Dvasingumas, gerovė ir turtas arba kodėl nepavyksta praturtėti?

dvasingumas-turtasKas yra turtas? Daugeliui – pinigai. Tai stiprus paklydimas, kuris gali atvesti žmogų iki visiško nusigyvenimo. Akcentuodamas pinigus, kaip vienintelį turtingumo aspektą, žmogus pamiršta kitus, ne mažiau, gal net labiau, svarbius turtingumo aspektus, rašo Onutė Navickienė.
 
Turtingumas yra fizinis, psichinis ir dvasinis. Kas mes labiau: kūnas ar dvasia?
 
Subtilioje sferoje yra grūdas. Joje grūdas sudygsta ir pasiekia labiau grubias sferas. Priežastys, kurios lemia turtingumą yra dvasinėje sferoje. Priežastys pereina į psichinę ir fizinę sferas.
 
Kas tai yra turtingumas?
 
1.Fiziniam turtui priskiriame sveikatą. Jeigu turi sveikatos, tai ją visada galėsi konvertuoti į gerovę. Kitas turtingumo požymis – visuomenės pagarba tau ir pasitikėjimas tavimi. Link gerovės galima eiti draugiškai su kitais arba per „lavonų“ galvas. Kova už turtą pilna streso, po kiek laiko krisi ir niekas tavęs neatjaus.
 
Švarus vanduo, geras maistas, šviežias oras ir gražI aplinka, kurioje gyveni – tai taip pat turtas. Kartais žmogus būna apribotas finansiškai, bet visata jam duoda kitus turtingumo aspektus.

 

Laisvas laikas – tai taip pat buvimo turtingu vienas Iš požymių. Dažnai, vaikydamiesi pinigų, prarandame laisvą laiką ir tampame pinigų gaminimo automatu. Dirbu tam, kad valgyčiau ir miegočiau, nes niekam kitam laiko nelieka.
Laisvas laikas vertesnis už pinigus. Tu veiki tai, kas tau labiausiai patinka ir tampa ne darbu, tu atostogauji, mėgaujiesi gyvenimu.

 

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

Didelė laisvė – turtingumo požymis, jį įgyja evoliuciškai Išvystytos sielos. Kuo aukštesnis evoliucijos laiptelis – tuo daugiau laisvės.

 

Vienas svarbiausių turtingumo požymių – pasitikėjimas rytdiena.

 

Pinigai neduoda šito jausmo. Tikriau, gali duoti tokį jausmą, bet jis netikras. Jei turi dvasinių, psichinių priežasčių būti turtingu – tuomet tai tikra.

 

Kai turi savyje paminėtus aspektus – pinigai gali būti, gali nebūti – tu turtingas.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

2. Psichinis turtas. Tai emocijos, intelektas. Kiek jautiesi laimingas, patenkintas, savas visuomenėje, kiek esi patenkintas savo profesija, darbu, alga. Svarbus momentas – žinių buvimas. Turi žinias – gali jas konvertuoti į gerovę. Kažką gerai Išmanai – esi reikalingas visuomenei. Psichinė sfera labiau stabili, ilgaamžiškesnė.

 

3. Pagrindinis turtas dvasinėje sferoje. Dvasinis turtas labai lengvai konvertuojamas į kitas turtingumo Išraiškas pačiu geriausiu kursu. Tai intuityvioji sfera. Tau atsiveria galimybė jausti dvasinę realybę, būti su ja susiderinusiam, jausti beribę bepriežastinę laimę net tuomet, kai tu nieko neturi materialaus. Tai gyvo dievo buvimas tavyje.

 

Į ką reikia investuoti savo energiją? Yra šalininkų, kad savo psichines galias konvertuoti į materiją. Kaip skelbia garsusis sekret. Meditacinėje būsenoje įsivaizduok, norėk ir gausi. Tai juodoji magija. Tai gali duoti rezultatus ir neduoti. Jeigu dvasinėje sferoje esi sukaupęs turto – galėsi jį konvertuoti į fizinį turtą. Jeigu neturi dvasinio turto – liksi keistuoliu, kuriam nepavyks nieko pasiekti.

