Žmonių antrininkai: kas jie?

Pagal jų teoriją antrininkai - tai tiesiog giminės. Mokslininkų skaičiavimais, per 8 kartas žmogus turi daugiau kaip 250 giminaičių, o po 30 kartų giminių skaičius artėja prie milijono. Ir nėra nieko antgamtiško, jei kada nors susidursite su kuo nors iš tos plačios „giminės“, kas bus panašus į jus kaip du vandens lašai.Visais laikais šio pasaulio galingieji stengėsi save apsupti antrininkais, kaip, tarkime, Napoleonas Bonapartas. Imperatoriaus antrininkų buvo ieškoma visoje Prancūzijoje ir Italijoje. Vienas iš tokių „kopijų“ buvo Fransua Robo (Francois Robaud). Kai imperatorius buvo ištremtas į Šv.Elenos salą Atlanto vandenyne, F.Robo grįžo į savo kaimą, o po kelių metų paslaptingai dingo.

 

Buvo pasakojama, kad prie F.Robo namų privažiavo prabangi karieta, į ją valstietis buvo įsodintas ir jo daugiau niekas nematė. Neįtikėtina, bet tuo pačiu metu pradėjo prastėti garsiojo kalinio Šv.Elenos saloje atmintis, jis pradėjo užmiršti labai svarbius savo gyvenimo įvykius.

 

Tuo metu pasikeitė ir jo braižas bei interesai. Kai kurie tyrinėtojai tokias permainas aiškina tuo, kad tikrajam imperatoriui pavyko pabėgti, o jo vietą užėmė nelaimingasis antrininkas.

 

Pavojingi susitikimai

 

Nepaisant to, kad turėti savo paties kopiją gali būti naudinga, žmonės į antrininkus nuo seno žiūrėjo itin įtariai. Buvo manoma, kad susitikimas su tiksliu savo atvaizdu gresia įvairiomis nelaimėmis ir net mirtimi. Kalbama, kad likus nedaug laiko iki mirties savo antrininkes matė Rusijos imperatorės Jekaterina II ir Ana Joanovna, taip pat lordas Džordžas Baironas (George Byron).

 

Lemtingą susitikimą patyrė ir poetas Persis Šelis (Percy Shelley): irstydamasis ežere, P.Šelis pamatė, kad vienoje iš daugybės valtelių sėdi tiksli jo kopija. Grįžęs į krantą, P.Šelis draugams papasakojo apie šį įvykį. Šie susitikimą palaikė bloga lemiančiu ženklu ir neapsiriko. Tą pačią dieną poetas nuskendo.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Panašių „pasimatymų“ būna ir mūsų dienomis. Ne pernelyg seniai Paryžiaus laikraščiai rašė apie eismo įvykį, kurio metu autobuso vairuotojas suvažinėjo savo antrininką. Dokumentų auka neturėjo ir policijai nepavyko nustatyti žuvusiojo asmenybės, todėl vienintelis žmogus, dalyvavęs pėsčiojo laidotuvėse, buvo jį partrenkęs vairuotojas. O po metų mirė ir jis. 47 metų vyrą ištiko infarktas.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Gamtos pokštas ar vaizduotės žaismas?

 

Tai iš kur atsiranda antrininkai ir ar iš tiesų jų pasirodymas žmogaus gyvenime gali būti pavojingas? Yra įvairių teorijų. Mistikos šalininkai mano, kad gamta niekada nesukuria po vieną žmogaus egzempliorių. Neva kiekvienas iš mūsų turi, taip sakant, „atsarginę kopiją“, kuri reikalinga norint žinoti, kaip vienas ir tas pats žmogus vystosi įvairiomis sąlygomis.

 

Jei kopijos atsitiktinai atsiduria vienoje vietoje, viena tampa nebereikalinga ir tada gamta „programuoja“ vieną iš jų susinaikinti. Tačiau anaiptol ne visus, kurie kada nors buvo susitikę su antrininkais, ištiko kokios nors tragedijos. Bet daugelis iš tų žmonių sakė, kad po panašių susitikimų jautė keistus norus, pavyzdžiui, įeiti į svetimą namą arba sėsti į jiems nereikalingą traukinį arba autobusą. Galbūt įveikę šį norą šie žmonės apgavo likimą?

