10 liudytojų, žuvusių mįslingomis aplinkybėmis

Apie dešimtį svarbių liudytojų, kurių netikėta mirtis padėjo pagrindus naujų sąmokslo teorijų atsiradimui, pasakojama listverse.com.

 

1. Davidas Uirli jaunesnysis JAV reakcijos į 2001 metų rugsėjo 11-osios įvykius liudytojas

 

2001 metų rugsėjo 11 dieną karo aviacijos 113-ojo naikintuvų pulko, dislokuoto Merilendo valstijos aviacijos bazėje, vadas Davidas Uirli jaunesnysis iš slaptosios tarnybos gavo įsakymą siųsti lėktuvus Baltiesiems rūmams ir Kongreso pastatui ginti. Nuo to laiko D.Uirli buvo įtrauktas į svarbių liudytojų sąrašą rugsėjo 11-osios byloje, jo pavardė minima daugelyje ataskaitų.

 

2009 metų birželio 22 dieną D. Uirli kartu su žmona Ann įsėdo į metro traukinio vagoną, į kurį po keleto minučių įsirėžė kitas traukinys. Tai buvo pati baisiausia avarija per visą Vašingtono metropoliteno gyvavimo istoriją. D. Uirli ir jo žmona atsidūrė devynių žuvusiųjų sąraše.

 

2. Dwightas Dixonas Šaudymo šiaurinėje Filadelfijos dalyje liudytojas

 

2008 metų balandžio 29 dieną susikivirčijo narkotikų prekeivis Dwightas Dixonas ir buvusi JAV Nacionalinės futbolo lygos žvaigždė Marvinas Harrisonas. Įvyko susišaudymas, po kurio D. Dixonas apkaltino M. Harrisoną, kad šis į jį šovė vienu metu iš dviejų ginklų. Per susišaudymą nukentėjo trys žmonės. D. Dixonas buvo sužeistas į kairę ranką. Vienas iš nukentėjusiųjų iš pradžių tvirtino, kad nežino, kas iš tikrųjų šaudė, bet po keleto dienų pakeitė parodymus, tvirtindamas, kad šaudė M.Harrisonas. Vėliau paaiškėjo, kad penkios kulkos iš tikrųjų buvo paleistos iš futbolininko pistoleto. Po kelių mėnesių D. Dixonas buvo nušautas savo mašinoje. Žudikas taip ir nesurastas.

 

3. Barbara Olson Buvo viena iš keleivių, skridusių kompanijos „American Airlines“ 77 reiso lėktuvu

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Barbara Olson buvo advokatė, rašytoja ir konservatyvaus JAV televizijos kanalo komentatorė. Nuo 1994 metų ji tyrė B. Clintono administracijos veiklą. Pavyzdžiui, ją domino neteisėtas prezidento malonės suteikimas 140 žmonių paskutinėmis B. Clintono kadencijos valandomis.

 

2001 metų rugsėjo 11 dieną Barbara buvo viena iš keleivių teroristų užgrobtame „American Airlines“ kompanijos lėktuve, skridusiame iš Virdžinijos į Los Andželą. Užgrobus lėktuvą ji du kartus skambino vyrui, pranešdama visas smulkmenas. Šis lėktuvas įsirėžė į Pentagono pastatą. Žuvo 64 keleiviai, tarp jų ir Barbara Olson.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

4. Miltonas Cooperis Karinės jūrų žvalgybos atstovų susitikimo liudytojas

 

Miltonas Cooperis tarnavo Karinėse oro pajėgose, Kariniame jūrų laivyne, kariavo Vietname ir bendradarbiavo su slaptosiomis tarnybomis. M. Cooperio pavardė yra plačiai žinoma dėl jo publikacijų, kuriose kalbama apie jo vykdytus NSO tyrinėjimus ir demaskuojama vyriausybės veikla. Jis buvo įsitikinęs, kad vyriausybė slepia duomenis apie ateivių technologijas. M. Cooperis atliko Johno Kenedžio nužudymo tyrimą savo jėgomis, įrodydamas, kad prezidentas žuvo nuo savo vairuotojo rankos. 2001 metų birželį, likus trims mėnesiams iki lėktuvų įsirėžimo į bokštus dvynius, jis perspėjo apie rengiamą teroro aktą.

 

Pats M.Cooperis buvo apkaltintas keleto nusikaltimų padarymu, tarp jų, mokesčių vengimu ir sukčiavimu. Vyras buvo nušautas, mėginant jį suimti. Policijos ataskaitoje sakoma, kad jis „grasino ginklu vietiniams gyventojams, gąsdindamas juos“.

 

5. Kennethas Yohannemannas Pasaulio prekybos centro sugriovimo liudytojas

 

Kennethas Yohannemannas dirbo viename iš bokštų dvynių valytoju. Rugsėjo 11 dieną įvykusios tragedijos metu jis buvo prie lifto ir, kaip teigė jis pats, girdėjo stiprius sprogimų garsus, sklidusius iš rūsio – likus keletui sekundžių iki to laiko, kai į pastatą rėžėsi lėktuvas, ir iš karto po to.

 

 

Jo žodžiai sutampa su kito valytojo – Williamo Rodriguezo – liudijimu. 2008 metų rugjūtį K. Yohannemannas nusišovė. Priešmirtiniame laiškelyje jis paaiškino savo poelgį tuo, kad neteko būsto.