 

Išmintingas žmogus elgiasi kiek kitaip. Jis investuos energiją į gerovės skleidimosi priežastis: psichinę ir dvasinę sferas. Vienas žmogus ir negyvenamoje saloje sureguliuos savo gyvenimą, o kitas po nosimi turėdamas aibę galimybių nepajėgus bus jomis pasinaudoti, kad pakeistų savo turto sferas.

 

Išmintingas žmogus savo fizinę energiją konvertuoja į psichinę energiją, o psichinę konvertuoja į dvasinę energiją. Vystymasis turi vykti nuo grubaus link subtilaus, o ne atvirkščiai. Jei vyksta priešingai – vyksta degradacija. Kas yra degradacija? Siaurėjimas: mažėji mažėji ir nieko Iš tavęs nelieka. Evoliucija yra plėtimasis, augimas be ribų, į amžinybę.

 

Koks turtingumo tikslas, kodėl jį gauname?

 

Visi resursai, kuriuos mums dovanoja, turi tik vieną tikslą – galimybę gauti super dovaną sielos Išlaisvinimą, savęs pažinimą, dvasinio tobulumo siekį.

 

Visi turtai, kuriuos dievas mums, kaip vyresniųjų klasių mokiniams, dovanojo tam, kad galėtume pasirūpinti kitais, kad galėtume jiems tarnauti, padėti. Toks suvokimas padeda matyti prioritetus kur investuoti pinigus.

 

Mes esame 99% dvasia ir tik 1% – kūnas. Kaip gavosi, kad tas 1% turi tokį didelį poveikį tiems 99%? Fizinis kūnas – tik maža gyvavimo dalelytė ir ji pritraukė į save visą visą mūsų energiją, visus mūsų resursus. Todėl siela yra prislėgta, sunkume.

 

Daugiausiai mes esame dvasia, kiek mažiau psichinės esybės ir mažiausiai fizinės.

 

Į ką investuoti pinigus?

 

Yra 5 poreikiais, kuriems reikalingi pinigai:

 

• maistas;
• rūbai;
• pastogė;
• Išsilavinimas
• medicininis aptarnavimas.

 

Papildomai reikia investuoti į savo psichinį ir dvasinį tobulėjimą. Kai kas mano, kad gali gyventi ir be to. Mano, kad jei nepavalgys – numirs, o jei neužsiiminės dvasine praktika nieko tokio bloga ir nenutiks.

 

Raktinė sritis – dvasinė. Nuo jos viskas priklauso. Nevystydamas dvasinės sferos žmogus stovi neturto lygmenyje ir toliau arba degraduoja dar žemiau. Ir nėra pasiteisinimo, kad vos Išgyveni ir trūksta resursų. Jų ir trūksta, kad neinvestuoji į dvasinius dalykus. Mažiausiai 2% investuok, mažiausiai. Kuo daugiau – tuo labiau skleisis gerovė.

 

Investuok į dvasinę literatūrą, dvasinių renginių, šventų vietų lankymą. Aukojimas, pagalba kitiems žmonėms.

 

Neturto priežastys

 

1. Neteisingi prioritetai. Žmogus nusiteikęs Išleidimui, o ne didinimui. Žmonės, kurie yra skurdo mentaliteto savinikai, gavę pinigų kuria planus kaip greičiau juos Išleisti savo fizinių poreikių tenkinimui. Žmogus investuoja į „medžio šakas“, bet „medžio šaknis lieka be vandens“. Išmintingas žmogus investuos į dvasinius turtus.

