1% turtingiausių žmonių valdo 99% visos žmonijos turtą

illuminati-akisTurtingiausias 1 procentas pasaulio žmonių šiuo metu kartu sudėjus valdo didesnį turtą nei visos likusios pasaulio dalies, teigia savo tyrime bendrovė „Oxfam“.

 

Ji naudojasi banko „Credit Suisse“ duomenimis iš spalio mėnesio ataskaitos. Šią savaitę Davose vyksiančio forumo dalyviai raginami imtis veiksmų mažinti susidariusią pasaulyje turtinę nelygybę, praneša BBC.

 

Taip pat „Oxfam“ paskaičiavo, kad 62 turtingiausiems pasaulio asmenims priklauso tiek pat turto, kaip ir skurdžiausiai gyvenančiai maždaug pusei viso pasaulio gyventojų. Bendrovė kritikuoja lobistų darbą ir reiškia nepasitenkinimą dėl „mokesčių rojuje“ laikomos lėšų dalies.

 

Tiesa, naujienos nėra netikėtos: „Oxfam“ prognozavo, kad praėjusių metų pradžioje 1 proc. pasaulio turtingųjų aplenks savo aktyvais likusią pasaulio dalį.

 

Visi asmenys, kurių aktyvų vertė siekia 68,8 tūkst. JAV dolerių, priklauso turtingiausiems 10 proc. pasaulio gyventojų, o visi, kurių turto vertė viršija 760 tūkst. JAV dolerių – 1 proc. pasaulio turtingiausių. Tai reiškia, kad jeigu turite nuosavą vidutinio dydžio namą Londone ir neturite bankui jokių finansinių įsipareigojimų – greičiausiai esate priskiriamas tam 1 procentui.

 

„Oxfam“ ragina vyriausybes imtis priemonių ir susidariusią socialinę atskirtį mažinti. Ji siekia, kad darbuotojams būtų mokamas didesnis nei minimalusis darbo atlygis, o vadovų ir paprastų darbuotojų atlyginimo skirtumas mažėtų. Įmonės specialistai ragina neskirstyti asmenų gaunamo atlyginimo pagal lytį, skatina didinti nuosavybės valdymo ir paveldėjimo teises moterims.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Taip pat siekiama priversti vyriausybes imtis veiksmų dėl lobizmo, raginama mažinti vaistų kainas, apmokestinti turtinguosius, o ne vartojimą, naudotis progresiniais mokesčiais ir taip kovoti su socialine nelygybe.

 

Rekomenduojami video:


2500
4 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Jedajus

Tai sakot kol vieni girtuokliavo, o kiti tuo metu suko galvas ir visaip stengesi praturteti, dabar turetu tiesiog isdalinti savo turtus tiems nevykeliams, kad toliau pragertu? Nu sorry as pats esu paprastas darbininkas ir turiu tiek kiek ydejau pastangu, tai dabar man ka eit pas bosa ir sakyt, kad man px, kad tucia vargai ir sukurei ta firma,dalinkis :D Nevykeliai jus!

;D

agyrdi nevykeli :D sukurti firma yra juoku darbas…tereikia tureti siek tiek pinigu ir netinget su popieriukais padirbet kuri laika ir vsio! taip,kad lenki nugara uz kapeikas ir tuom dziaugiesi? paliubomu esi konkretus budulis :D

Martynas Dar Vienas

:)

Tadas

Niekas nepasikeis. Cia tusti pliurpalai

taragaba

Cia reiketu paploti atsistojus Visu laiku purviniausioms prostitutems POLITIKAMS…Jai ne ju godumas pinigams ir zemas menteliteto lygis,pasaulyja dabar tokios situacijos tiesiog nebutu.

;D

labai labai tesinagai pasakyta,bet dar prideciau ir verslininkus.

taragaba

Vieni apimti godumo nori dar,o kiti soka pagal ju muzika, nekreipdami demesio y visos zmonijos vystimosi raidos sutrikimus, atiradusios del ju ,,nekaltos veiklos,, kuria laimina visu laiku purviniausios PROSTITUTES/POLITIKAI.

Taip pat skaitykite