Kas Jums yra laimė?

Ar kada nors susimąstėte, kas yra tikra laimė? Įprastai ją suvokiame labai asmeniškai, todėl ji kiek kiekvienam pasireiškia skirtingai. Tačiau daugumai laimė turi pagrindinę sąlygą: ją jaučiame tik tada, kuomet gyvenimas su kaupu pateisina lūkesčius bei norus ir net juos viršija.

 

Vieniems laimė bus susilaukti vaikų, įsigyti prabangią transporto priemonę ar kasmet aplankyti vis kitą šalį, o kitiems, deja, – pavogti automobilį, pagaminti atominę bombą ar nušauti pievoje oriai rupšnojantį briedį. Tad norisi paklausti: žmonės, ar Jūsų laimė tikra, o gal tik įgeidžių tenkinimas? Būkite atviri sau ir įvardinkite, kada jaučiate laimę.

 

Visi norime būti laimingi ir dėl šios būsenos esame pasirengę pereiti žarijas, perskaityti krūvas knygų, kankintis varginančiose kelionėse pas Indijos dvasingumo guru ir medituoti valandų valandas. Tačiau laimė kažkur, rodos čia pat, bet vis ateityje. Kaip dykumoje šmėžuojantis oazės miražas.

 

Jeigu Jūs paklaustumėte po sunkios avarijos pers stebuklą išgyvenusių žmonių ar pasveikusių po „nepagydomos“ ligos, jie visi vienbalsiai atsakytų – laimė, tai pats gyvenimas. Kad kas rytą atsikėlus galima išvysti dienos grožį, užuosti pusryčių aromatą, stebėti į darbą skubančius žmones. Juk taip gera jausti, kvėpuoti, mylėti. Tokiai laimei nėra jokių sąlygų. Tai gyvenimo priėmimas su dėkingumu.

 

Sakysite, mums reikia daugiau? Taip, žmogus nori siekti tikslų, mėgautis naujais potyriais, realizuoti talentus, auginti vaikus, statyti namus ir nuolat kurti, bet tai lyg upė, kuri nuolat teka – vietomis srauniai, kitur lėtai, vienur jos krantus bado uolos, kitur glosto samanos. Tai nuolatinis vyksmas, o rezultatas nėra laimė ar sėkmė. Tik mes taip įvertiname. Pats tekėjimas yra laimė.

 

Gerai, jeigu mūsų įsivaizduojama „laimė“ nežeidžia kitų, o jei skaudina ar turi šalutinį poveikį, apie kurį net nepagalvojame?

 

Tai kas gi Jums yra laimė? Atsakę padėkokite gyvenimui, kad esate ir už tai ką, turite. Tuomet ir laimę jausite kur kas ryškiau bei spalvingiau. Nebereikės jos ieškoti nežinia kur.

 

Parengė Rūta Steponavičienė

Rekomenduojami video:


2500
2 Comment threads
5 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Pieno zala

LAIME tai GERA SVEIKATA….nes tai SVARBIAUSIA Zmogaus Gyvenime!!!

Pyktis.

Laime subjektyvus dalykas. Kazkam didziausia laime sveikata,kazkam turtas,kazkam artimieji ir t.t ir pan.

Pvz man yra labai svarbus zmoniu samoningumas kurio dabar beveik nebelike…

rami

mano laime, gera mano ir vaiku,artimuju sveikata.laisve nepriklausomybe nuo aplinkiniu , kvepavimas grynu oru ir saules silumos jautimas ant odos.

na ir dar ,kai vyro ner namie.

Pyktis.

“na ir dar ,kai vyro ner namie.”

Na tai meskit lauk ta vyra. Arba pati nuo jo bekit. Nes ta jusu laime greit isgaruoja kai vyras gryzta?

free

Tu pats is cia garuok

Pyktis.

Free name.
Tu smuk nnaaaahujj urode!!!

free

Eik per lanka paziurek, valdzia tave vel seka pusproti :D

Taip pat skaitykite