NASA netoli Žemės užfiksavo gigantišką begemoto formos asteroidą

NASA pranešė, kad neseniai pro Žemę praskriejo „potencialiai pavojingas“ begemoto formos asteroidas, kuris nebus matomas daugiau nei 50 metų, šią kosminę uolieną pastebėjo skriejančią už 2,9 milijonų kilometrų nuo Žemės.

 

Kosmoso agentūra šią kosminę uolieną, dėl artumo Žemei, kategorizavo kaip „potencialiai pavojingą“, tačiau teigia, kad ji nekelia jokio pavojaus mūsų planetoje egzistuojančioms gyvybės formoms. Tai artimiausias asteroido praskriejimas per 400 metų ir kitą kartą taip arti Žemės jis skries tik po 52 metų, skelbia astronomai.

 

Radarų nuotraukose matoma uoliena apsisuka kartą per 12 dienų ir pasižymi kompleksine rotacija, primenančia nevykusiai mestą amerikietiško futbolo kamuolį, teigia NASA.

 

 

Formaliai žinomas kaip asteroidas „2003 SD220“, remiantis naujausiomis nuotraukomis, yra mažiausiai 1,6 km. ilgio. NASA palygino asteroido formą su „upėje braidančio hipopotamo formomis“. Anot NASA, pats ryškiausias asteroido bruožas yra ketera, iškylanti 100 metrų virš asteroido paviršiaus.

 

Iš įvairių šaltinių gautos nuotraukos yra 20 kartų geresnės už ankstesnes nuotraukas, o tai leis NASA detaliai atkurti šio asteroido formas ir leis geriau suprasti kaip šie kūnai susiformavo ir, bėgant laikui, evoliucionavo.

 

Rekomenduojami video:


2500
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
trollolol

Kremliaus ranka, turbut rusu armija jau prie litofcu sienos

Taip pat skaitykite