Mūsų sėkmę smarkiai lemia mūsų santuoka


Nesvarbu, suvokiate jūs tai ar ne, jūsų sėkmė ir požiūris į gyvenimą labai smarkiai priklauso nuo žmonių, kurie jus supa. Pasak mokslininkų, sėkmė dauguma atvejų priklauso nuo to, su kuo jūs tuokiatės.

 

Pavyzdžiui, neseniai atlikto tyrimo rezultatai, kuriuos paskelbė amerikiečių Karnegio ir Melono universitetas, liudija, jog sutuoktinis arba sutuoktinė gali daryti didžiulę įtaką jūsų sprendimams, o galiausiai net lemia jūsų sprendimus, kuriais artina jus prie siekiamo rezultato arba lemtingai nuo jo nutolina.

 

Moksliškai įrodyta, jog žmonės, turintys antrosios pusės palaikymą, būna „labiau linkę siekti sėkmės gyvenime“.

 

Žmonės, kuriuos palaiko partneris, labiau linkę imtis sudėtingesnių uždavinių. Tokią išvadą mokslininkai padarė išanalizavę 163 šeimų gyvenimus. Kiekvienam iš partnerių buvo pasiūlyta išspręsti paprastą uždavinį ar parungtyniauti dėl didesnio prizo. Tuo pat metu tyrėjai kruopščiai analizavo visus tuo metu vykstančius sutuoktinių tarpusavio pokalbius.

 

Paaiškėjo, kad tie eksperimento dalyviai, kuriuos palaikė partneris, dažniau sutikdavo kovoti dėl pažadėto didesnio apdovanojimo. Ir atvirkščiai – tie, kurie šeimoje buvo mažiau palaikomi, dažniausiai apsispręsdavo imtis paprastesnės užduoties.

 

Bet tuo tyrimas nesibaigė. Kai susisiekė su tiriamomis poromis po pusės metų, mokslininkai sužinojo, kad rungtyniavusieji dėl prizo dar labiau susivienijo, ėmė geriau gyventi materialiai ir pasiekė daugiau laimės, palyginti su tais, kurie nusprendė susitaikyti su minimumu ir nekonkuruoti.

 

Kaip teigė psichologijos profesorius ir minėto tyrimo autorius Brukas Finis, mokslininkams pavyko įrodyti, jog ta moralinė parama, kurią žmonės jaučia priimdami svarbius sprendimus (pavyzdžiui, rinkdamiesi naują darbą arba plėsdami pažįstamų žmonių ratą), labai smarkiai nulemia jų būsimą gyvenimą.

 

Partneris jums arba padeda pasiekti sėkmės, motyvuodamas išnaudoti atsiveriančias naujas galimybes, arba trukdo, lemtingai mažindamas tikimybę, kad jūs pasinaudosite naujomis gyvenimo galimybėmis.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Žymios poros patvirtina šias mokslininkų išvadas

 

Turbūt geriausiu šios mokslininkų teorijos įrodymu tapo pačios įžymiausios šiuolaikinės sutuoktinių poros. Barakas ir Mišelės Obamos (Barack, Michelle Obama), Markas Zukerbergas ir Priscila Čan (Mark Zuckerberg, Priscilla Chan), Jay-Z и Bejonsė (Beyonce) – tai tik keletas iš panašių žinomų partnerysčių.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Visi jie priklauso skirtingiems pasauliams ir dirba skirtingose srityse, bet pripažįsta vieną tiesą: jie niekados nebūtų pasiekę sėkmės, jeigu jų nebūtų palaikę mylimieji.

 

2011 metais interviu su Opra Vinfri (Oprah Winfrey) JAV prezidentas B. Obama prisipažino: „Be jokių abejonių, jokie mano laimėjimai nebūtų įmanomi be Mišelės pagalbos. Anksčiau tu klausei manęs, kas man padeda neišeiti iš proto, išlaikyti pusiausvyrą ir susidoroti su stresu. Ką gi, tai yra ši nuostabi moteris. Ji ne tik yra nuostabi pirmoji ponia, ji – mano ramstis. Ir aš kiekvieną dieną ja dėl daugelio dalykų pasitikiu.“

 

Dar vienas pavyzdys – Markas Zukerberkas ir jo 2017 metais Harvardo studentams pasakyta kalba. Tinklalapio „Facebook“ įkūrėjas visą savo darbą dedikavo savo mylimai žmonai: „Priscila – pats brangiausias man žmogus šiame pasaulyje, todėl santuoka su ja – tai pats svarbiausias dalykas, kurį aš sukūriau savo gyvenime.“

 

Tačiau ne tik žmonos gali palaikyti savo vyrus. Muzikos žvaigždė Bejonsė taip pat teigia, kad pasiekė sėkmės savo sutuoktinio Jay-Z dėka. Anot dainininkės, vyras padėjo jai absoliučiai viskuo: „Aš nebūčiau tapusi ta moterimi, kurią jūs dabar matote, jeigu namie manęs nebūtų laukęs šis vyras. Žinodama, kad jis ten, aš pasiekiau savo sėkmės.“

 

Išvada

 

Kiekvienas iš mūsų savaip apibrėžia sėkmę. Galbūt kai kurie žmonės nė nesusimąsto apie santuoką, bet jūs negalite neigti, kad egzistuoja tokie nuostabūs jausmai, kuriais jūsų gyvenimą praturtina mylimas žmogus.

 

Būti greta žmogaus, kuris jumis tiki ir motyvuoja siekti sėkmės, iš tiesų yra didelė laimė. Tokie santykiai ne tik padeda siekti sėkmės, bet ir paverčia jus laimingais bei dėkingais žmonėmis.

 

O dar sakoma, kad sėkmė atrodo mažiau verta, kai nėra su kuo ja pasidžiaugti.

 

Šaltinis: http://vmarkus.lt/

Rekomenduojami video:


2500

Taip pat skaitykite