Kaip patys susikuriame sau psichologinį pragarą

Daugybė žmonių nesuvokia, iki kokio laipsnio negatyvios emocijos įtakoja mūsų gyvenimo įvykius. Būtent emocijų, dažniausiai – negatyvių, pagalba mes patys to nežinodami siunčiame komandas pasąmonei, o paskui baisiai nustembame, susidūrę su pasekmėmis. Pyktis, baimė, liūdesys, panieka, tinkamai šias emocijas naudojant, gali tapti tiek mūsų gelbėtojomis, tiek ir žudikėmis.

 

Blogų emocijų apskritai nėra. Yra nepriimtinos ar tos, kurios išprovokuoja mūsų negatyvius poelgius ir sukelia liūdnas pasekmės – ir ne daugiau. Neteisingai, ne laiku ir ne vietoje naudojamas, netgi džiaugsmas gali pridaryti žalos. Tačiau dėl džiaugsmo galime nesijaudinti, juk džiaugsmo be priežasties mūsų laikais beveik niekas nebejaučia. O štai liūdesys ar pyktis be priežasties – kur bedursi pirštu, ten jie kunkuliuoja.

 

Ką gi daryti, jei pats gyvenimas provokuoja negatyvą?

 

Pirmiausiai reikia treniruoti emocinę savikontrolę ir padirbėti su savo reakcijomis. Pasirinkti tas emocijas, kurios šiuo momentu duos patį geriausią rezultatą.

 

Emocijos – tai įrankis mūsų pačių rankose. Jos turi tarnauti mums ir mūsų tikslams. O ne atvirkščiai!

 

Nes jeigu jūsų gyvenimo laivą blaško gyvenimiškų problemų audros, svarbiausias dalykas tokiu atveju – kad kapitonas išsaugotų ramybę. Įsivaizduokite, kas bus, jei užėjus audrai, visas ekipažas ims panikuoti, lakstyti po laivą, keikdamas dangaus jėgas. Toli toks laivas nenuplauks. Jis nuplauks gilyn. Į dugną.

 

Tas pats su žmogumi: jeigu gyvenime prasideda audra, reikia ne liūdėti, ne psichuoti, o nusiraminti ir susikaupti. Susikoncentruoti į problemos sprendimą. Tačiau to padaryti neįmanoma, jeigu neturi rankoje emocijų „valdymo pultelio“ arba nemoki juo naudotis.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Turėkite galvoje: pateisinti nesugebėjimą kontroliuoti savęs tuo,kad susiklostė nepalankos aplinkybės moka kiekvienas kvailys. Tik gyvenimas nuo to niekaip negerėja. Pasauliui visiškai nesvarbu, kuo pagrįstas jūsų negatyvas. Pasaulis nešališkas, jis abejingas kaip veidrodis. Ką mato, tą ir atspindi.

 

Tai gal geriau tegu atspindi tai, kas gera, argi ne taip?

 

Šaltinis seimairnamai.eu

Rekomenduojami video:


2500

Taip pat skaitykite