Gabrielius E. Klimenka pristato knygą „Paranormalių mitų griovėjas“

pmg-knygaVisi esame girdėję istorijų apie paslaptingus ateivius, skraidančiosiomis lėkštėmis lankančius mūsų planetą, apie Loch Neso pabaisą ar namuose gyvenančius vaiduoklius. Į vienus reiškinius žiūrime skeptiškai, kitais tikime, bet retas kuris bando įsigilinti ir rasti tikruosius atsakymus.

 

Gabrielius E. Klimenka, dar vaikystėje susidomėjęs paranormaliais reiškiniais, o vėliau ir jų kritika, jau daug metų analizuoja, kodėl žmonės tiki paranormaliais reiškiniais ir ar tie reiškiniai egzistuoja. Šioje knygoje jis nagrinėja daugiausia dėmesio sulaukiančius reiškinius, nuo kontaktų su ateiviais iki meilės kerų bei horoskopų, bandydamas rasti faktais paremtų argumentų, paaiškinančių šių reiškinių kilmę, ir atskleisti paslapties šydą, dengiantį mūsų suvokimo labirintus, dėl kurių bandome mistifikuoti tai, ką per mažai pažįstame.

 

Tad ką galima paaiškinti remiantis logika ir psichologija, o kokių atsakymų visgi mokslui nepavyksta rasti?

 

Knygoje nagrinėjamos temos:

 

Kontaktas su nežemiškomis civilizacijomis
Cereologija, arba ratilai laukuose
Mokelė mbembė – paslaptingasis Afrikos kriptidas
Spiritizmo principai ir pavojai
Vaiduokliai, jų prigimtis ir kt.

 

Gabrielius E. Klimenka paranormaliais reiškiniais domisi daugiau nei du dešimtmečius. Šia tema rašo straipsnius ir tinklaraštį Paranormalūs reiškiniai trumpai, skaito paskaitas įvairiuose renginiuose, konferencijose, dalyvauja radijo bei televizijos laidose, administruoja forumą anomalija.lt. Taip pat laisvalaikiu rašo fantastikos apsakymus.

 

Knygą galima užsisakyti knygos.lt puslapyje paspaudus čia.

Rekomenduojami video:


2500
7 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Synkas

Sveikinimai paragrafui !

Neneigia?- bet viską daro

Kad juos sukompromituoti ir atmušti norą dalyvauti forume tiems kas žino dešimteriopai daugiau nei jis. Pagrindinai forumą kreipia bažnytininkų naudai populiarindamas susikompromitavusią katalikybę,gindamas pedofilus jos gretose ir ištvirkusius gėjus kunigus,kimšdamas jaunimui galvon pasmirdusias bažnytines dogmas.Todėl šitas asmuo neturi moralinės teisės vadovauti tokiems forumams,nebent pats forumas įkurtas būtent tokiam tikslui ir dirba už bažnyčios pinigus.Patraukti ir kvailinti jaunimą.

Nuomonė

Šituo komentaru tiesiog pademonstravote, jog esate netolerantiškas ir grubus fanatikas. Fanatikas – svarbiausias paskutinio sakinio žodis. Jūs greičiausiai nesuprantate ir nesuprasite, kad neigdamas ir berdamas neapykantą katalikams, ar šiaip kitokiems, kurių tikėjimams ir nuomonėms nepritariate, demonstruojate savo bukumą ir nesugebėjimą realiai vertinti, tirti, vykdyti tyrimą, ieškoti faktų, ir tada pateikti argumentuotą nuomonę. Toks šūkaliojimas negali būti vertinamas kitaip, kaip tik fanatizmu ir aklu tikėjimu visokiais misticizmais ir šarlatanizmais, ir šiaip labiau primena psichosomatinį sutrikimą, negu realų domėjimąsi šia tema (paranormalūs reiškiniais, anomalijos). Eikit dar pasigilinkit į save ir į temą. Linkiu pakantumo ir tolerancijos. Taškas.

crystal

Sveikinimai, paragrafe:)

TinSoldier

O, kietai!

Prisidedu prie sveikinimų :)

do

sveikinu Gabrielių

Mekabciel

Sveikinimai! :))

Tai kam šitą vabalą paskyrė

Anomalijos forumo vadovu? Juk jo tikslas graiuti ufologų veiklą o ne ją skatinti.

Anomalija

Gabrielius ne vabalas, o žmogus :) Paskirtas Anomalija.lt forumo administratoriumi buvo dėl to, kad šis žmogus paranormalių reiškinių srityje turi didžiausią patirtį iš viso Anomalija.lt kolektyvo. Kritinis požiūris dar niekam nepakenkė, be to Gabrielius visuomet pabrežia, kad neneigia paranormalių reiškinių egzistavimo galimybės. Tiesiog akcentuoja, kad dauguma reiškinių galima paaiškinti racionaliai, bet toli gražu ne viską.

Taip pat skaitykite