Ką valgyti, kad būtume protingi?

smartJei norite pagerinti savo atmintį ir stimuliuoti smegenų darbą, išsiaiškinkite, kokių produktų reikia valgyti daugiau.

 

Riebi žuvis

 

Omega 3 riebalų rūgštys, esančios sardinėse, lašišoje ir skumbrėje, ne tik gerina smegenų darbą, bet ir teigiamai veikia visą organizmą.

 

Todėl, kad neturėtumėte problemų su atmintimi, griebkitės riebios žuvies.

 

Lapinės daržovės

 

Tamsių spalvų lapinės daržovės taip pat gerina mūsų smegenų darbą. Špinatai ir brokoliai gausūs antioksidantų, vitamino C ir beta karotino. Jose yra ir folio rūgšties, kuri gerina atmintį ir informacijos įsisavinimą.

 

Kiaušiniai

 

Kiaušiniuose gausu vitaminų ir mineralų, kurių dėka jie yra puikus maistas smegenims. Turtingi geležimi, jodu ir vitaminu B12, kiaušiniai turi būti dažni jūsų maisto racione. Juk geležis kuria raudonuosius kraujo kūnelius, kurie gabena deguonį į smegenis. Dėl to jos būna aktyvios. O jodas gerina problemų bei užduočių sprendimo galimybes.

 

Žalioji arbata

 

Kad smegenys gerai funkcionuotų, būtina palaikyti vandens balansą – juk jos net 80 proc. sudarytos iš vandens. Be organizmui taip reikalingo vandens, nepamirškite ir žaliosios arbatos. Ekspertai tvritina, kad šis gėrimas didina psichinį aktyvumą ir gerina atmintį, o jame esantys oksidantai mažina demensijos riziką.

 

Šokoladas

 

Saikingas juodojo šokolado, kuriame gausu flavonoidų, valgymas gerina pažinimo įgūdžius, teigia ekspertai. Jie tvirtina, kad flavonoidai gerina smegenų kraujotaką bei aktyvina naujų neuronų, padedančių naujų prisiminimų formavimuisi, susidarymą.

 

Rekomenduojami video:


2500
5 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
dr34m

Valgyt reikėtu viska kas nėra kepta ar virta, vaisius, daržoves, daigintas sėklas, riešutus, dauguma aliejų (ne ta kur kepimui naudoji). Aišku nereikėtu apsileisti ir užsiimti kokia mėgiama fizine veikla. Ir dar nereikėtu smegenėliu pamiršt, užsiimt kokia protine veikla. Juk protingesnis nebūsi vien sveikai valgydamas ir kurksiodamas prie tv. Būkite visi sveiki.

dr34m

Be to valgant patarčiau gerai sukramtyti maista prieš nuryjant, nes skrandis dantų tai neturi, o skrandžio rugštis ne koks stebuklingas tirpiklis. Tas kramtimas ne visiems priimtinas turbūt, kai nori greit pavalgyti. Nu, bet geriau tada mažiau suvalgyt nei nuryt kelis judesius burna padares. Organizmas lengviau ir daugiau pasisavins iš tokio gerai “sumalto” maisto. Kas iš to, kad mes prisirijam per ~5min, sotus jauties ir tiek, visuo tuo “brūdu” tenka susidorot musų organizmui (skrandžiuj pirmoj eilėj). Rūpinkitės savimi, būkit sveiki.

valdis

Nori būti protingas, valgyk tą. Nori būti lieknas, valgyk aną. Nori būti sveikas, valgyk šitą. Nenori būti – nieko nevalgyk.
:-)

ricardas

tiesos niekas nenores girdeti)) nes narkomanija per toli pazengusi,cia butu i tema valgyk sviezias darzoves ir vaisius,

ropke

nuo kraujo grupes dar priklauso, pirma, nuline grupe pvz. geriausiai virskina mesa. antra A grupe , mesos atzvilgiu yra silpniausia, trumpiausiai net gyvena 2 grupes zmones. zuvis gali tikt gali ir netikt. nu siaip jo kai tokie dabar uzterstumai, sunku kazka rast sveiko labai, nebent isikast koky pruda, augint lasisas paciam, jas ten kur dirbtinai veisia, seria ten priedais pagerintais

Tiesa

Visose zuvyse randama daug plastiko bei sunkiuju metalu, tad tai nera geras Omega 3 saltinis. Linu semenys ira labai geras omega 3 saltinis, graikiski riesutai,chia seklos.Vienintelis givunas kuris gali pilnai svirskinti kiausinius ira lape, zmones deja nera pritaikyti valgyti vistu menesiniu.Kodel sokoladas gerai, del kakavos, bet pats sokoladas ira blogai nes jame daug per daug zukraus.

Taip pat skaitykite