Bermudų trikampio paslaptys

Pasaulį kasdien sukrečia įvairios nelaimės. Žmonės, be abejo, pradeda ieškoti jų priežasčių, bando paaiškinti, kodėl taip įvyko. Tačiau kai kurių atsitikusių tragedijų aplinkybės neatskleistos iki šiol. Dar ir šiandien po paslapties šydu slepiasi Bermudų trikampis.

 

Bermudų trikampiu vadinama tarp Floridos, Bermudų salų ir Puerto Riko esanti teritorija Atlanto vandenyne, kurioje be pėdsakų dingsta šimtai lėktuvų, laivų ir žmonių. Ši vieta įgijo “šėtono” vardą, nes žmonės ėmė tikėti prietarais, jog čia gyvena velnias, kuris praryja visus į trikampį patekusius keliautojus.

 

Bermudų trikampio aukų sąrašas gana ilgas. Vien per 1945-1975 m. dėl nepaaiškinamų priežasčių dingo 50 laivų, 37 lėktuvai ir net atominis povandeninis laivas. Visai neseniai, t.y. 1999 metų gegužės 12 dieną, vėl įvyko nelaimė: niekas iki šiol nežino, kur “pasislėpė” lėktuvas “Aero Commander” N6138X. Nei kūnų, nei lėktuvo nuolaužų niekas nerado.

 

Pati garsiausia 19 eskadrilės dingimo istorija. 1945 m. gruodžio 5 d. Fort Lauderdalo aeronautinę stotį paliko penki sudėtingiausią įrangą turintys bombonešiai “Avenger”. Įgulą sudarė 14 žmonių. Iš pradžių viskas klostėsi sklandžiai, tačiau jau po pusantros valandos leitenantas Čarlzas Teiloras (Charles Taylor) skrydžių valdymo bokštui sunerimęs pranešė, kad pasiklydo ir net negali įžvelgti vandenyno paviršiaus. Dispečeriai nurodė lėktuvams sukti į vakarus, tačiau karininko atsakymas dar labiau pribloškė:

 

“Mes nežinome, kur yra vakarai… Viskas taip keista… kažkas mus klaidina. Negalime nustatyti jokios krypties.”

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Nutrūkus radijo ryšiui, į pagalbą eskadrilei buvo išsiųstas lėktuvas “Martin Mariner”, kuris taip pat paslaptingai prapuolė. Per keletą valandų dingo 6 lėktuvai su 27 ekipažo nariais, tačiau Jūrų ministerijos sudaryta komisija taip ir nesugebėjo nieko paaiškinti.

 

Įdomu tai, kad visos aukos, išskyrus 19 eskadrilę, ne tik nesiuntė jokių nelaimės signalų, bet net atvirkščiai – prieš pat tragediją dažniausiai pranešdavo, jog kelionė vyksta sklandžiai.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Mėginant įminti Bermudų trikampio mįslę, daug spėliojama. Vieni sako, jog tai nuolatinė ateivių susirinkimo vieta, į kurią kitų planetų būtybės atskrenda pagrobti žmonių ir mašinų savo tyrimams. Kiti teigia, jog šioje vietovėje yra erdvės ir laiko nukrypimų, dėl kurių laivai ir lėktuvai atsiduria kitose epochose. Tačiau dingimų priežastimi laikoma didelė metano dujų koncentracija. Manoma, kad požeminiai žemės slinkimai šioje teritorijoje atvėrė gausius metano hidratų klodus. Šios degios dujos uždegė lėktuvų variklius. Lėktuvai sprogo. Tačiau kyla klausimas, o kurgi nuolaužos? Jų juk neliko.

 

Labiausiai tikėtina versija, kad šioje vietoje veikia labai stiprūs magnetiniai laukai. Dėl jų poveikio kompaso rodyklė rodo ne į Šiaurės ašigalį, bet į Magnetinę šiaurę, kuri yra apie 2414 km nuo Šiaurės ašigalio.

