Istoriniame mieste atrado šešias aukojimo duobes, pilnas iki šiol nematytų aukso ir bronzos dirbinių (Video)


Archeologai istoriniame Kinijos mieste Sanxingdui atrado šešias aukojimo duobes, o jose – apie 500 dirbinių, įskaitant auksines ir bronzines kaukes.

 

Radimvietė yra maždaug už 1500 kilometrų į pietvakarius nuo Pekino, pranešė Kinijos valstybinė spaudos agentūra „Sindhua“.

 

Artefaktai datuojami maždaug trimis tūkstančiais metų – tuo metu, kai šią Kinijos dalį valdė senoji Šu karalystė. Be kaukių, archeologai atrado bronzinius dirbinius su drakono ir karvės raižiniais, miniatiūrines dramblio kaulo skulptūras, šilko, suanglėjusių ryžių ir medžių sėklų, pranešė „Xinhua“.

 

„Mūsų pačių nustebimui, atkasėme dar niekada iki tol nematytus bronzos dirbinius“, – „Xinhua“ sakė Sičuano provincijos kultūros reliktų ir archeologijos tyrimų instituto archeologas Lei Yu. – Pavyzdžiui, kai kurie dideli ir subtilūs bronzos dirbiniai turi keistai atrodančius drakono arba karvės piešinius“.

 

Tyrėjai duobėse nerado žmogiškų palaikų ir nežino, kokią tiksliai funkciją duobės galėjo atlikti. Nepaisant to, šešių duobių atradimas gali suteikti užuominų apie ritualus, kuriuos tuo metu atlikinėjo karalystės žmonės.

 

 

Žmonių palaidojimai?

 

Vietinis Guanghano miesto ūkininkas Sanxingdui netyčia atrado 1929 m. – jis atsitiktinai aptiko duobę su nefrito dirbiniais Tačiau ši vieta archeologų susidomėjimo sulaukė tik 1986 m., kai buvo surastos dvi 3200 metų senumo duobės, kuriose buvo tūkstančiai dirbinių.

 

Tose duobėse, esančiose netoliese dabar atrastų, taip pat nebuvo žmonių palaikų, ir mokslininkai diskutavo, kam jos galėjo būti naudojamos, knygoje „Anyangas ir Sanxingdui: senovės Kinijos civilizacijų paslapčių atskleidimas“ 2002 m. rašė Karališkojo Ontarijo muziejaus (Torontas, Kanada) vyresnysis kinų meno ir kultūros kuratorius Chenas Shenas.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

„Kai kurie mano, kad duobės yra tam tikros kapavietės, tačiau be žmogiškų griaučių. Kūnas dėl ritualinės palaikų deginimo ceremonijos galėjo būti virtęs pelenais“, – knygoje rašė mokslininkas.

 

Kita galimybė – duobės gali būti susijusios su politiniais pokyčiais, vykusiais regione. Ch.Shenas pažymėjo, kad žmonės maždaug prieš 3000 metų pamažu apleido Sanxingdui teritoriją. Nors ši vieta po truputį tapo apleista, Šu karalystė egzistavo tol, kol 316 m. pr.m.e ją užkariavo kita valstybė, vadinama Qin.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Šiuo metu toliau tęsiama šešių naujai atrastų duobių ir jose rastų dirbinių analizė. Išliko nedaug tekstinių šaltinių, aptariančių tuo metu įvykusius dalykus, todėl sunkiau nustatyti, kam buvo naudojamos šios duobės, rašo portalas „Live Science“.

 

 

Šaltinis: http://technologijos.lt/

Rekomenduojami video:


2500

Taip pat skaitykite