 

2. Nuomonė, kad pinigai tai kažkas purvino, negarbingo, mes aukščiau už pinigus, ne piniguose laimė ir panašiai. Žmogus lyg ir norėtų finansinės gerovės, bet pats sau tai draudžia, nes mano, kad tai jam pakenks. Išimtis – „purvini“ pinigai. Pinigai, kurie buvo įgyti kitų žmonių energijos sąskaita arba kitais nesąžiningais būdais. Tuomet, aišku, geriau be pinigų, nei su tokiais. Jei suvoki, kad pinigai yra tik norų fiziniame plane tenkinimui, sąžinė prieštarauja, kad yra kitaip – pinigai reikalingi ne malonumų tenkinimui, o vystymuisi. Jie reikalingi ir tarnavimui. Kol trūksta Išminties to nesuvokiame, manome, kad pinigai apskritai blogybė.

 

3. Harmonijos principo pažeidimas. Fizinė, mentalinė vagystė. Noras gauti veltui. Neatiduoti dalies savo pajamų bendruomenei. Tai egoizmo forma. Gyvūno lygmuo. Kraštutinė nesąmoningumo būsena. Toks elgesys atima Iš tavęs galimybę būti turtingu žmogumi. Aišku, gali tapti turtingu vogdamas, apgaudinėdamas, bet tu neturi jokių teisių į tai. Todėl gamta anksčiau ar vėliau atims Iš tavęs tai, ką įsigijai apgaulės būdu ir plius papildomai su procentais už tokią veiklą. Mes gyvename amžiną gyvenimą ir fizinis turtas 20-30 metų neturi didelės svarbos mūsų evoliucijai. Pirmiausiai reikia užsitarnauti teisę būti turtingu ir kai esi teisėtai turtingas – esi harmonijoje.

 

4. Pavydas trukdo būti turtingu. Proto savybė. Protas rėkia „aš neturtingas, nieko neturiu, duokit man, kodėl jam, kodėl ne man“. Kaip galvoji apie save – tokiu ir esi. Dosnumas – turtingo žmogaus mentalitetas. Būna neturtingi turtingi žmonės. Jei esu skūpus – dvasinė sfera tuščia, joje nėra tikrojo turto.

 

5. Vengimas tarnauti žmonėms. Tu neatlieki dievo tau paskirtos pareigos ir tavo turtas traukiasi ir mažėja.

 

6. Saiko stoka viskame. Veda į proto silpnėjimą. Materialiam plane reikia naudotis tik tuo, kas būtina, o kas nereikalinga atsisakyti. Jei esi pastoviai mintyse apie materiją – esi žemiausioje sferoje, nėra pakilimo į psichinę, dvasinę sferas. Turėti daugiau ir daugiau – ne poreikis, o noras. Gamta tuomet atima priverstinai ir lieki be nieko.

 

7. Nepasitenkinimas gyvenimu. Keiki gyvenimą, graužeisi – būsi neturte.

 

Pastovi neturėjimo psichologija. Perka pigiai, derisi pirkdamas iki begalybės. Nėra suvokimo, kad ir kitam žmogui taip pat reikia gyventi. Nėra suvokimo, kad jei ką ir brangiau nupirksiu, tai kažkam nuo to bus geriau.

 

Nuostata aš neturtingas – destruktyvi.
Nuostata aš turtingas – auginanti, plečianti, tarnaujanti.

 

Užduokite sau klausimą: jei čia ir dabar gautumėte stambią sumą pinigų – ką su jais padarytumėte?

 

Dvasingas Išmintingas žmogus pasakytų, kad jo gyvenimas nepasikeistų niekaip. Daugiau galėčiau daryti tarnavimo srityje, bet mano asmeniniame gyvenime pokyčių nebūtų.

 

Kaip uždirbti pinigus?

 

Yra trys energijos, trys gunos, trys savybės, jėgos. Visas pasaulis yra valdomas tų trijų jėgų.

