Išaiškinta „Prakeiktojo Laivo“ paslaptis! Tik po 90-imt metų rastos nuolaužos!

1928 m. Laivas dingo Huno ežere, Kanadoje, ir nors dauguma keleivių išgyveno, nuolaužos niekada nebuvo rastos. Manoma, kad šis britų laivas, vadinamas “Manasoo”, buvo prakeiktas, kai jis nuskendo prieš 90 metų, žuvo 16 žmonių.

 

Dešimtmečius laivo vieta buvo gili paslaptis

 

Profesionalūs nardytojai visgi nuolaužas rado, nuolaužos turi tikrai daug užuominų apie šį keistą laivą. Vandenynų tyrėjas-istorikas Crisas Kohlasas sakė: “Yra toks seniai žinomas jūreivių prietaras, kad jei kas nors pakeis laivo pavadinimą, tas žmogus ir (arba) tas laivas susidurs su nesėkme.

 

 

Kai 1928 m. Pradžioje naujieji savininkai persikėlė laivą į Hurono ežerą iš Ontarijo ežero, jie pakeitė pavadinimą į “Manasoo”. Su šiuo naujuoju pavadinimu laivas gyvavo tik mažiau nei metus, o 1928 m. rugsėjo mėnesį sulaukėme tragiškų rezultatų. – teigė jis.

 

Kartu su kitais laivų – vaiduoklių medžiotojais, Ken Merrymanu ir Jerry Eliasonu, ponas Kohlas atrado nuolaužas 200 pėdų gylyje netoli Grifų salos, Ontaryje.

 

1888 m. Glazge pastatytas “Manasoo” praleido 39 metus savo gyvenimo kaip “Macassa”, kol jis pakeitė nuosavybę ir buvo pervadintas. Tačiau, atsižvelgiant į jūreivių prietarą, pervadintas laivas bus prakeiktas nelaimėmis – kaip ir įvyko.

 

Laivas pirmojo sezono metu sėkmingai įvykdė pirmajį savo maršrutą, nelaimė įvyko kai 1928 m. Rugsėjo 14 d. 2 val. Jis susidūrė su stipriomis audromis.

 

Kapitonas John McKay, matydamas, kad laivas sunkiai valdomas, suprato, kad šios nelaimės išvengti nepavyks ir nukreipė laivą į artimiausią salą.

 

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Gedimo priežastys lieka neišaiškintos

 

Jokių žmonių ar gyvūnų liekanų nebuvo rasta , tačiau 1927 Chevrolet Coupe – dabar padengta midijomis – vis dar stovi laive. Ji priklausė galvijų savininkui Donaldui Wallaceui, kuris buvo vienintelis iš keleivių, išgyvenęs laivui nuskendus.

 


Perspausdindami, cituodami ar kitaip platindami skelbiamą turinį portale kuris priklauso Anomalija.lt grupei, Jūs turite įdėti nuorodą į šaltinį (t.y. Anomalija.lt). Daugiau informacijos apie naudojimo taisykles rasite čia.

Rekomenduojami video:


2500

Taip pat skaitykite