Bučiniai – geriausias vaistas nuo visų ligų?

buciniaiIeškote ilgo ir laimingo gyvenimo paslapties? Viskas šiame pasaulyje labai paprasta: jei sveikata leidžia, gyvenk kiek tik širdis geidžia. Tačiau kyla klausimas, kaip apsaugoti save nuo ligų.

 

Vienas paprasčiausių būdų – ilgai bučiuotis. Moksliniais tyrimais įrodyta, jog ilgai besibučiuojantys gyvena ne tik laimingesnį gyvenimą, bet ir padeda savo kūnui išlikti gyvybingesniam.

 

Naujienų portalas oops.lt pristato 9 moksliškai įrodytus faktus apie bučinius.

 

1. Mokslininkai teigia: jei kasdien atsisveikindami pabučiuosite savo antrąją pusę, gyvensite net penkeriais metais ilgiau.

 

2. Bučiavimasis padeda pakelti žmogaus savivertę. Bučiuodami kitą žmogų leidžiate jam pasijusti įvertintu, o tai padeda prablaškyti mintis.

 

3. Bučiavimasis padeda sudeginti nereikalingas kalorijas (2-3 kalorijos per minutę). Ypač karštas lupų susilietimas greitina medžiagų apykaitą. Mokslininkai, atlikę studiją šia tema, teigia, kad trys tikrai aistringi bučiniai per dieną (ne trumpesni, nei 20 sekundžių) gali padėti atsikratyti nereikalingo kilogramo ar net kelių. Ar ne pats laikas pradėti laikytis šios dietos?

 

4. Bučiavimasis – tai gerai žinomas stresą mažinantis vaistas. Tikri bei aistringi bučiniai sumažina įtampą, neigiamas emocijas, skatina teigiamų emocijų atsiradimą, taip pat neigiamai veikia streso hormoną.

 

5. Tam, kad galėtumėte pasibučiuoti, reikia net 30 įvairiausių veido raumenų, kurie bučiavimosi metu yra labai įtempti, kad skruostai išlaikytų tinkamą formą. Tokia nedradicinė mankšta padeda išlyginti veido odą, bei paskatinti kraujo cirkuliaciją.

 

6. Bučiavimasis teigiamai veikia širdies veiklą. Šio proceso metu padidėja adrenalino išsiskyrimas, o tai skatina tankesnį plakimą ir geresnę kraujo apytaką. Dažnas bučiavimasis ne tik pagerina širdies ir kraujagyslių būklę, tačiau padeda sumažinti kraujo spaudimą bei cholesterolio kiekį kraujyje.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

7. Bučiavimosi metu, kai susijungia skirtingų lyčių seilių molekulės, gaminasi natūralios antibiotinės medžiagos. Taip pat seilėse yra gausu anestetinės medžiagos, kuri malšina skausmą.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

8. Bučiavimasis mažina nerimą ir padeda sutvarkyti mintis. Šis procesas padidina oksitoksino išsiskyrimą – tai yra ramybės hormonas, kuris skatina atsipalaidavimą.

 

9. Endorfinai, kurie pasigamina bučiavimosi metu yra net 200 kartų efektyvesni nei morfijus. Tačiau tai nereiškia, kad operacijos metu bučiniai atstos morfijaus skausmo nuslopinimą.

 

Inf. šaltinis: oops.lt

Rekomenduojami video:


2500
5 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Giedrius

Tai yra grina tiesa,spazmus , spastika nujama,dauk vardinti galima butu, bet yra tokiu komentatoriu kurie tik pasieps visa tai,reik 1ma mylet vienas kita…

illuminati

net ir nuo veneriniu? :D

Kunilingistijus

Buciuoju moterims tarp koju, tai tikrai panasu,kad straipsnis veikia – buna patenkintos ir sypsosi po to :))))

normaliai

:DDDDDDD

alvydukas

pabuciuokit mane,prasau.Maldauju

as

zinau tai seniai

Taip pat skaitykite