėti nuorodą į šaltinį (t.y. Anomalija.lt). Daugiau informacijos apie naudojimo taisykles rasite čia.

Rekomenduojami video:


2500
8 Comment threads
2 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
9 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Damn

O dar sakoma, kad dabartiniai vaikai baimės jausmą prarado. Iš tokių šunsnukių ir mokosi, juk jų žmonėm pavadinti negalima. Ir ne smurtajančios šeimos įtaka čia. Vaikas jeigu normalus, tokių baisybių nedarys. Jeigu mažas vaikas dar dešimties nesulaukęs kažką žudo, tai jau rodo, kad auga būsimas nusikaltėlis. Tokių net paleist iš kaleimo nereik. Ir visokioms prostitutės turėtų būt vaikų neleista susilaukti.

!!!

Bet tie vaikai kurie zude juk nekalti, kad jų tėvai buvo plėšikai, o močios prostitutes tai ir ivare vaikam psichologinių ligų… Tiesiog vargseliai vaikystės neturėjo… Cia jau tėvai kalti, kad nesugebėjo nei apkabinti, nei pasakyti, kad myli, o nuo 4 metu vyram pardavinėjo… Gaila man tokiu… :(

Saulė

Žiauru. Geriau to neskaityčiau nes net liudna del siu vaiku pasidare ;(

Nuolatinis

Po keliu silpnoku E straipsnius, sis tikrai labai idomus.

Vilmantas

Sunkiai isivaizduojamas ziaurumas

Anon

Patiko str.

Rasau is rojaus

Zjbs arba Ne ka as cia katik parasiau mmmmh keista kodel cia taip rasosi man patinka zmones su aukstu iq bet nepatinka zmones su zemu iq klausimas kodel as tai parasiau atsakyma rasit vienoj is pasleptu knygu

Edgaras

Tavo IQ -1000.

Rasau is rojaus

MORE MORE MORE MORE

Kažkas...

Dešimtmečiai seksuoliai tvirkino? Dafuck? Ir dar sako kad siuolaikiniai vaikai yra žiaurūs

Taip pat skaitykite