Mokslininkai nuslėpė atradę netoli esančią antrąją Žemę?

glieseAstronomai galimai aptiko artimiausią iki šiol egzoplanetą, kuri savo struktūra itin panaši į mūsiškę Žemę ir joje taip pat gali egzistuoti gyvybė, rašo alfa.lt.

 

Tiesa, nors už Saulės sistemos ribų esanti planeta jau galėjo būt atrasta kiek seniau, mokslininkai vis dar nesiryžo apie tai pranešti viešai.

 

Remiantis kol kas neoficialiais šaltiniais, naujai atrasta antroji Žemė skrieja aplink dabar jau gerai ištirtą Kentauro Proksimos žvaigždę. Akcentuojama, jog ji išties panaši į mūsiškę planetą ir ji gali teikti prieglobstį gyvybei.

 

Tikimasi, jog mokslininkai vis tik atskleis šią jau dabar viešą paslaptį dar šio mėnesio pabaigoje specialios konferencijos metu.

 

Tačiau kol kas nei NASA, nei Europos kosmoso agentūra į jokias kalbas apie galimai antrąją Žemę nesileidžia ir nieko oficialiai nekomentuoja, palikdama intrigą.

 

gliese

 

Kaip rašo „Independent“, potencialiai gyventi tinkama planeta gali būti artimiausia antroji Žemė, priklausanti Kentauro Alfos žvaigždžių sistemai.

 

NASA dar praėjusiais metais su fanfaromis pristatė egzoplanetą Kepler 452b, kuri taip pat savo struktūra gali būti panaši į Žemę bei slėpti gyvybę.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Tačiau pastaroji planeta yra net už 1400 šviesmečių nuo Žemės, todėl pasiekti ją būtų praktiškai neįmanoma.

 

Tuo metu naujoji planeta, pasak šaltinių, yra vos už 4,24 šviesmečio nuo mūsų, todėl tikimybė ją aplankyti yra gerokai didesnė.

 

Rekomenduojami video:


2500
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Wellin

Tai labai gerai

Tablete

Jo tik veliau isaiskeja kad planetoj 500 laipsniu karscio ir tt..

Taip pat skaitykite