Kaip žmogus atrodys po 2000 metų?

Los Andželo universiteto mokslininkai sumodeliavo galimą ateities žmogaus fiziologiją ir anatomiją, įvertindami dabartinius klimato ir aplinkos pokyčius bei numatomas jų raidos pesimistines prognozes. Taigi, koks bus žmogus po 2000 metų?
 
Akys. Kad apsisaugotų nuo atmosferos užterštumo jos sumažės ir bus labiau panašios į dabartines kiaulės akis, nei į paprasto žmogaus.
 
Nosis. Jos dydis stipriai išaugs, o vidinė ertmė bus sudalinta į atskiras daugiakanales sekcijas, kurios leis geriau valyti įkvepiamą orą nuo visokiausių teršalų. Dėl tos pačios priežasties, nosyje padaugės plaukų, kurie be to dar taps ilgesni.
 
Plaučiai. Jų dydis taip pat išaugs ir juos raizgys žymiai didesnis kraujagyslių kiekis – šitaip organizmas stengsis iš oro išgauti tą nedidelį deguonies kiekį, kuris vis dar yra atmosferoje.
 
Kepenys. Kadangi jų pagrindinė funkcija – kraujo valymas, natūraliai jos išaugs iki milžiniškų dydžių, kad galėtu efektyviai surinkti kenksmingas medžiagas.
 
Oda. Taps žymiai grubesnė, su daliniais suragėjusiais ploteliais – šitaip ji saugosis nudegimų nuo agresyvių cheminių medžiagų, kurių bus pripildyta visa aplinka.
 
Apendicitas. Vėlei taps darbiniu organu, padėsiančiu įsisavinti maistą, kuris iki to laiko virs visiškai vegetariniu. Tiesiog tokioje aplinkoje išgyvensiantys gyvūnai maistui visiškai netiks dėl didelio užterštumo lygio.
 
Kaulų struktūra. Žmogaus ūgis sumažės. Tai nulems ne išgyvenimo aspektai, o tiesiog mažesnis gaunamas D vitamino kiekis. Tai lems pro atmosferą praeinantis mažesnis Saulės kiekis ir kuklus maisto racionas.
 
Plaukai. Pranyks dėl stipriai atšilusio klimato.
 
Ausys. Kadangi aplinka bus užteršta padidintu triukšmo kiekiu, ausys adaptuosis ir stipriai išaugs šoninės sienelės – jos pasidarys panašios į dabartines šuns ausis. Žmogus galės jas pakelti įdėmiai klausydamasis ir paskui priglausti prie galvos – taip sumažindamas triukšmo kiekį.
 
Charakteris. Žmogus taps lengvai „pamišęs“. Tai nulems maiste padidėjęs teršalų kiekis. Šis procesas jau ir dabar pastebimas, jei žmonės vartoja maistą, užteršta nemirtinu gyvsidabrio kiekiu.
 
Kvėpavimo aparatai. Tuoj po gimimo, kūdikiai bus prijungiami prie specialaus aparato, kuris jam padės kvėpuoti pirmas kelias savaites.
 
Inkstai. Išsiugdys naują funkciją – iš šlapimo išskirti vandens kiekį ir jį sugrąžinti į organizmą. Tokiu atveju, šlapimas virs iš skysčio į drebučių pavidalo medžiagą, susidedančią iš nuodingųjų produktų ir šlapimo rūgšties.
 
Bet visa tai tėra teorija dar ir ta prasme, jog mokslininku manymu kol tokie pakitimai organizme įvyks, žmonės gali būti jau senokai bus išmirę.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Rekomenduojami video:


2500
21 Comment threads
5 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Adelė-cloudia shifer.

Jei žmonės toliau nuodys- maistą ,žemę ir viską kas gyva ,tada nežinia kas gali būti.Tačiau yra šimtai galimybių ,kad žmogus pasikeis ir supras grėsmę sau ir pasauliui.Nereikėtų per daug suskubinti žmonių ateities, išvaizdos ir tt.Kam klaidinti žmones faktais,kuriais net patiems sunku patikėti? :)

UKR

As valgau “Uznuodyta” maista ir jau 20 metu labai puikiai jauciuosi nei karto pas daktara nebuvau
Eik n axui dura

Anomas

Va čia tai strapsnis :DDDDDDDDDDDD

vai...

tikras gražuoliukas…

tomas

visko buna siais laikais . siuolaikinis mokslas sprendzia visa zemes likima . cia as matau daug reikalingu dalyku .

vika

zmonese nevyksta aturali atranka. turim medicina. nebera taip kad daugitus tik stipriausi ir geriausiai prisitaike. manau jog bus radikaliu formu, gal net issivistys dvi kastos pagal isvaizda, atseit normalus ir prisitaike… krutai butu

och!!! ai cia juk as

Manau ,jog zmogaus ugis ateityje sumazes ,tai vienintelis faktas is straipsnio su kuriuo galeciau sutikt ,vsais kitais atvejais tai yra viso labo zmogaus degradacija… tikrai nemanau ,jog tai ivyks

Sky

Saunuolis kad paminejai zodi manau nes niekas nezino tiksliai :)

linda

mutuosime,mutuosime……..:DDD

Dovydas

Jei tokie žiopliai vadins save mokslininkais ir toliau užsiims beprasmišku modeliavimu, tai …. vistiek taip nebus. Nusigrybavo juodai čia. 1 dalykas, tai kodėl žmonės turėtų leisti, kad būtų taip užteršta aplinka? 2. kokiais prisitaikymo pavyzdžiais jie rėmėsi? 3. žmogui sunku pakeisti net savo elgesį, kodėl organizmas turėtų taikytis prie nepalankių salygų vietoj to, kad pakeistų tas sąlygas ? 4 (mano nuomonė) neliks tokio kapitalizmo, kaip dabar, pramonė susitrauks arba išnyks ir esu užtikrintas, kad anksčiau ar vėliau egoistai bus išrūkyti ir niekas nekirs miško dėl pinigų ir nekenks visai žemei dėl kelių savanaudžių. 5 Globalinis atšilimas neįrodytas. tačiau Faktas, kad… Skaityti daugiau »

Anonimas

Mhm zeme mirsta bet dauguma zmoniu vistiek ja gadina tai tas pats bus su aplinka vieni saugosis bet dauguma vistiek kenks zemiai ir nores tiktais pinigu delto “Nuodis” maista ir toliau

Justas

cia Putinas paveiksle?

Di.

nu nesamone …sory….

Taip pat skaitykite