Pats pavojingiausias žodis pasaulyje


Taip, šis žodis gali paveikti abiejų – ir kalbančiojo, ir klausytojo – pasąmonę.

 

Jeigu jūsų smegenų veikla būtų tiriama magnetinio rezonanso tomografu, ir tuo metu trumpiau nei sekundę būtų rodomas žodis „NE“, iškart išsiskirtų nemažai streso hormonų ir neuromediatorių. Tai akimirksniu sutrikdo normalų smegenų darbą, prastėja loginis mąstymas, kalbiniai sugebėjimai, rašo psychologytoday.com.

 

Vien tik keletą sekundžių žiūrėjęs į neigiamų žodžių sąrašą jautrus ir į depresiją linkęs asmuo pasijunta blogiau, ir kuo ilgiau mąstoma apie tai, tuo blogesnis poveikis atminčiai, jausmams. Gali pablogėti miegas, apetitas, gebėjimas patirti laimę ir pasitenkinimą.

 

Ir atsisakant ką nors daryti, net paprastas atsakymas „ne“ lemia, kad streso hormonai išsiskiria ne tik sakančiam asmeniui, bet ir tam, kuris tai girdi. Klausytojas taip pat labiau susierzina, dingsta pasitikėjimas ir noras bendradarbiauti. Faktas tas, kad vien buvimas su negatyviai nusiteikusiais žmonėmis daro jus įtaresnius kitų atžvilgiu.

 

Bet koks negatyvus mąstymas, pavyzdžiui, rūpinimasis dėl jūsų finansinės ateities ar sveikatos sitmuliuoja destruktyvių neuromediatorių išsiskyrimą. Tai taip pat veikia ir vaikus – kuo daugiau jie turi negatyvių minčių, tuo labiau linkę į emocinį nestabilumą. Jei išmokysite juos mąstyti pozityviai, padėsite jiems dabar ir palengvinsite jų tolimesnį gyvenimą.

 

Negatyvus mąstymas tampa įpročiu, kuo labiau jūs skundžiatės, ką nors neigiate, nesvarbu, darbe ar namuose, tuo sunkiau darosi sustoti.

 

Neigiami žodžiai, pasakyti supykus, kenkia dar labiau. Smegenys gauna pavojaus signalą, prislopinami centrai, atsakingi už sprendimų priėmimą, tai padidina palinkį veikti iracionaliai.

 

Mus gąsdinantys žodžiai, tokie, kaip skurdas, liga, mirtis, taip pat turi neigiamą poveikį. Netgi jei gąsdinančios mintys neturi jokio pagrindo, smegenys į jas reaguoja tarsi į realų pavojų. Mes esame tarsi užprogramuoti rūpintis ir bijoti aplinkinio pasaulio – dar nuo tų laikų, kai žmonės nuolat turėjo kovoti dėl išgyvenimo.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Norint nutraukti tą nuolatinio rūpinimosi grandinę, reikėtų savęs paklausti, ar situacija, dėl kurios nerimaujame, tikrai gresia pavojumi gyvybei? Dažniausiai taip nėra ir tai suvokę jūs galite save nuraminti, imtis atitinkamų veiksmų problemai išspręsti. Taip į jūsų sąmonę neįsitvirtins neigiami potyriai.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Pagavę save mąstant negatyviai, jūs turite stengtis pasikeisti, susitelkti ties pozityviomis mintimis ir vaizdais. Taip nerimas, depresija, pyktis mažėja, negatyvios mintys silpnėja.

 

„Taip“ galia

 

Kai gydytojai moko pacientus neigiamas mintis ir įsitikinimus pakeisti teigiamomis, pagerėja pats bendravimas, pacientai ima labiau pasitikėti savimi, vėl gali kontroliuoti savo emocijas. Tačiau jūsų pasąmonė silpniau reaguoja į pozityvias mintis nei į negatyvias, nes negresia pavojus gyvybei.

 

Norint įtvirtinti pozityvias nuostatas, reikia tai daryti nuolat, stengtis visur į žiūrėti teigiamus dalykus. Barbara Fredrickson, viena pozityviosios psichologijos kūrėjų, teigia, kad kiekvienai neigiamai minčiai mes turime priešpastatyti po tris teigiamas (netgi tokias mintis, kaip pvz., „aš nusivylęs“ ar „tai ne tas, ko aš tikėjausi“ priskirkite prie neigiamų).

 

Neturi reikšmės, jei jūsų teigiamos mintys nėra visiška tiesa, jos vis tiek padidina pasitenkinimo, laimės jausmą. Pozityvus mąstymas kiekvienam gali padėti labiau optimistiškai žiūrėti į ateitį.

 

Pozityvūs žodžiai ir mintys skatina mus veikti, padeda išsiugdyti atsparumą problemoms. Pasak Kalifornijos universiteto profesorės Sonjos Lyubomirsky, žinomos pasaulyje laimės jausmo tyrėjos, jei jūs norite įtvirtinti pozityvų mąstymą, dalinkitės su kitais savo laimingiausiais momentais, branginkite kiekvieną džiaugsmingą gyvenimo akimirką.

 

Mūsų patarimas: apgalvotai rinkitės žodžius, neskubėkite jų ištarti. Tai leis mažinti neigiamų nuostatų kiekį. Tyrimai parodė, kad kuo daugiau teigiamų žodžių, tokių, kaip meilė, taika, atjauta, jūs kartojate, tuo labiau mažėja fizinė įtampa ir emocinis stresas. Jūs jausitės geriau, pagerės ir santykiai su aplinkiniais.

 

Kai jūs po vienos neigiamos minties penkis kartus pagalvojate apie kažką teigiamo, jūs tada jaučiatės geriausiai. Štai kokia žodžio „taip“ galia.

 

Šaltinis: http://seimairnamai.eu/

 

Rekomenduojami video:


2500

Taip pat skaitykite