Holivudo vaiduokliai

Holivudas. Šiame legendiniame Los Andželo rajone kaip nė vienoje kitoje JAV vietoje apstu vaiduoklių. Manoma, būtent todėl, kad čia gyveno ir mirė ekstravagantiškiausios ir kūrybingiausios asmenybės, lyg naktiniai drugiai skridę į svarbiausią pasaulio kumyrų ir kino žvaigždžių kalvę net iš atokiausių pasaulio kampelių.

 

“Laukinės anties” šeimininkas

 

Gilią naktį Linis Hačinsas atsibudo nuo duslių žingsnių garso, sklindančio jo jachtoje “Laukinė antis”. Jis mikliai užsitempė kelnes, įgrūdo kojas į šlepetes ir išpuolė ant denio. Jachta švelniai siūbavo ant bangų, degė šviesos. Linis apėjo denį, apžiūrėjo visas kajutes – niekur nebuvo nė gyvos dvasios.

 

Panaši istorija kartojosi ne kartą: kažkas vaikščiojo, darinėjo duris, beldė, tačiau piktadarių paieškos nedavė nė menkiausio rezultato. Atrodė, lyg kažkas nematomas, patikimai apsaugotas nuo pašalinių akių, būtų apsigyvenęs laive.

 

Tačiau kartą slapukas pasirodė. L.Hačinsas užėjo į pagrindinį saloną, priėjo prie baro, kad įsipiltų stiklą vandens, ir veidrodyje išvydo kraupų vaizdą: už nugaros, šalia krėslo stovi vaiduokliškas pilkas siluetas. Linis iš netikėtumo tik išsižiojo, tačiau nesugebėjo pratarti nė žodžio. Vaiduoklis išnyko, tarsi ištirpo ore. L.Hačinsui užteko ir tos akimirkos, kad atpažintų – vaiduoklis – ne kas kitas, o buvęs jachtos savininkas žymus aktorius Džonas Veinas.

 

Dž.Veinas (1907-1979 m.) išgarsėjo po sėkmingo vaidmens Džono Fordo filme “Diližanas”. Jis baisiausiai mėgo savo jachtą “Laukinė antis”, joje praleisdavo visą laisvą laiką, o prieš mirtį pasirūpino, kad ši atitektų į patikimas rankas. Tačiau, regis, žymusis aktorius net po mirties nepajėgė išsiskirti su numylėtąja jachta, todėl visiems laikams pasiliko joje skrosti vandenyno bangų.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Vaiduoklio Džono Veino egzistavimą juto ne tik “Laukinės anties” šeimininkas L.Hačinsas, bet ir gausus būrys laive viešėjusių svečių.

 

Karlė Bjukonen mėgavosi vandens procedūromis duše, kuriame tą patį darydavo ir buvęs šeimininkas. Netikėtai ji pasijuto stebima. Klykdama iš siaubo ji tespėjo prisidengti rankšluosčiu ir puolė lauk. Siaubas buvo nepamatuojamas, kai prieš save išvydo Dž.Veino vaiduoklį. Regis, ir pomirtiniame gyvenime jis neprarado traukos dailiosios lyties būtybėms.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

O štai Sidnė Hačins susidūrė su vaiduokliu, susiruošusi prigulti ant minkštutėlės kanapos vienoje iš kajučių. Kuo arčiau moteris ėjo prie baldo, tuo didesnį nepaaiškinamą šaltį juto. Netrukus ji suprato, kad ant jaukiosios kanapos poilsio spėjo įsitaisyti Dž.Veinas.

 

Gandai apie žymųjį legendinio aktoriaus vaiduoklį per Holivudą pasklido žaibišku greičiu. Drąsiausieji net surengė spiritizmo seansą, bet jis baigėsi visišku fiasko – aktorius nepanoro bendrauti su jį kvietusiais seanso dalyviais. Tiesa, viena spiritizmo seanso dalyvė tvirtino, kad pamatė laive dar vieną vaiduoklį. Šįkart – moters. Galbūt “Laukinė antis” slepia kažin kokią niekam nežinomą paslaptį ar tragediją iš asmeninio Holivudo legendos Dž.Veino gyvenimo?

 

Išvis, ar gali būti, kad laive klaidžioja buvusio savininko šmėkla? Žymaus telepato Hamiltono Farmerio manymu, tokie vaiduokliai-klajokliai pasitaiko gana dažnai. Jie klaidžioja tarp dviejų pasaulių – realaus ir pomirtinio, mat niekaip negali suprasti, kad gyvųjų pasauliui jie jau nebepriklauso, o keltis į mirusiųjų dar nėra pasirengę.

