Kembridžo profesorius: ateiviai atrodo kaip žmonės

prometeusJie televizoriaus ekranuose dažniausiai vaizduojami kaip mažo ūgio, žalios spalvos, ilgomis galūnėmis ir ne pačiomis mieliausiomis juodomis akimis. Galbūt didelę įtaką tam padarė legendinis serialas „X-Failai“, kuriame ateiviai buvo atvaizduojami būtent panašiai.

 

Tačiau mokslininkai neretai ginčijasi, kaip iš tikrųjų gali atrodyti nežemiškos kilmės būtybės. Yra keliama versijų, kad ateiviai iš tiesų nėra „maži ir žali“ – jie atrodo visai kaip mes.

 

Vienas tokios versijos atstovų yra Kembridžo universiteto profesorius Simonas Conway‘us Morrisas. Savo knygoje apie biologijos evoliuciją jis rašo, kad panašių į žmones būtybių turėtų egzistuoti bent keliose iš daugelio planetų mūsų Visatoje.

 

Jis neabejoja, kad astronomai jau yra aptikę bent vieną iš tokių planetų, tačiau vis dar neturi galimybių išsiaiškinti ir nuodugniau ją ištirti. Be abejo, tai tik laiko klausimas, kada astronomai padarys vieną didžiausių žmonijos istorijoje atradimų, galbūt pakeisiančių mūsų ateitį.

 

Kembridžo profesorius savo knygoje „The Runes of Evolution“ remiasi pagrindine idėja, kad skirtingos rūšys nepriklausomai viena nuo kitos vystosi pagal panašius bruožus. Jis netgi pateikia aštuonkojo ir žmogaus akių sandaros pavyzdį ir teigia, kad jos itin panašios.

 

Remdamasis šiuo pavyzdžiu profesorius tvirtina, kad pakanka šių įrodymų iškelti teorijai, kad panašumų tarp skirtingų organizmų rūšių galima atrasti ir už Žemės ribų.

 

Pasak C. Morriso, kitose Visatos planetose flora ir fauna neabejotinai turėtų būti panaši ir į Žemės planetos. Kitu atveju aptikti ateivių būtų itin sunku – net jei jų ir būtų, mes turbūt jų nei pamatytume, nei suprastume. Todėl panaši planetų aplinka taip pat gali nulemti ateivių panašumą į Žemėje gyvenančius žmones.

 

Rekomenduojami video:


2500
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Kiek žinau

Tai būtent Inkognito savo postuose teigė tą patį kaip ir Kebridžo mokslininkai.

Taip pat skaitykite