 

Tai suklaidindavo navigatorius, dėl to laivai ir lėktuvai paprasčiausiai pasiklysdavo. Kai kurie tyrinėtojai mano, kad magnetiniai laukai galėjo sukelti kai kuriuos stebėtus reiškinius, pavyzdžiui, borto įrangos gedimus, tačiau net tai nepadeda įminti mįslės. Bermudų trikampis išlieka paslaptingas…

 

Jei laivai, lėktuvai ir žmonės tebegrobiami iš įvairių planetos vietų ir ypač iš Bermudų trikampio, ar tai NSO, ar kitokiomis priemonėmis, svarbu būtų žinoti šių veiksmų priežastis. Kai kurie tyrinėtojai mano, kad aukštesnės civilizacijos tokiu būdu mėgina tyrinėti mūsų raidą ir galbūt kritišku momentu neleisti mums susinaikinti. O kad dabartinės mūsų civilizacijos vystymasis veda planetą į pražūtį – yra akivaizdu. Kaip matėme, galimas dalykas, jog tokios katastrofos Žemėje jau buvo, ir civilizacijos susinaikino.

 

Kita versija būtų, kad Bermudų trikampyje ir kai kuriuose kituose planetos taškuose egzistuoja išėjimai į kitas lygiagrečias erdves, o mums atsitiktinai į tuos išėjimus patekus, jie tampa tik vienos krypties gatve, nes nebeleidžiama sugrįžti atgal.

 

Apmąstydami šimtus išnykimų Bermudų trikampyje, pastebime du išnykimo variantus: arba laivas ar lėktuvas dingo su visais žmonėmis, arba (jei kalbama apie laivą) dingo tik žmonės, o laivas liko plūduriuoti. Jeigu dėl kai kurių iš nelaimių kaltę galime suversti orų sąlygoms, tai visiškai nepaaiškinami yra atvejai, kai laivai dingsta visai šalia kranto, esant puikiausioms sąlygoms, o lėktuvai prasmenga kažkur pačiose aerodromo prieigose.

 

Bermudų trikampio istorija yra apsupta paslapties skraistės. Tiek senovės, tiek dabarties legendos kupinos nesuprantamo gamtos jėgų elgesio, neįrodyto fizikos mokslo teorijų, kurios, beje, galėtų paskatinti žmoniją ieškoti ryžtingesnių koncepsijų. Bermudų trikampis veda mus į tolimiausias praeities civilizacijas, nuskendusius pasaulius, verčia ieškoti atsakymo, dairantis ateivių iš kosminės erdvės ar proto brolių kitose dimensijose, apie kuriuos mes tik svajojame.

 

Žinoma, nerandant doro problemos paaiškinimo, lengviausia pasakyti, jog problema neegzistuoja, jog ją sukūrė fantazuotojai ar mistikai. Tačiau nuo to problema nenustos mūsų dirginusi.

 

Žmogus nemėgsta konfrontuoti su paslaptimis. Jo prigimčiai maloniau pažinti pavojų negu nepažinti jo žinant, jog jis yra.

 

Ir čia susiduriame su tais dviem prieštaravimais. Bermudų trikampis, rajonas – visiems gerai žinoma teritorija (ar akvatorija) tikrai egzistuoja mūsų planetoje, tačiau jis susijęs su jėgomis, kurios tebėra mums paslaptis Žmonija dabar artinasi prie savo brandos. Tad ar galime atsitraukti ir nesiekti žinių, naujesnių problemos sprendimų, nesvarbu, ar jos būtų susijusios su mūsų, ar su kitais pasauliais?

Rekomenduojami video:


2500
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
vidury zemyno

Noreciaų kada iplaukti i bermudu trikampi

saule

sudomino mane mat visko siais laikais yra

Evelina

Sveiki. Jusu straipsnis mane labai sudomino. Siaip as pagalvojau ir noriu paklausti. Is kur vat zinoma jog nera nuolauzu ir jokiu likuciu? Juk niekas ten nevyks tikrinti, nenori ir jie dingti. Nezinau man cia biski keista.

opc

prie Japonijos krantu yra panasus trikampis, vadinamas Velnio jura arba Drakono trikampiu

Taip pat skaitykite