Ženklai rodo, kad Rusija ruošiasi karui, bet dėl prastos technikos nukentės patys jų kariai


Koviniai veiksmai – tai nėra kažkas netikėto ir akimirkos impulsas – ypač kai esi agresorius, sako Lietuvos kariuomenės atsargos majoras ir ginkluotės entuziastas Darius Antanaitis. Pasak jo, karui reikia pasiruošti.

 

„Būtina performuoti savo pramonę, kad kuo mažiau priklausytų nuo išorės logistikos. Pradėti ruošti savo visuomenę, kad karas yra neišvengiamas ir būtinas. Sugadinti santykius su aplinkiniais, kad atsirastų migla, jog aplink vien priešai ir puolimas yra gynyba. Surasti skaitlingesnius ir „turtingesnius“ sąjungininkus. Atnaujinti ir paruošti savo kariuomenę, kad galėtų pulti „iš eigos“ – ir taip toliau. Tai yra kompleksas priemonių, kuris sudarytas iš įvairių diplomatinių, ekonominių, karinių ir informacinių priemonių. Visus šiuos indikatorius Rusija turi ir minėtos priemonės aktyvuotos“ – teigia karininkas.

 

Jis atkreipia dėmesį, kad Rusijoje įvestas maisto ir kitų produktų iš užsienio embargas davė laiko vidaus rinkai persiorientuoti iš tarptautinės prekybos į uždarą vidinę. „Vidaus visuomenė įbauginta ir įelektrinta. Diplomatiniai santykiai su išorės pasauliu nutraukti. Flirtas su Kinija ir bendros karinės pratybos su ja. Kariuomenė sutelkta ties strateginiais Rusijos taškais: Arktimi ir Ukrainos pasieniu. Visos Rusijos kariuomenės sukomplektavimas atnaujinta ginkluote siekia 70 procentų“, – aiškina atsargos majoras.

 

D.Antanaičio teigimu, dar vasario mėnesį rusai pareiškė, kad jų oro desanto pajėgos gaus apie 250 vienetų atnaujintų ginkluotės sistemų. „Be to, rusų kariai planuoja gauti daugiau nei 10 000 naujų oro desantavimo priemonių. Be minėtų priemonių Rusijos kariuomenė šiais metais atnaujino du savo oro desanto batalionus, aprūpindama juos mašinomis BMD-4M kovos (iš viso apie 60 mašinų) ir dabar 12 batalionų turi šias atnaujintas kovos mašinas (iš viso apie 360 kovos mašinų). Pagal minėtus skaičius, rusai teigia, kad oro desanto puolamieji daliniai 72 procentais aprūpinti šiuolaikine ginkluote“ – dėsto ginkluotės entuziastas.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Karys pasakoja, kad BMD-4M – tai praeito amžiaus paskutinio dešimtmečio atnaujintos kovos mašinos BMD-3 versija. „Jos svoris yra truputį daugiau nei 13 tonų, nes pagaminta iš aliuminio lydinių. Tai reiškia, kad jos šarvavimo lygis panašus ar net mažesnis, nei mūsų kariuomenės naudojami šarvuoti transporteriai M-113. BMD-4M ginkluotę sudaro 100 mm patranka, kuri suporuota su 30 mm automatine patranka ir 7,62 mm kulkosvaidžiu. Papildomai turi prieštankinį raketinį kompleksą bei dar vieną 5,45 mm kulkosvaidį. Mašiną valdo 3 kariai ir gali papildomai pervežti iki 5 karių“, – pasakoja D.Antanaitis.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Jis atkreipia dėmesį, kad dėl nedidelių mašinos gabaritų (vos 2,45 m aukščio), desanto kariai sunkiai telpa viduje, todėl dažniausiai „tradiciškai rusiškai“ važiuoja ant kovos mašinos korpuso. „BMD-4M kovos mašina yra lengvai pažeidžiama sunkiaisiais 12,7 mm kalibro kulkosvaidžiais, 40 mm automatiniais granatsvaidžiais bei įvairia prieštankine ginkluote. Rusų kovos mašinos korpusas galėtų apsaugoti viduje esančius karius nuo 120 mm minosvaidžių, 105 mm ir 155 mm haubicų ugnies skeveldrų – tačiau kariams esantiems ant mašinos korpuso tokia ugnis yra pražūtinga“, – sako karys.

 

„Sprendžiant iš viešų pareiškimų, Rusija toliau didina įtampą ir perginkluoja savo kariuomenę, besiruošiant aktyviems kovos veiksmams – tačiau rusai pasirinko savo senąją praktiką: kiekis prieš kokybę. Toks požiūris suveikė per Antrą pasaulinį karą – bet su sąlyga, kad buvo atidarytas antras frontas ir sąjungininkai rėmė sovietus viskuo: nuo maisto iki ginkluotės ir savo kariais. Tačiau ar suveiks šį kartą, abejotina“, – apibendrina D. Antanaitis.

 

Šaltinis: http://technologijos.lt/

Rekomenduojami video:


2500
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Koks tavo reikalas

Na jono krykstytojo apokalipses knygoje minimi 4 raiteliai. Pirmas jau buvo (raitelis nesantis ligas,sedintys ant balto zirgo,vilkintis baltus drabuzius,rankoje laikantis lanka ir ant galvos devintis karuna) apie ji mums jau du metus istisai varo per visas masmedijas. (Karuna)
antras ugniaplaukis su kardu rankoje kuris simbolizuoja kara. Poto eina badas ir mirtis. Zmones susimastykit kokie mes tamsus… Dievas,Kurejas mus uz tai baudzia…reikia atgailauti…

Lialia

Karą kelia ne rusai. Jie tik provokuojama.

Taip pat skaitykite