 

1. Sąmoningumo, gerovės jėga.
2. Aistros jėga.
3. Neišmanymo, tamsos, mirties jėga.

 

Maistas, kurį vartojame, taip pat atitinka vieną Iš jėgų. Mintys, veiksmai taip pat yra šiose trijose jėgose. Ir piniginis uždarbis taip pat šiose trijose jėgose.

 

Darbas, kuris teikia kitiems žmonėms kančią, priskiriamas tamsos jėgai. Čia cirkuliuojanti energija neša tamsą, mirtį. Kokie tai darbai? Gyvūnų žudymas (mėsos, kailių pramonė), kazino, prekyba alkoholiu. Jei uždirbi pinigus tokiu būdu – neturi teisės į turtą ir jis bus atimtas. Tu pavogei Iš visatos, o ji tokių dalykų nepraleidžia. Tu nebūsi laimingas. Prarandi savo pagrindinį turtą – pagarbą Išmintingų žmonių visuomenėje, sveikatą ir artimiausių giminaičių gerovę. Prarandi ir neteisėtai pasiimtus pinigus.

 

Aistros jėgos poveikyje daug emocijų, ambicijų, noro būti pirmu, laimėti, būti „kietu“. Orientuojamasi į asmeniškumą, į ego. Žmogus dirba tik dėl pinigų, o ne kitų gerovei. Gal ir Išsaugosi savo kapitalus, bet laimingas nebūsi. Laimę galima rasti tik sąmoningoje būsenoje.

 

Kai dirbi sąmoningai – pagrindinis tikslas yra kitų gerovė ir viskas, kas padeda jos siekti. Pirminis siekis – padėti kitiems, antrinis – gauti finansinį atlygį. Sąmoningas žmogus žino, kad jei jis rūpinasi kitais, tai visata pasirūpins ir juo ir jam nereikia sukti galvos kaip bus su pinigais. Paradoksas, nes negalvoji apie pinigus, o gauni daugiau, nei galvodamas.

 

Kokios turto ir neturto pamokos?

 

Pinigų trūkumas moko. Tu esi akademijoje, mokaisi. Kažkada nenorėjai savu noru tokią pamoką Išmokti, tavo norai buvo didesni už Išmintį – verčia dabar mokytis. Šitą pamoką praeini tuomet, kai jau neturi kito pasirinkimo.
Nori būti turtingas – būk labai labai sąžiningas.

 

Net smulkmenose būti sąžiningu (visada bilietas autobuse, visada atiduoti skolas, vengti gauti už dyką ir pan.)
Kai tu pasitiki visata, gyveni pagal jos įstatymus – pinigai, tiek, kiek jų reikia, ateina vienokiu ar kitokiu būdu.

 

Noras gauti nemokamai blokuoja tavo sąmonę, neleidžia didesnei gerovei, didesniam turtui ateiti į tavo gyvenimą.
Visur saikas. Kai norai dideli ir nėra saiko – atima, kad Išmoktum būti laimingas neturėdamas turto fiziniame lygmenyje, kad atrastum turtą dvasiniame. Ir tuomet, kas bevyktų mano gyvenime, esu laimingas. Jei tokią pamoką praeini teisingai – įgauni imunitetą pinigams. Kol jo neturi – pinigai gadina, yra galimybė degraduoti. Visata padeda tokiu būdu, gelbėja.

 

Ir jau idealus variantas, kai žinai, kad gausi milijoną, o tavo gyvenime niekas nepasikeis, nes radai laimę sferoje, kuri yra žymiai aukščiau.

 

Tas, kurio norai beribiai – beturtis.
Tas, kurio siela pilnatvėje – turtingas.

 

Pabundi kasryt ir dėkoji: esu laimingas, pilnas, dėkingas už viską, ką turiu.

 

Askezė, aukojimas

 

Aukojimas labai reikalingas, svarbus proto valymui. Jei galvoji, kad esi neturtingas ir gaila aukoti – aukok nors kiek, mokykis to, praktikuok padėti šalia esantiems. Su laiku pastebi, kad paaukojus tau nieko blogo nenutiko, priešingai – darosi tik geriau.

