Suaugę alkoholikų vaikai mano esantys kitokie nei aplinkiniai

Alkoholikų vaikai jaučiasi esantys kitokie nei aplinkiniai, nes iš tiesų yra šiek tiek kitokie. Tačiau tokių yra gerokai daugiau nei jie mano. Įdomiausia tai, kad alkoholikų vaikai laiko save kitokiais, net būdami su tokiais pačiais, kaip jie. Net ir nesant dingsties taip galvoti, jausmas išlieka.

 

Taip yra todėl, kad kai kitiems vaikams buvo suteikta proga būti vaikais, jūs tuo metu sprendėte visiškai nevaikiškas problemas. Nuolat nerimavote dėl to, kas dedasi namuose. Žaisdami su kitais vaikais, niekaip neįstengdavote atsipalaiduoti ir visa širdimi atsiduoti žaidimui. Baimė dėl bėdų namuose, aptemdydavo viską, kas vyko jūsų gyvenime.

 

Jums nutiko tas pats, kas ir visai šeimai. Jus apleido. Dėl to pasidarė vis sunkiau prisidėti prie kokios nors žmonių grupės. Neturėjote progų išlavinti bendravimo įgūdžių, kurių reikia norint jaustis savam ir priklausyti kokiai nors žmonių grupei.

 

Mąstydavote kas galėtų padėti. Galbūt išbandėte kyšius – skolindavote draugams mylimus žaislus, knygas, vaišindavote saldumynais. Ar susidėdavote su netinkama kompanija, kurioje galėjote jaustis „kieti“ ir nepriklausomi. O gal ėmėtės dar drastiškesnių „savipagalbos“ būdų.
Alkoholikų vaikams sunku patikėti, kad jie gali patikti tokie, kokie yra, ir kad teigiamo įvertinimo visiškai nereikia užsitarnauti.

 

Vaikystėje jus labai dažnai atstumdavo, o gal net tyčiojosi ar įžeidinėjo. Todėl jums tapo nepaprastai sunku užmegzti ryšius su kitais. Visa širdimi trokštate draugystės, tačiau jos nesulaukiate.

 

Deja, nėra būdo visiškai atsikratyti šio jausmo, bet apmalšinti vienišumo jausmą tikrai įmanoma. Gali teki rizikuoti ir įdėti sunkaus, bet neišvengiamo darbo.

 

Pirmiausia turite surizikuoti būti atviri kitiems žmonėms. Tai jums padės suvokti, kad nors esate išties nepakartojama būtybė, nuo kitų skiriatės ne tiek ir daug. Leiskite žmonėms jus pažinti. Taip ir patys save geriau pažinsite. Už atvirumą jums bus atsimokėta galimybe geriau susipažinti su kitais ir pajusti bendrumą. Taip pamažu atlėgs jausmas, kad esate vieniši minioje.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Vienintelis būdas gauti tai, ko norite, tą patį duoti kitiems. Jei jums reikia meilės, pasiūlykite savo meilę kitam žmogui. Svarbu turėti kelis brangius žmones ir jiems duoti tai, ko trokštate patys. O jie, savo ruožtu, jums atsilygins tuo pačiu.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Galbūt visiškai atsikratyti vienatvės jausmo apskritai neįmanoma. Tačiau ne tik suaugę alkoholikų vaikai mano esantys šiek tiek kitokie, nei aplinkiniai, ir tikrai ne jie vieni jaučiasi nepritapėliai. Tad bijodami ir nepradėję keistis, taip ir liksite vieniši. Užmegzkite ryšį su kitu žmogumi ir atvirai priimkite tai, ką jis jums pasiūlys.

 

Iki kitų susitikimų.
Parengė Rasa Banelė
Parengta remiantis Dr. Janet Geringer Woititz „Suaugę alkoholikų vaikai“

Rekomenduojami video:


2500

Taip pat skaitykite