Frazės, blokuojančios finansinius srautus

Visada gerai apgalvokite, ką kalbate. Esama frazių, kurios tiesiogine prasme atbaido pinigus. Jos gali būti ištartos užpykus, susijaudinus, lyg tarp kitko, tačiau suveikia labai stipriai ir pinigų srautas pamažu išsenka. Pagalvokite, ar nepasitaiko jūsų leksikone tokių frazių?

 

„Aš niekada nepraturtėsiu“. Jeigu pastoviai kartosite šią frazę, vargu ar kada praturtėsite. Taip yra dėl to, kad jei ilgai galvojame apie vieną ir tą patį, mintys transformuojasi į įprotį, kuris vėliau būtinai įtakos realybę. Pinigai ateina pas savimi pasitikinčius žmones. Atėjo laikas atsikratyti pesimizmo ir pradėti veikti. Susikurkite planą, kaip pasiekti finansinės gerovės ir pradėkite mažais žingsneliais judėti link tikslo.

 

„Paimsiu kreditą, o paskui kaip nors išsivartysiu“. Taip įpratę samprotauti žmonės, kuriems artimiausiu metu pinigų nenusimato ir jie, užuot optimizavę išlaidas ir pradėję taupyti, eina mažiausio pasipriešinimo keliu. O paskui dėl staigaus, momentinio impulso tenka daug ko atsisakyti ir smarkiai save apriboti.

 

„Amžinai tuščia piniginė“. Nenusiriskite iki būsenos, kai piniginė visiškai ištuštės. Joje visada turi būti pinigų. Suma nesvarbi. Kad ir vienas euras. Netgi dovanoti pinigines priimta su pinigais. Jokiu būdu nereikia akcentuoti, kad pinigų šiuo momentu nėra. Geriau galvoti apie tai, kad šiuo metu nėra laisvų lėšų. Tai atrodys maždaug taip: pinigų aš, žinoma, turiu, jie tiesiog investuoti į kitas sritis. O jeigu reguliariai trūksta pinigų, vertėtų peržiūrėti išlaidas.

 

„Niekaip nerandu laiko užsidirbti“. Jeigu dirbate ir dažnai kartojate šią frazę, labai tikėtina, kad dirbate ne savo darbą. Būtų ne pro šalį pakeisti veiklos sferą.

 

„Nėra reikalo užsiimti savo buhalterija, aš ir taip puikiai žinau savo išlaidas“. Net jeigu turite nuostabią atmintį ir išleidžiate labai mažai pinigų, situacija dažniausiai ne visai tokia puiki. Žmonės neįpratę atsižvelgti į smulkius pirkinius, kurie galiausiai suryja ne tokias jau ir menkas sumas. Išlaidas būtina kontroliuoti. Tai galima daryti telefone, bloknote, kompiuteryje. Iš pradžių bus neįprasta ir nelengva, bet jau po 21 dienos susiformuos įprotis ir toliau bus žymiai paprasčiau.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

„Atidedu juodai dienai“. Negalima taupyti juodai dienai, jeigu nenorite jos sulaukti. Geriau susidaryti aiškų planą, kokiems tikslams taupote: kelionei, mokslams, automobiliui ar naujiems batams. Taupyti be jokios abejonės naudinga, tačiau ir taupymo tikslai turi būti verti.

 

„10 eurų? Argi tai pinigai?“ Jei bent kartą per mėnesį ištariate tokią frazę, laikas susimąstyti. Juk atsidedant netgi tokią sumą, galima visiškai realiai pagerinti gyvenimą.

 

„Privalau taupyti“. Apklausę įvairaus dydžio pajamas gaunančius žmones, specialistai padarė išvadą, kad visada visur taupyti pratę žmonės niekada netaps turtingais. Jie atsisako savo troškimų, neieško būdų, kaip tuos troškimus įgyvendinti, skirtingai žmonės, kurie mėgsta leisti pinigus ir kurių ambicijos ragina juos ieškoti papildomų pajamų šaltinių.

 

„Ne piniguose laimė“. Frazėje esama tam tikros logikos. Ne kiekvienas turtuolis laiko save laimingu žmogumi. Bet ir tarp skurdžių laimingų ne per daugiausia. Reikia turėti galvoje, kad patys savaime pinigai laimės nesuteikia, tačiau gali padėti pagerinti gyvenimo kokybę.

 

„Mes gi draugai, grąžinsi, kai galėsi“. Ne bėda, jei pinigai bus nedideli, keliolika eurų. Bet jeigu skolinate didelę sumą, verta pareikalauti kvito ar raštelio. Ir aptarti grąžinimo datą. Net jeigu tie žmonės labai artimi ar apskritai giminaičiai. Nes paskui gali atsitikti taip, kad teks su jais ir pyktis, ir teistis.

 

Šaltinis seimairnamai.eu

Rekomenduojami video:


2500

Taip pat skaitykite