Mokslininkai patvirtino: malda padeda išsaugoti sveikatą

maldos-poveikisPaskutinieji medicinos tyrimai parodė, kad malda padeda žmonėms išsaugoti sveikatą, o taip pat greičiau pagyti.

 

Šiaurės Karolinos (JAV) privačiame Djuko universitete dirbantis Haroldas G. Koenigas „Newsmax Health“ leidiniui papasakojo, kad daugiau kaip 1500 medicinos tyrimų rezultatų įrodo, jog religingi žmonės turi stabilesnę psichinę ir fizinę sveikatą.

 

„Iš 125 tyrimų, kurie nagrinėjo sveikatos ir tikėjimo ryšį, 85 tyrimai parodė, jog žmonės, kurie reguliariai lanko bažnyčią, ilgiau gyvena“, – pastebėjo jis.

 

Pasak H. Koenigo, tyrimas, publikuotas Pietų medicinos žurnale, įrodė maldos veiksmingumą pacientams, kurie turėjo regėjimo ir klausos problemų. „Pagal testų rezultatus, po maldos buvo stebimas ženklus pacientų sveikatos pagerėjimas, – sakė H. Koenigas. – Visi religingo gyvenimo privalumai išplaukia iš mokėjimo geriau susidoroti su gyvenimiškomis situacijomis.

 

Apskritai, tikintys žmonės geriau ištveria stresus, jie yra didesni optimistai, rečiau serga depresija, mažiau nerimauja ir žymiai rečiau baigia gyvenimą savižudybe. Jų imuninė sistema yra atsparesnė, jie turi žemesnį kraujospūdį ir stipresnę širdies kraujagyslių sistemą“.

 

Mokslo darbuotojas ir knygų autorius Tomas Knoxas, kuris praeityje buvo ateistas, o dabar reguliariai lanko bažnyčią, pasakojo, kad yra labai daug visuomenės nepastebėtų mokslinių darbų, kurie pripažįsta tikėjimą naudingu medicininiu, socialiniu ir psichologiniu požiūriu.

 

Pavyzdžiui, Amerikos visuomenės sveikatos žurnalo mokslininkai, penkis metus stebėdami du tūkstančius pagyvenusių Kalifornijos gyventojų, pastebėjo, kad mirties tikimybė tų, kurie lankė bažnyčią, buvo 36 proc. mažesnė.

 

Amerikos hipertenzijos draugija 2006 metais įrodė, kad tikinčiųjų kraujo spaudimas yra žemesnis, negu netikinčiųjų. Kito San Francisko ligoninėje atlikto tyrimo metu buvo aiškinamasi, koks yra maldos veiksmingumas pacientams, sergantiems širdies ligomis. Nepažįstami žmonės meldėsi už pusę iš 393 gydomų pacientų, po ko buvo diagnozuota, kad jų tarpe buvo mažiau komplikacijų, mažiau pneumonijos atvejų ir jų gydymui reikėjo mažiau medikamentų. Be to, jie greičiau pagydavo.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

„Ateistai ir toliau gali tyčiotis iš tikėjimo, tačiau jie neturi teisės apsimetinėti, kad mokslas yra jų pusėje“, – daro išvadą T. Knoxas.

 

Inf. šaltinis: charismanews.com, išvertė: jezus.lt

Rekomenduojami video:


2500

Taip pat skaitykite