 

Yra ir visiškai fantastinė antrininkų atsiradimo teorija. Atseit antrininkai – tai žmogaus pasąmonės veiklos vaisius. Kai žmogus būna susijaudinęs arba nujaučia savo mirtį, jis patiria tokias stiprias emocijas, kad šios realizuojasi antrininko pavidalu.

 

Žinoma, patikėti tokia versija iš esmės neįmanoma, tačiau visiškai tikėtina, kad dvasinio sukrėtimo akimirkomis daugelis iš mūsų vaizduotėje susikuria antrininkus, o paskui šventai tiki, kad matė veidrodinį savo atvaizdą.

 

Didelė šeima

 

Mokslininkai genetikai mano, kad antrininkai su mistika neturi nieko bendra. Tai tiesiog žmonės, turintys vienodą genų rinkinį. Tie genai lemia ūgį, akių ir plaukų spalvą ir kitus išvaizdos aspektus. Nepaisant didžiulės įmanomų genų derinių įvairovės, mokslininkams toks pasikartojimas visai neatrodo neįtikėtinas.

 

99,9 proc. žmonių genomo yra vienodi, ir tik viena dešimtoji procento lemia tai, kad kiekvienas žmogus yra unikalus. O genų, lemiančių išvaizdą, dar mažiau. Todėl vienodi išorinių duomenų rinkiniai nors ir retai, bet pasitaiko. Kaip pasaulyje atsiranda visiškai vienodų žmonių, bando aiškinti ir matematikai.

 

Pagal jų teoriją antrininkai – tai tiesiog giminės. Mokslininkų skaičiavimais, per 8 kartas žmogus turi daugiau kaip 250 giminaičių, o po 30 kartų giminių skaičius artėja prie milijono. Ir nėra nieko antgamtiško, jei kada nors susidursite su kuo nors iš tos plačios „giminės“, kas bus panašus į jus kaip du vandens lašai.

 

Parengta pagal dienraščio „Respublika“ priedą „Julius/Brigita“, parengė: Milda Kunskaitė

 

Respublika-logo1

Rekomenduojami video:


2500
6 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Brolis

>> po 30 kartų giminių skaičius artėja prie milijono.
– O Jūs neišmanėliai netikėjote, Kristus sakė: “visu Jūs esate broliai ir seserys”.

Naujokas

Man taip pat nutiko Klaipėdoje draugas sakė, net nuotrauka rodė kad buvau bare kurio nesu gyvenime kojas kėlęs ir sako buvau toks girtas kad savų neatpažinau… Jam sakiau, kad buvau namie tą dieną.

Liudininkas

Paprastai taip atsitinka, kai “draugai” ne itin tave pažįsta. Jeigu yra aukštas panašumo lygis, juos “suima” paranoja. Su tokia paranoja esu susidūres, turėjau eiti pasirodyti tam “liudininkui” iš arti, ir tik apžiūrėjes iš arti “liudininkas” įsitikino, matė ne mane.

viskas limituota

Taip tai tikrai gali atsitikti nes DNR turi limita .

nesakysiu

Taip jei antra karta sutiksit grize galit tewam p….st prota nes stobalno vienas is dvieju i sona nuejo jaunystej :-D

Anonimas

Mamo gyvenime buvo atvejis ,kai turėjau įrodinėti,kad tuo metu nebuvau toje vietoje.Tuo metu buvau išvažiavusi iš Vilniaus,o po keliu mėnesiu sutikau žmogų,kuris pasakė ,kad matė mane tuo metu ir būtent toje vietoje kur niekada nesu buvusi.Net nupasakojo drabužius lygiai tokius pačius kokius turiu.Tvirtino,kad tą dieną buvau taip apsirengusi.Jis manimi nepatikėjo,kad tuo metu buvau maždaug už 120 km nuo Vilniaus.Dar įdomiau tai,kad tą žmogų sutikau Palangoje ir mačiau jį pirmą kartą gyvenime.Tai buvo ne pirmas ir ne paskutinis keistas nutikimas mano gyvenime.

Paradigm Shift

Aš tai nežinočiau net ką pasakyt.Jeigu viskas blogai baigsis, kaip čia rašoma tai net nustebęs žvilgsnis gali tą tavo kopiją ižeist. :D

Taip pat skaitykite