Mistika šalia mūsų: prakeiktos giminės

Prakeikimo ir blogos lemties sąvoka mus pasiekia iš senovės Graikijos Edipo istorijos: vargšas karalius, pats to nežinodamas, nužudė tėvą ir vedė motiną. Finalą tikriausiai prisimeni: Edipas išsibado akis, o jo sutuoktinė-motina nusižudo.

 

Liūdna istorija, bet ne vienintelė. Skirtumas tas, kad Edipo epopėja yra mitas ir parabolė, kurios nereikėtų suprasti paraidžiui. O tai, kas praėjusiais mūsų amžiaus šimtmečiais nutiko realių šeimų realiems nariams, buvo užfiksuota ir patvirtinta jų kartos liudininkų.

 

Jei esi fatalistas, gali manyti, kad kai kurias gimines iš tiesų persekioja prakeikimas ir nesėkmės ženklas. Tačiau pažiūrėjus atidžiau tampa akivaizdu, kad daugiau ar mažiau dėl visų nelaimių būna kaltas žmonių išpuikimas, genetika, įtikėjimas savo antgamtiškumu ir nepažeidžiamumu arba paprasčiausias valdžios ir pinigų pertekliaus nulemtas nedorumas.

 

Lee šeima

 

Vieną vakarą Rytų kovos menų meistras Bruceas Lee išgėrė vaistų nuo galvos skausmo. Medikamentai sukėlė ūmią alerginę reakciją: Bruceo smegenys ištino ir jis mirė būdamas 32 metų, prieš pat stulbinantį išgarsėjimą — aktorių legenda pavertęs filmas „Drakono sala“ („Enter the Dragon“) pasirodė praėjus mėnesiui po jo mirties.

 

Po dvidešimties metų ant šlovės slenksčio stovėjo Bruceo sūnus Brandonas, tačiau filmuodamasis didžiulį pėdsaką gotikinėje subkultūroje palikusiame filme „Varnas“ („The Crow“) jis žuvo filmuojant susišaudymo sceną, mat į ginklą buvo įdėtos ne butaforinės, o tikros kulkos, kurios ir nužudė 28 metų aktorių.

 

Antrasis Bruceo vaikas — duktė Shanon, gali pasiguosti tuo, kad nusifilmavusi keliuose prastuose filmuose ji taip ir neišgarsėjo: panašu, kad periodas prieš pat išgarsėjimą šios šeimos nariams yra mirtinas.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Bordžijų šeima

 

Roderikas Bordžija, prieš 1942-uosius, kai tapo popiežiumi Aleksandru VI, padedant dėdei Klaikstui III, buvo tapęs kardinolu ir popiežiaus legatu. Prieš tapdamas popiežiumi Roderikas susilaukė nesantuokinių vaikų, tačiau ir popiežiaudamas galėdavo praleisti mišias, bet niekada — ištvirkavimų ir pasilinksminimų. Savo vyriausią „nelegalų“ sūnų Chuaną jis paskyrė valdyti popiežiaus sričiai priklausiusią Benevento kunigaikštystę, o kitam, Čezarei, suteikė Valensijos vyskupo ir kardinolo titulus. Jo duktė Lukrecija, manoma, lytiškai santykiavo tiek su savo tėvu, tiek su broliu Čezare, todėl neaišku, kuris iš jų yra jos vaiko tėvas.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Chuanas vėliau buvo nužudytas, kaip spėjama, brolio Čezarės. Tėvui mirus naujasis popiežius patį Čezarę įkalino tremtyje, kur jis netrukus ir mirė.

 

Brando šeima

 

Marlono Brando motina sirgo alkoholizmu, o pirmoji aktoriaus žmona, pagimdžiusi sūnų Christianą, taip pat tapo priklausoma nuo alkoholio ir narkotikų. Ta pati lemtis persekiojo ir užaugusį Christianą: apsvaigęs nuo narkotikų jis nušovė savo įseserės Cheyenne vaikiną ir buvo pripažintas kaltu dėl tyčinės žmogžudystės bei nuteistas dešimčia metų kalėti.

 

Norėdamas savo dukterį Cheyenne apsaugoti nuo sukrečiančio liudijimo Christiano teisme, Brando ją išsiuntė į Taitį, kad mergina nebebūtų pasiekiama JAV pareigūnams. Tačiau likus metams iki Christiano paleidimo iš kalėjimo (jis buvo paleistas anksčiau laiko, tad kalėjo šešerius metus), Cheyenne nusižudė.

 

Christianui taip pat nebuvo lemtas ilgas gyvenimas: šiemet jis mirė ligoninėje nuo plaučių uždegimo, sulaukęs 49 metų.