 

Yra dideli paaukojimai. Tai dvasinio heroizmo aktai. Tai gali daryti didingos sielos ir tai didelis šuolis evoliucijos laiptais, stiprus karmos naikinimas.

 

Tai, kas tau lengva atiduoti (nereikalingas daiktas, maža pinigų suma) – nėra auka. Auka yra tuomet, kai „IšplešI Iš savęs“ dar vis sunkiai atiduodamą ir tau reikalingą. Eini į žygdarbį, mokaisi atlikti visatos paskirtą pareigą.

 

Gyvenimas duotas tam, kad būtum laimingas, dvasiškai laimingas. Nustok būti priklausomas nuo materialaus pasaulio.

 

Aukoti reikia išmintingai

 

Jei aukoji pinigus – turi būti įsitikinęs kas už juos bus daroma, ar tikrai jie naudojami geriems tikslams. Jei taip – tavo paaukojimai pakylės tave evoliucijos grandinėje. Ir priešingai. Aukok pinigus tik tokiam žmogui, kuris gyvena dvasiniais principais ir kuriuo pasitiki. Jei tokio žmogaus neturi – aukok maistu. Toks žmogus sunkioje situacijoje, aplinkybių įvestas į pamokas ir mokosi gyventi.

 

Jei žmogus ateina pas tave, kaip į parduotuvę ir sako duok duok – neteisinga. Tuomet savo pagalba užmušI kito žmogaus iniciatyvą pasirūpinti savimi.

 

Pamaitinti žmogų – mažai. Reikia judinti įvykius taip, kad žmonės keistų savo gyvenimo būdą ir galėtų padėti patys sau.

 

Svarbu suvokti, kad savo paaukojimu nepakenksiu bendruomenei, visuomenei.

 

Galima padėti maitinimo sferoje arba švietimo sferoje. Aišku švietimo sferoje labiau palanku. Palankiausia pagalba dvasinėje srityje. Galima apmokėti dalyvavimą dvasiniuose seminaruose, dvasinėse kelionėse.

 

Parengė: Onutė Navickienė

Rekomenduojami video:


2500
4 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Siaip

Aš visada aukoju,ir man pinigėliai sugryzta su kaupu,tai veikia 100%,bet svarbiausia daryti tai su meile…

Angelas

Labai geras straipnis su viskuo sutinku 100% aciu autoriuj

nulis

visiskas briedas.smegenu plovimas.tai imanoma tik sveikoj visuomenej,o ne siam pragare.

Saulys

“Subtilioje sferoje yra grūdas. Joje grūdas sudygsta ir pasiekia labiau grubias sferas. Priežastys, kurios lemia turtingumą yra dvasinėje sferoje. Priežastys pereina į psichinę ir fizinę sferas.”
Visiskas nesamoniu kratinys. Beje puiki tema pokalbiui.
Pirmiausiai pagal straipsnio pavadinima suprantu turtai – materialus. Staiga vidury atsiranda dvasiniai turtai.
Jokiu dvasiniu turtu nereikia tureti norint buti turtingu. Beje jokie norai to nenulemia. Isskyrus genus. GImei neturtingoj seimoj – ten ir mirsi. Tai dabartines visuomenes pagrindas. Vok, apgaudinek, meluok. – jokie ne morales principai siom dienom. Dauguma ziuri I politikus ir kitus prasmatniecius ir… seka ju pavyzdziu – kuri jie daro viesai ta ka parasiau auksciau.

zinys

Jeigu cia visi Jusu argumentai,tai Jusu vietoj daugiau viesai nekomentuociau-sekmes

cortesas

tu taip stipriai klysti,kad net pats nenutuoki ,matomai tamstos gyvenimas ne iš maloniųjų,taigi naudokis šia sakykime instrukcija ir pamatysi,koks nesąmoningas šis tavo komentaras

Taip pat skaitykite