 

6. Gary Webbas Liudytojas prekybos kokainu byloje

 

JAV žurnalistas ir Pulicerio premijos laureatas (pastaba: žurnalistikos, literatūros ir muzikos Oskaras) Gary Webbas plačiai išgarsėjo po straipsnių serijos apie CŽV ryšius su Nikaragvos „Contras“ judėjimu, užsiiminėjusiu narkotikų prekyba Los Andžele.

 

G. Webbas žuvo mįslingomis aplinkybėmis nuo dviejų šautinių žaizdų galvoje. Oficiali tyrimo versija – žurnalistas nusižudė.

 

7. Raminas Purandardzhani Nusikaltimų „Kahrizak“ kalėjime liudytojas

 

Raminas Purandardzhani dirbo gydytoju „Kahrizak“ kalėjime Teherano pietinėje dalyje. Jam tekdavo susidurti su kaliniais, ant kurių kūnų matėsi aiškūs kankinimo pėdsakai. Gydytojas atvirai apkaltino kalėjimo vadovybę kankinimu, prievartavimu ir net nuteistųjų nužudymu, kurių mirties liudijimuose jis buvo verčiamas nurodyti, kad mirtis natūrali, nesmurtinė. R. Purandardzhani, kuriam tebuvo 25 metai, mirė kalėjime 2009 metų liepą. Valstybinė žiniasklaida pranešė, kad gydytojas mirė nuo širdies priepuolio.

 

8. Lee Edwardas Bowersas jaunesnysis Johno Kenedžio nužudymo liudininkas

 

Lee Edwardas Bowersas jaunesnysis buvo pagrindinis liudytojas Johno Kenedžio nužudymo byloje. Kai į prezidentą buvo paleisti šūviai, jis stovėjo tokioje vietoje, iš kur galėjo matyti automobilių stovėjimo aikštelę, žolėtą šlaitą ir knygų saugyklos vakarinę pusę. Jis papasakojo, kad ant šlaito matė du nepažįstamuosius ir nusakė, kaip jie atrodė. 1966 metų rugpjūčio 9 dieną L.E.Bowersas važiavo savo nauju automobiliu verslo reikalais, šis netikėtai tapo nevaldomas, ir vyras žuvo.

 

9. Barry Jenningsas Rugsėjo 11-osios teroro akto liudininkas

 

Niujorko gyvenamųjų namų statybos valdybos tarnautojas Barry Jenningsas teroro akto metu buvo 23 šiaurinio bokšto aukšte. Vėliau jis davė keletą interviu, ir jo liudijimai neatitinka oficialiosios versijos.

 

 

Pavyzdžiui, jis papasakojo, kaip prieš pat teroro aktą jis užėjo į įstaigą, o ji buvo tuščia, nors ant stalų stovėjo garuojančios kavos puodeliai, ir iš visko buvo aišku, kad čia ką tik būta žmonių. Be to, B. Jenningsas tvirtino, kad prieš sugriūvant pastatui girdėjo sprogimus, ir kad vestibiulio, per kurį gelbėtojai vedė jį į lauką, grindys buvo nuklotos lavonais.

 

B. Jenningsas buvo rastas negyvas 2008 metų rugpjūčio 19 dieną – likus dviem dienoms iki oficialios ataskaitos paskelbimo apie rugsėjo 11-osios teroro akto tyrimą. Mirties priežastis nežinoma.

 

10. Davidas Kelly Liudytojas byloje dėl masinio naikinimo ginklų laikymo Irake

 

Davidas Kelly buvo britų mokslininkas ir biologinių ginklų ekspertas. Jis dirbo Jungtinių Tautų ginklų inspektoriumi ir apie keturiasdešimt kartų vyko į Iraką. D. Kelly teigė, kad Didžiosios Britanijos vyriausybė išpūtė grėsmę, kuri kyla iš Irako. 2003 metų birželio 15 dieną laikraštyje „The Observer“ buvo išspausdintas straipsnis, kurio autoriai nurodė D. Kelly kaip šaltinį, kuriuo rėmėsi. Straipsnyje buvo kalbama, kad jokių požymių, jog Irake būtų pogrindinių biologinio ginklo gamybos laboratorijų, aptikti nepavyko.

 

2003 metų liepos 15 dieną D. Kelly buvo priverstas aiškintis Parlamento užsienio reikalų komisijai. Po dviejų dienų jis dingo, jo kūnas aptiktas miško juostoje maždaug per mylią nuo savo namų. Atlikus skrodimą paaiškėjo, kad daktaras išgėrė 29 tabletes skausmui malšinti. Ant kairiojo riešo buvo pjautinė žaizda. Atlikus tyrimą buvo pripažinta, kad D. Kelly mirties priežastis – savižudybė.

 

Rekomenduojami video:


2500
2 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
vo

Logiska, kad girdejo sprogimus rusy, nesjuos ir sunaikinonaudojant branduoline bomba o ne lektuvais

Zigmas is zigmo zuys

Branduoline bomba butu puse new yorko nunese nuo zemes pavirsiaus o ne rusi susprogdinus :D :D

Lukas

6 tai tikra pieva …. 2 šautinis žaisdos galvoje ir savyžūdybė…… Aiškus nužudimas..

aa

sratinis sautuvas… girdejas apie toki? o seip tai istorijoj dar ne tokiu sutapimu buta…

Taip pat skaitykite