 

Slaptas kačių siaubas

 

Žymaus aktoriaus, suvaidinusio daugybėje siaubo filmų, Belos Lugosio šmėkla klaidžioja buvusiame aktoriaus bute. Tiesa, jis tausoja naujųjų būsto šeimininkų nervus ir į akis jiems nelenda. Pakanka prisiminti kraupius šio aktoriaus vaidmenis filmuose, kad suprastum – jei išvysi tokią vaiduoklio fizionomiją, nervai garantuotai neatlaikys. Net kol aktorius dar buvo gyvas, jo šeima buvo tapusi savotišku siaubo sinonimu.

 

Buvusio aktoriaus buto šeimininkai keitėsi jau ne kartą. Kieti vyrukai sprukdavo iš jo pajutę, kad turi įnamį vaiduoklį, kuris dūsauja, aimanuoja, šlitinėja naktimis prabangiu parketu, virtuvėje žvangina stiklinėmis. Drąsiausia iš visų šeimininkų pasirodė esanti moteris – Marša Litis. Ji ne tik gyvena šiurpiame būste, bet ir leidžia sau keiksnoti buvusį savo namų savininką.

 

Kartą Marta sėdėdama krėsle tapo keisto įvykio liudininke. Dvi jos katės, prieš nakties poilsį sočiai užkandusios ir iškėlusios uodegas ryžtingai patraukė laiptais į antrąjį buto aukštą – jos mėgdavo pasilepinti šeimininkės pataluose. Tačiau nutipenusios maždaug iki pusės laiptų pūkuotosios augintinės pabruko uodegas ir šnypšdamos spruko iš kur atkeliavusios. Marša pamanė, kad jos numylėtinės taip tiesiog dūksta, tačiau kai katės dar porąkart nesėkmingai pabandė nusigauti į miegamąjį, ji suprato – ant laiptų kažkas yra. Ir tas kažkas neleidžia katėms nė prisiartinti prie Maršos kambario.

 

“Aš užlipau į viršų, – prisiminė M.Litis. – Iškeikiau tą sutvėrimą, liepiau jam nešdintis, kad nebetrukdytų man gyventi.” Tokie ryžtingi damos veiksmai, regis, padarė vaiduokliui įspūdį. Katės ir toliau netrukdomos vaikštinėjo kur panorėjusios.

 

Barmenas iš Anapus

 

Tikriausiai Holivudas iš tiesų yra paslaptingiausia vieta. Čia klajoja ne tik įžymybių, bet ir niekuo gyvenime nepasižymėjusių mirtingųjų dvasios. Netoli Holivudo bulvaro įsikūręs žymus privatus klubas “Stebuklinga pilis”. Iš išvaizdos – tai tikrų tikriausia pilis, tik miniatiūrinė ir pastatyta XX amžiuje. Šio elitinio klubo nariai yra garsiausios Holivudo žvaigždės. Tačiau ir čia neapsieita be vaiduoklių. O ir kokia gi pilis be vaiduoklių? Beveik visi klubo lankytojai ir personalas dievagojasi, kad už baro matė barmeno Lorno, išėjusio iš gyvenimo dar praėjusio amžiaus 9-ajame dešimtmetyje, šmėklą.

 

“Aš labai dažnai užsukdavau į barą, – papasakojo liudininku tapęs klubo narys Ričardas Sirano. – Kartą atsisukau ir išvydau: jis stovi ten, kur visada – tiesiai prie baro. Lyg lauktų klientų. Nežinau, ar tai buvo jis pats, ar tik jo vaiduoklis, bet tai tikrai buvo Lornas.” Klubo darbuotojai mano, kad buvęs jų kolega sugrįžta, kad pasakytų, jog jam viskas gerai ir jis surado ramybę. Bet jie greičiausiai klysta. Jei viskas eitųsi lyg per sviestą, Lornas apie save primintų kur kas rečiau. Tikriausiai barmenas taip saugojo savo darbo vietą, kur, be kita ko, galėjo kasdien bendrauti su ryškiausiomis Holivudo žvaigždėmis, kad ir po mirties veržiasi susitikti su jais. Deja, prie baro klientais pasirūpinti jau bando naujas darbuotojas.

 

Parengta pagal dienraštį “Vakaro žinios”, Raimonda BAUBLYTĖ

Rekomenduojami video:


2500

Taip pat skaitykite