 

Habsburgų dinastija

 

Iš visos Habsburgų dinastijos Austrijos imperatorius Pranciškus Juozapas I valdė net 68 metus — ilgiausiai visoje Europos aristokratijos istorijoje. Jo senelis Pranciškus II buvo paskutinis iš Šventųjų Romos imperatorių. Pranciškus Juozapas užsispyrė vesti savo pusseserę Elžbietą iš Bavarijos, kurios giminėje iš kartos į kartą buvo perduodami psichinės negalios genai. Elžbieta, sulaukusi 60 metų, buvo mirtinai subadyta užpuoliko anarchisto.

 

Monarchų sūnus ir sosto įpėdinis Princas Rudolfas susidėjo su septyniolikmete baronaite ir dar labiau šokiravo visuomenę nusižudydamas.

 

Taigi sostą paveldėjo Pranciškaus Juozapo I sūnėnas Pranciškus Ferdinandas. 1914 metais jis ir žmonas Sofija buvo nušauti per pasikėsinimą Saratove. Dėl šios žmogžudystės Austrija pradėjo karą su Serbija, vėliau virtusį Pirmuoju pasauliniu karu.

 

Tutanchamono šeima

 

Faraonas Tutanchamonas šalį ėmėsi valdyti po prieštaringo Echnatono valdymo ir karaliavo apie 8–10 metų. Ši giminės linija jau buvo sena ir pernelyg gryna, karta iš kartos faraonų palikuonims perduodanti gausybę genetinių ligų. Pats Tutanchamonas buvo, švelniai tariant, nedailus, su vilko gomuriu, dideliais, atsikišusiais priekiniais dantimis, ir, spėjama, turėjo Marfano sindromą (jam liga pasireiškė pailgėjusia kaukolės forma). Lyg viso to būtų negana, Tutanchamonas vedė savo tėvo dukterį Ankhesenamonę.

 

Valdovų pora susilaukė dviejų dukterų, abi jos gimė prieš laiką — viena su įskilusiu stuburu — ir negyvos. Pats faraonas mirė 19 metų, spėjama, kad nuo smūgio kuoka, nunuodijimo ar tyčia užkrėtus gangrena, Egiptą palikdamas be valdovo. Našle likusi Akhesenamonė vyru pasirinko žmogų iš rūmų Ay, kuris, kai kurių manymu, ir nužudė Tutanchamoną.

 

Neru-Gandhi šeima

 

Šios politikų dinastijos aušra išaušo 1947 metais, kartu su Indijos nepriklausomybe. Patriarchas Džavacharlalas Neru, buvęs pirmuoju nepriklausomos Indijos ministru pirmininku, pastūmėjo savo dukterį Indirą sekti jo politiko pėdomis.

 

Indira ministre pirmininke buvo 1966–1977 metais, 1980-aisiais ir vėl perrinkta. Ji ragino liaudyje nepopuliarų jaunesnįjį sūnų Sanjay imtis tos pačios karjeros, tačiau jaunuolis žuvo lėktuvo katastrofoje netrukus po Indiros išrinkimo antrajai kadencijai.

 

Po ketverių metų ministrė pirmininkė įsakė kareiviams įsiveržti į švenčiausią sikhų Auksinę šventovę Amritsare. Šį įvykį visi šalies sikhai priėmė kaip šventvagystę — netgi tie, kurie buvo Indiros asmens sargybiniais. Po penkių mėnesių du iš jų į savo vadovės kūną paleido 31 kulką.

 

Ministro pirmininko poste Indirą pakeitė vyresnysis sūnus Rajivas. 1991 metais jauna moteris pasilenkė prie jo pagarbiai pabučiuoti pėdų ir tą pačią akimirką abu žuvo nuo detonavusių sprogmenų.

 

Romanovų dinastija

 

Praėjus 13 metų nuo senelio nužudymo per pasikėsinimą, Nikolajus II tapo Rusijos caru. Jo žmona Aleksandra į šeimą atnešė iš senelės karalienės Viktorijos paveldėtą mutavusį geną, kurį perdavė ir judviejų su Nikolajumi sūnui, jaunajam caraičiui Aleksėjui. Dėl šio geno berniuką nuolat kankino hemofilija, todėl rusų liaudis netikėjo, kad toks ligotas valdovas sugebės valdyti šalį. (Hemofilija sergantys žmonės ne tik smarkiai kraujuoja nuo paviršinių žaizdų, bet ir nuo vidinių kraujavimų, ypač sąnarių srityje.) Desperatiškai mėgindama sūnui padėti, Aleksandra pagalbos kreipėsi į kontraversiškąjį mistiką Rasputiną, ir tokiu būdu dar labiau pakenkė šeimos reputacijai.

 

Rasputinas išpranašavo, kad netrukus po jo mirties baigsis ir Romanovų dinastija. Taip ir įvyko: vienam didikui nužudžius Rasputiną, Vasario revoliucija užbaigė daugiau kaip 300 metų trukusią Romanovų galią.

 

Hemingvėjaus šeima

 

Vos žvilgtelėjus į garsiojo rašytojo šeimos istoriją tampa aišku: gili depresija.

