Pasąmonės žaidimai

Jei jus užgriuvo didelė bėda arba ištiko nedidelis nemalonumas, neskubėkite ieškoti kaltųjų arba keikti gyvenimą dėl neteisybės. Dėl visų savo nelaimių esate kalti patys. Skamba paradoksaliai, bet vis dėlto visas nemalonias situacijas žmogus susikuria pats, dalyvaujant pasąmonei.

 

Kodėl? Atsakymas į šį klausimą gali būti akivaizdus arba paslėptas. Pavyzdžiui, žmogus nežinia kaip persišaldė ir atgulė su aukšta temperatūra. Kodėl? Gali būti, kad jam tiesiog nesinorėjo eiti į darbą, kur jo laukė konfliktas su viršininku arba daugybė nemalonių reikalų. Organizmui prireikė pertraukėlės ir jis ėmė signalizuoti pasąmonei: padaryk viską, kad būtų galima likti namie. O pasąmonė įjungė tam tikrus organizmo procesus, kurių padarinys ir buvo persišaldymas.

 

Bet nemalonumų priežastys gali būti ir ne tokios akivaizdžios. Kitas atvejis: pas psichoterapeutą apsilankiusi moteris skundėsi, kad jos vaikas nuolat serga. Kalbantis paaiškėjo, kad prieš kelerius metus moteris išsiskyrė su vyru ir svajojo sukurti naują šeimą, bet jai atrodė, kad pagrindinis kliūtis kelyje į laimę – vaikas. „Kam tu reikalinga su „priekaba“?“ – sakė jai pasąmonė.

 

Būtent šios neigiamos mintys ir buvo nuolatinių vaiko ligų priežastis. Ir tik tada, kai moteriai pavyko „susitarti“ su savo pasąmone, jos sūnus nustojo sirgti. Pasikeitė ir jos likimas – per savo vaiką žaidimų aikštelėje ji susipažino su vyru, už kurio vėliau ištekėjo.

 

Bet kaip elgtis, jei įvyko nemalonumas? Pirmiausia – prisiimti atsakomybę už tai, kas įvyko. Tik ne save kaltinti, o suprasti: jei jau sugebėjote sukurti tokią situaciją, vadinasi, pajėgsite ir ją ištaisyti!

 

Atspindėjimo dėsnis

 

Pirmiausia reikia išsiaiškinti, kam jums prireikė šio nemalonumo, kokios jūsų mintys atsispindėjo aplinkiniame pasaulyje ir pritraukė bėdą. Atsiminkite, kad gamtoje veikia vadinamasis atspindėjimo ir panašumo dėsnis, kai išorinė situacija atspindi vidinę, o panašus traukia panašų. Pavyzdžiui, motina konfliktuoja su sūnumi. Jis nuolatos išsišokinėja, drasko akis.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Kodėl? Ogi todėl, kad moteris pasąmonėje laiko jį nevykėliu, nes jis kadaise nepateisino jos vilčių ir lūkesčių. Ir nors ji niekada apie tai nekalbėjo garsiai ir neleido sūnui suprasti, kad jos požiūriu jis nesugeba ko nors pasiekti, jos mintis atspindėjo sūnaus chamiškas elgesys.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Norėdami geriau suvokti, kokios būtent mintys galėjo prišaukti nemalonumus, pabandykite rašyti dienoraštį, fiksuodami visas į galvą ateinančias neigiamas mintis, ir atsakymo nereikės ilgai laukti!

 

Minusą paverskite pliusu

 

Prisiminkite posakį „Viskas tik į gera!“ Todėl kitas klausimas, kurį turite užduoti sau, yra toks: „Kam man reikalinga ši situacija? Kokią pamoką galiu iš jos gauti?“ Pavyzdžiui, jus atleido iš darbo. Pagalvokite, galbūt jums reikėjo paskatos galų gale užsiimti tikrai patinkama veikla. Galbūt anksčiau tiesiog bijojote pakeisti gyvenimą, būgštavote, kad naujas darbas nebus pelningas, arba tiesiog plaukėte pasroviui, nedarydami staigių judesių.

 

O jau suvokę, kam jums reikėjo vienokios ar kitokios situacijos, galite žengti kitą žingsnį – keisti savo elgesį. Kaip būtent – spręskite patys. Pavyzdžiui, susibarėte su sutuoktiniu, vadinasi, reikia keisti elgesį šeimoje. Pasistenkite elgtis kitaip ir itin atidžiai stebėkite, kad jūsų mintys būtų teigiamos, kitaip tik pritrauksite naujų nemalonumų.

 

Pasakykite „ačiū“

 

Bet koks nemalonumas – tai nurodymas, kad jums reikia keistis. Padėkokite jus supančiam pasauliui arba savo skriaudėjui už šitą nurodymą! Tik būkite nuoširdūs. Net jeigu iki galo nesupratote, kam jums reikėjo nemalonios situacijos, tiesiog patikėkite, kad ateityje iš jos būtinai gausite naudos.

 

Jūsų dėkingumas gali išspręsti pačią problemą. Jūs tarsi paleidžiate situaciją, sudarydami galimybę įvykiams klostytis pagal kitą scenarijų, palankų jums ir aplinkiniams. O galiausiai būtinai pamąstykite, į kokią jūsų gyvenimo sritį, į kokį jausmą kėsinosi įžeidėjas. Galbūt būtent to gyvenime jam ir trūksta. Padovanokite jam džiaugsmą, meilę arba pagalbą, ir ši dovana būtinai grįš jums!

 

Straipsnio autorė: Milda Kunskaitė, parengta pagal dienraštį „Respublika“

Rekomenduojami video:


2500
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Tomas

Tikejimas daro savo,kuri mes pasirinksime priklauso nuo musu paciu.

Taip pat skaitykite