Mokslininkai atskleidė visas vėžį naikinančio viruso paslaptis

Otago universiteto mokslininkai, taikydami didelės skiriamosios gebos mikroskopus, atrado, kaip priešvėžinis virusas sąveikauja su naviko ląstelėmis. Šis vystymasis yra reikšmingas, nes jis galėtų išgelbėti daugybę gyvybių, kurios kenčia nuo vėžio.

 

Šis virusas vadinamas senecos slėnio virusu (SVV). Virusas neužkrečia žmogaus organizmo audinių vietoj to, SVV infekuoja vėžio ląsteles. Tyrėjai tikisi, kad naujausio tyrimo rezultatai padės plėtoti virusą klinikiniam naudojimui. Tyrimai orientuoti į krioelektroninį mikroskopą, siekiant nustatyti tūkstančius viruso vaizdų, susijusių su jo receptoriumi. Tyrimo ir stebėjimo metu buvo nustatyta, kad SVV diskriminuoja vėžines ląsteles ir nesveikus audinius. SVV kontaktuoja su vėžio ląstelėmis, neliečiant kitų lastelių.

 

Klinikiniai tyrimai parodė stiprią kovą tarp lastelių

Jie mano, kad SVV yra perspektyvi galimybė sėkmingai gydyti vyrus, nes SVV pasirenka nukreipti receptorių, rastų vien tik naviko ląstelėse, maždaug šešiasdešimt procentų žmogaus vėžio.

 

Šis receptorius yra žinomas kaip baltymas ANTXR1 ir jis yra žmogaus navikose. ANTXR2 yra šio receptoriaus pusbrolis ir randamas tik sveikuose audiniuose. SVV sąveikauja tik su pirmuoju.

 

Klinikiniai tyrimai parodė, kad SVV gali stipriai kovoti su vėžiu. Tačiau yra viena didelė problema, kūnas netenka imuniteto virusui po kelių savaičių.

 

Virusas, kuris pašalina vėžines ląsteles

Iššūkis yra, pradanginti SVV iš mūsų organizmo per tą laikotarpį. Tai labai svarbu vėžiu sergantiems pacientams, kurie tikisi išgyventi. Tyrėjai šiuo metu sutelkia dėmesį į tai, kaip sudaryti sąlygas SVV tapti dar efektyvesniu užpuolus vėžines ląsteles ir palikti tik tas dalis, kurios sąveikauja su vėžinėmis ląstelėmis.

 

Mokslininkai, dirbantys su SVV integravimu į vėžio terapiją, šį darbą labai vertina ir tiki, kad kiekvieną dieną jie dirba su virusu, kuris ateityje pašalins vėžines ląsteles. Tikslinga, kad šis darbas yra naudingas žmonėms. Taip yra todėl, kad ateityje šie tyrimai galėtų žymiai pagerinti vėžio tyrimus, kurie šiuo metu yra laikomi visuotine sveikatos problema.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 


Perspausdindami, cituodami ar kitaip platindami skelbiamą turinį portale kuris priklauso Anomalija.lt grupei, Jūs turite įdėti nuorodą į šaltinį (t.y. Anomalija.lt). Daugiau informacijos apie naudojimo taisykles rasite čia.

Rekomenduojami video:


2500
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
trollolol

Turejom toki dakrara wilis ir sita virusa is legendos, aciu nereikia

Taip pat skaitykite