Mergaitės vidaus organai virsta į kristalus

Didžiosios Britanijos gydytojai mėgina išgelbėti gyvybę mergaitei, kuri, jų žodžiais tariant, jų akyse virsta į kristalą.

 

Kai mažajai Lidso gyventojai Emilei Kemp sukako 9 mėnesiai, jos tėvai atkreipė dėmesį į nuolatinį pykinimą, vėmimą ir dėl to sparčiai kristi pradėjusį svorį. Gydytojai ilgai negalėjo rasti atsakymo, kas mergaitei nutiko.

 

Atlikę daugybę testų, medikai diagnozę vis tik nustatė. Mergaitė serga cistinoze (angl. – „cystinosis“) – reta genetine metabolizmo (medžiagų apykaitos) liga. Ja sergančiųjų organizmuose prisikaupia neįprastai daug cistino. Jo perteklius organus iš lėto paverčia kristalais.

 

Įgimta liga išsivysto dėl cistono-reduktazės fermento stokos – ji pasaulyje yra diagnozuota maždaug 2 tūkst. žmonių. Jokiems gydymo metodams praktiškai nepasiduodančios ligos eiga – bauginanti: iš lėto kristalizuojasi sergančiųjų vidaus organai, o galiausiai ir visas kūnas.

 

Cistinoze sergančiai britų mergaitei dabar treji metai. Ji laukia inkstų persodinimo operacijos – mergaitės inkstai jau virto į kietus kristalus. Beje, gydytojai analogišką diagnozę nustatė ir mergaitės seseriai, kuriai – 1,5 metų.

 

Gydytojai kruopščiai stebi mergaičių būklę. Neskaitant medikamentinių preparatų, mergaitėms kas šešias valandas į akis lašinami specialūs lašai – kad padidėjęs ragenoje susidariusių kristalų jautrumas šviesai neapakintų.

 

Rekomenduojami video:


2500
5 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
LMT

Visko gali buti, Tai viena is sunkios karmos formu

Amis
sas

kazkas nemomaka rasyti kazkas

tias

sutinku su tavim migluze

top

eik tu isgalvota, pasiskaityk googlej

Kablelis

O tu viskuo tiki kas parasyta googlei? :DD

Migluze

Eiline isgalvota istorija… Jeigu butu cia tiesa,tai butu ir reportazas ir nuotraukos ir informacijos daugiau.

Taip pat skaitykite