2013-aisiais įsibėgės kosminiai taksi

Privačius kosminius laivus kuriančios ir kosminio turizmo paslaugas ketinančios teikti bendrovės šiemet žengs didelį žingsnį į priekį komercinių kosminių skrydžių rinkoje, mano kosmoso pramonės ekspertai.

 

Jų darbų tvarkaraštyje šiemet numatyti nauji kosminių lėktuvų bandomieji skrydžiai, naujų raketų paleidimai, aerokosminės technikos bandymai aerodinaminiuose vamzdžiuose bei kiti parengiamieji darbai ruošiantis privatiems orbitiniams ir suborbitiniams kosminiams skrydžiams, skelbia „Space.com“.

 

Iš kelių bendrovių ruošiamų privačių kosminių laivų, skirtų turistiniams skrydžiams aplink Žemę, kol kas į kosmosą buvo pakilęs tik „SpaceX“ pagamintas „Dragon“, sakoma pranešime. Šis nepilotuojamas kosminis laivas į kosmosą skrido jau 3 kartus. Jis du kartus buvo atgabenęs krovinius į Tarptautinę kosminę stotį (TKS).

 

Naujas krovininio „Dragon“ skrydis planuojamas šių metų gegužės mėnesį. Tačiau „SpaceX“ jau ruošia ir pilotuojamą „Dragon“ modelį kodiniu pavadinimu „Dragon 2“. Pasak bendrovės atstovų, jis išoriškai skirsis nuo dabartinio įtraukiamomis atramomis ir 8 „SuperDraco“ raketinių variklių, kurie bus naudojami nusileidomo metu, tūtomis.

 

Įvairūs „Dragon 2“ įrangos bandymai bus vykdomi iki pat vėlyvo rudens, o gruodį bus išmėgintas atnaujintas raketos „Falcon 9“ modelis, skirtas „Dragon 2“ su astronautais kėlimui į orbitą. „Dragon 2“ kosminiu laivu galės skristi 7 žmonės, dalis iš jų bus kosminiai turistai.

 

Šie metai turėtų būti reikšmingi ir suborbitinius skrydžius planuojančioms bendrovėms. Jų kuriami kosminiai lėktuvai pakils iki Žemės atmosferos ir atviro kosmoso ribos, bet nepasieks orbitinio skrydžio aukščio. Kurį laiką leidę pasigrožėti kosminiams turistams Žemės vaizdu iš maždaug 100 km aukščio šie kosminiai lėktuvai vėl nusileis oro uostuose.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

2013 m. bendrovė „XCOR Aerospace“ tęs savo kosminio lėktuvo „Lynx Mark 1“, kilsiančio į 100 km aukštį virš Žemės, kūrimą, sakoma pranešime. Pasak šios bendrovės atstovų, nuo šių metų pradžios prasidės bandomieji „Lynx 1“ prototipo skrydžiai, o jeigu bandymai bus sėkmingi, bus pagamintas suborbitiniams skrydžiams skirtas „Lynx 2“ kosminio lėktuvo serijinis modelis.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Neblogai žinoma kosminių skrydžių bendrovė „Virgin Galactic“, atlikusi 22 kosminio lėktuvo „SpaceShipTwo“ sklandymo bandymus, šiemet pagaliau surengs pirmąjį skrydį naudojant „SpaceShipTwo“ reaktyvinį variklį, kuris nuo „WhiteKnightTwo“ lėktuvo atsiskyrusį kosminį laivą turėtų iškelti į suborbitinio skrydžio aukštį.

 

Pagrindinė „Virgin Galactic“ veiklos kryptis yra kosminis turizmas: dviejų pilotų valdomame kosminiame laive „SpaceShipTwo“ yra 6 vietos kosminiams turistams, kurie galės išvysti Žemę iš suborbitinio aukščio. Patyrę kelias minutes truksiančią nesvarumo būseną ir pasigrožėję Žemės vaizdais kosminiai turistai į oro uostą nusileis tarsi paprastu lėktuvu. Vienas tokio skrydžio bilietas kainuoja 200 000 dolerių.

 

Rekomenduojami video:


2500
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
N.K

Jau penkioliktiejį, dar kažkaip negirdėjau, kad su taksi į kosmosą skraidom

Vladas

Kosminis taksistas: -Sveiki, kur noresite skristi?
Keleivis: -I Marsa prasyciau.

Tokios nesamones tikrai bus :P

Taip pat skaitykite