 

29 metų Hemingvėjaus karjera dar tik buvo įsivažiuojanti, kai vyrą ištiko didžiulis smūgis: nusišovė jo tėvas. Ernestas sugebėjo savo kūryba pelnyti Nobelio premiją, Pulitzerio apdovanojimą, turtus ir tarptautinį pripažinimą. Tačiau viso to, matyt, nebuvo gana, nes rašytojas pirmiausia pamėgino nusižudyti žengdamas į besisukantį lėktuvo propelerį, o vėliau pasielgė kaip ir jo tėvas. Hemingvėjui tuomet buvo 62-eji.

 

Po penkerių metų jo sesuo Uršulė, kovojusi su vėžiu ir depresija, taip pat nusižudė nusinuodydama. Dar po 16 metų vienintelis Ernesto brolis Leicesteris pakėlė pistoletą prie smilkinio sužinojęs, kad dėl diabeto neteks kojų.

 

Po dešimtmečio jo anūkė Margo prisipažino serganti depresija ir netrukus perdozavo migdomųjų.

 

Von Erichų šeima

 

Fritzas von Erichas buvo puikus imtynininkas ir tėvas, susilaukęs šešių sūnų. Pirmasis jo sūnus mirė 7 metų nutrenktas elektros ir paskendęs.

 

Trečiasis sūnus Deividas, amerikietiškosiose imtynėse vadinęsis „Geltonosios Teksaso rožės“ pseudonimu, sėkmingai pasirodė NWA rungtynėse, bet pagal scenarijų niekaip negalėjo „nugalėti“ Rico Flairo. 1984 metais NWA taryba galop nusprendė, kad Deividas galės iš Rico Flairo perimti čempiono titulą, tačiau prieš pat šį sprendimą kovotojas mirė perdozavęs narkotikų.

 

Ketvirtasis sūnus Keris, „Teksaso Tornado“, buvo garsiausias ir daugiausiai pasiekęs iš visų brolių, trumpam pelnęs NWA čempiono titulą. Tačiau dėl narkotikų ir motociklo avarijoje patirtų traumų Keris nusižudė.

 

Penktasis sūnus, Michaelis, taip pat mirė perdozavęs raminamųjų.

 

Šeštasis brolis, Chrisas, netekęs trijų savo sportininkų brolių, nebuvo geras imtynininkas. Depresija baigėsi tuo, kad 1991 metais jis nusižudė.

 

Iki šiol gyvas tik Fritzo sūnus Kevinas. „Auksinio kovotojo“ sėkminga imtynininko karjera truko iki pat 1995-ųjų, po to jis išėjo „į pensiją“. Kevinas turi 4 vaikus ir anūką.

 

Kenedžių šeima

 

Ši galinga ir garsi šeima, atrodytų, idealiai atitinka „prakeiktos giminės“ sąvoką: čia būta ir nelaimingų atsitikimų, ir nepaaiškinamų nesėkmių, net pats senatorius Tedas Kenedis sakė manąs, kad giminę persekioja prakeiksmas. Galbūt Kenedžių klanui net paranku palaikyti šią versiją, nes pripažinti savo kaltę kur kas sunkiau. Amerikiečių rašytojas Edvardas Kleinas yra pasakęs, kad visos šeimą ištikusios blogybės yra „destruktyvios priešpriešos tarp Kenedžių įsivaizduojamos visagalybės — kad jie išsisuks iš tokių situacijų, iš kurių kiti neišsisuktų — ir tarp šaltos, žiaurios gyvenimo realybės, rezultatas“.

 

Pradedant prezidento Džono F. Kenedžio nužudymu, giminės istorijoje galima atrasti ne vieną „prakeiksmą“ liudijantį faktą: pradedant nepavykusia smegenų operacija, persileidimais, infarktais, ir baigiant žūtimis lėktuvų katastrofose, pasikėsinimų metu, perdozavus medikamentų ar narkotikų, nusižudžius ir pan.

 

Naujausi įvykiai: 2006 m. Kongreso narys Patrikas Kenedis padarė sunkią avariją būdamas apsvaigęs nuo išrašomų narkotinių medžiagų. Jo tėvas, Tedas Kenedis, išgyveno lėktuvo katastrofoje, skendo, o tais pačiais 2006-aisiais skrido lėktuvu, į kurį trenkė žaibas.
Straipsnio autorius: Tomas Dambrauskas, ZEBRA / A-zet inf.

Rekomenduojami video:


2500
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
mister ?

HellSing jei nezinojai tai viskas yra tiesa! Nemanau kad tu netiki tu tik neparodai…

kr

Daugelis “prakeiksmų” – genai. Natūralu, kad vyrauja panašus būdas.

HellSing

nesamone. Visos nelaimes is gero gyvenimo atsiranda arba is labai blogo

Taip pat skaitykite